ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Άρσεναλ: Μεγάλος μάγκας ο μικρός με την αφάνα!

Στο επίσημο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της Άρσεναλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι αυτός που ξεχώρισε δεν ήταν ο πιο έμπειρος, ούτε ο πιο ακριβοπληρωμένος. Αλλά ο πιτσιρικάς Ματέο Γκουεντοζί.

Άρσεναλ: Μεγάλος μάγκας ο μικρός με την αφάνα!

Η αρχή μιας νέας εποχής δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει ομαλά. Αναίμακτα. Κάθε άλλο μάλιστα. Μερικές φορές αυτή (η αρχή) είναι πολύ δύσκολη. Το λέει και ο σοφός λαός μας αυτό. Αυτό το ρητό επιβεβαιώθηκε και στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Ισπανό να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της Άρσεναλ, χωρίς όμως με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο αντίπαλος μόνο εύκολος δεν ήταν.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι έδειξαν με το… καλημέρα γιατί πέρυσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα και γιατί είναι το μεγάλο φαβορί για φέτος. Οι “κανονιέρηδες” σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν έδειξαν να θυμίζουν κάτι από… Αρσέν Βενγκέρ εποχή. Αλλά ακόμη και εκεί υπάρχει ένα θετικό. Με αφάνα. Ο λόγος για τον Ματέο Γκουεντοζί.

Ηγέτης από… κούνια

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες οι Λονδρέζοι προχώρησαν στην απόκτησή του λίγοι τον ήξεραν. Λίγοι τον είχαν ακουστά. Ίσως μόνο οι μυημένοι στο Football Manager να γνώριζαν ότι πρόκειται για “διαμάντι” από τα λίγα.

Σε μία θέση που θέλει εμπειρία, ταλέντο, τεχνική, τσαμπουκά και ψυχή ο 19χρονος μέσος στο πρώτο του κιόλας ματς στο “Έμιρεϊτς” έδειξε ότι τα διαθέτει όλα. Στον υπερθετικό βαθμό. Και όχι απέναντι σε μια τυχαία αντίπαλο. Η εμφάνιση του Γκουεντοζί δίνει κάτι θετικό στο παρθενικό ματς του Έμερι στον πάγκο της Άρσεναλ.

Που είσαι Αρσέν;

Αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό. Πέρα από τον μάγκα με τα φουντωτά μαλλιά οι γηπεδούχοι δεν παρουσίασαν κάτι καλό. Βέβαια, είναι πολύ νωρίς να κριθεί “κανονικά” το σύνολο του Ισπανού προπονητή, μιας και θα χρειαστεί αρκετό καιρό ακόμη, ώστε οι ποδοσφαιριστές του να δείξουν μέσα στο γήπεδο το τι πραγματικά σκέφτεται. Η φιλοσοφία του; Επιθετική. Φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα με τη Σίτι.

Ωστόσο, αυτό δεν έφτανε για να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Αυτό μάλλον ήταν και το μοναδικό κοινό στοιχείο που θα έβρισκε κανείς με την “Βενγκέρ εποχή”, γιατί κατά τα άλλα υπάρχει χάσμα.

Οι “κανονιέρηδες” ήταν χωρίς, αρχή, μέση και τέλος. Η αμυντική τους λειτουργία σε αρκετές περιπτώσεις ήταν κακή και αν ο Πετρ Τσεχ δεν θύμιζε κάτι από τα παλιά, τότε ενδεχομένως να μιλούσαμε και για όλεθρο. Ο Τσέχος επιστράτευσε εμπειρία και ριφλέξ για να κρατήσει την ομάδα του “ζωντανή”. Αλλά τι να σου κάνει και αυτός; Μουστάφι και Παπασταθόπουλος δείχνουν πως ακόμη δεν έχουν “δέσει” και όσο ο Γερμανός στόπερ αγωνίζεται τόσο θα “παρασέρνει” στις μέτριες εμφανίσεις και τον Sokratis, μιας και ο πρώην παίκτης της Βαλένθια έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άρσεναλ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε -και πάλι- κόντρα στη Σίτι.

Η πρόκληση του Έμερι με τον Οζίλ

Το… πραγματικό πάρτι η Σίτι το έκανε στο χώρο του κέντρου. Ο Γκουεντοζί όσο και αν προσπάθησε, όσες μονομαχίες και αν κέρδισε, έβλεπε πάντα τους αντιπάλους του να υπερέχουν. Σε ακόμη ένα “μεγάλο” ματς εκείνος που έλαμψε δια της… απουσίας του ήταν ο Μεσούτ Οζίλ. Ο Γερμανός χαφ βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση μήνες τώρα. Το μεγάλο στοίχημα του Έμερι είναι να βγάλει και πάλι στην επιφάνεια τον καλό Οζίλ. Εκείνον της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνον που στα πρώτα του χρόνια στην Άρσεναλ ήταν ικανός να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Εκείνον που μπορούσε να βγάλει ασίστ ακόμη και με… κλειστά τα μάτια. Σαν να βάζει ένα ποτήρι νερό.

Στόχος του Έμερι είναι να “κλείσει” στα αποδυτήρια τον “κακό” Οζίλ. Εκείνον που απλά περπατάει στο γήπεδο. Εκείνον που απλά πασάρει την μπάλα παράλληλα. Εκείνον που φοβάται να πάρει μια ατομική προσπάθεια. Αυτόν που με λίγα λόγια είδαμε στα γήπεδα της Ρωσίας με την εθνική ομάδα της Γερμανίας και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας.

Βέβαια και οι υπόλοιποι στο χώρο του κέντρου δεν έβγαλαν μάτια. Κάτι που ισχύει και για τους επιθετικούς της Άρσεναλ. Η ποιότητα του Ομπαμεγιάνγκ, του Λακαζέτ και το Μκιταριάν είναι δεδομένη. Δεν τίθεται θέμα. Αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Ειδικά σε τέτοια ματς. Πρέπει να υπάρξει και χημεία. Αυτή θα έρθει όσο περνάει ο χρόνος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ