ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Σεβίλλη

«Καμικάζι» Ντεμπελέ και… κούπα η Μπάρτσα (vid)

Οι Καταλανοί σε ένα ανοιχτό παιχνίδι κατάφεραν χάρις την οβίδα του Ντεμπελέ να επικρατήσουν 2-1 της Σεβίλλης και να πανηγυρίσουν στο Μαρόκο το 13ο τους Σούπερ Καπ Ισπανίας.

«Καμικάζι» Ντεμπελέ και… κούπα η Μπάρτσα (vid)

Σε μια αναμέτρηση γεμάτη φάσεις και καλό ρυθμό κατά διαστήματα, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βγει και πάλι νικήτρια απέναντι στην Σεβίλλη και να πανηγυρίσει στον ουρανό του Μαρόκο την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η διοργάνωση για πρώτη φορά στα χρονικά πραγματοποιήθηκε σε μονό παιχνίδι εκτός Ισπανίας, με την οικοδέσποινα πόλη Ταγγέρη του Μαρόκο να απολαμβάνει από κοντά δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ιβηρικής.

Η Μπαρτσελόνα έχοντας πάρει για τα καλά τον αέρα της αντιπάλου της – η παράδοση τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτικά υπέρ των Καταλανών – επικράτησε 2-1 και κατέκτησε το 13ο Σούπερ Καπ Ισπανίας της ιστορίας της ξεκινώντας με το… δεξί την σεζόν. Από την άλλη η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν έδειξε πολύ καλά στοιχεία προκαλώντας κατά διαστήματα αρκετούς πονοκεφάλους στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει εκείνη την κούπα.

Το ματς

Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Σεβίλη ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Τερ Στέγκεν. Οι Ανδαλουσιάνοι έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου έτρεξαν γρήγορα στην κόντρα, με τον Μουριέλ να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον – οριακά καλυπτόμενο – Σαράμπια και τον τελευταίο με δυνατό πλασέ να παραβιάζει την εστία των Μπλαουγκράνα» ανοίγοντας στο 10ο λεπτό το σκορ.

Η συνέχεια βρήκε τους Καταλανούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και με τον Λιονέλ Μέσι σε πρώτο ρόλο να αναζητούν τρόπο να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Σεβίλης. Η ισοφάριση τελικά ήρθε λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό της συνάντησης, με τον Πικέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι με την μπάλα να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι και την πλάτη του Βάτσλικ μέχρι να φθάσει στα πόδια του έμπειρου Καταλανού αμυντικού.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές στις δύο εστίες, με την Μπαρτσελόνα να φρεσκάρει την σύνθεσή της με τους Ράκιτιτς και Κουτίνιο, εν αντιθέσει με την Σεβίλλη που με σωστό πλάνο αρκέστηκε στο να χτυπά ιδανικά στην αντεπίθεση φθάνοντας αρκετές φορές κοντά στο προβάδισμα στο σκορ. Οι καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Βάσκες (δοκάρι και ακόμη μια χαμένη ευκαιρία) βρήκαν αντίκρυσμα στο εκπληκτικό τέρμα του Ντεμπελέ, με τον νεαρό επιθετικό να βρίσκει άπλετο χώρο στο 78′ και να κεραυνοβολεί την εστία των Ανδαλουσιάνων χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του.

Η Σεβίλλη απόλεσε την στιγμή της να ισοφαρίσει και να πάει το παιχνίδι στην παράταση όταν στις καθυστερήσεις το πέναλτι που κέρδισε το Αλέις Βιδάλ δεν βρήκε αντίκρισμα, καθώς η εκτέλεση του Μπεν Γεντέρ βρήκε σε ετοιμότητα τον Τερ Στέγκεν, με τον Γερμανό να γίνεται ο σωτήρας για την ομάδα του.

ΣΕΒΙΛΛΗ (3-4-3): Βάτσλικ, Μερκάδο, Κιερ, Γκόμεθ, Νάβας, Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Βάσκες, Μουριέλ (Σίλβα 58′), Σαράμπια (Βιδάλ 71′)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-4-2): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεμπελέ (Βιδάλ 86′), Μπουσκέτς, Αρτούρ (Κουτίνιο 53′), Ραφίνια (Ράκιτιτς 46′), Σουάρες, Μέσι

https://www.youtube.com/watch?v=N-sZDjFJ_Eo

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1028766246660128769

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ