ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης: Η χρονιά της “λάμψης”και των αποδείξεων

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει σε μια μεταβατική περίοδο και το Sportsking.gr αναλύει γιατί οι φίλοι της "Βασίλισσας" θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Η χρονιά της “λάμψης”και των αποδείξεων

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ορόσημο για το ποδόσφαιρο και τη μεταγραφική αγορά του. Από τη στιγμή που ο Νεϊμάρ πήρε μεταγραφή για την Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 220 εκατομμυρίων ευρώ, όλες οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη και αυτό δύσκολα θα αλλάξει.

Στο μεταγραφικό παζάρι της…παράνοιας η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε όλα τα αστέρια που ήθελε στο ρόστερ της και ενισχύθηκε με νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές. Πολλοί πίστεψαν πως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν που έβαζε “φρένο” στις ορέξεις του Φλορεντίνο Πέρεθ. Κάτι που δεν ήταν αλήθεια, όπως αποδεικνύεται τον φετινό Αύγουστο.

Τα τρία χρόνια μετρημένης μεταγραφικής πολιτικής σε συνδυασμό με την πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο, έδιναν τη δυνατότητα στη Ρεάλ να πραγματοποιήσει τουλάχιστον δυο πολυδάπανες μεταγραφές. Μπορεί να χύθηκε αρκετό μελάνι για χάρη του Εντέν Αζάρ, αλλά ο Βέλγος δύσκολα θα καταλήξει στη Μαδρίτη και το ίδιο ισχύει για παίκτες ανάλογης κοστολόγησης.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος “γιατί ξαφνικά η Ρεάλ Μαδρίτης έχε τέτοια στάση στις μεταγραφές της”, η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας.

Ευκαιρία στα ταλέντα της ομάδας

Αυτά τα τρία χρόνια που η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει ηχηρές μεταγραφές έχει δώσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές. Οι Βινίσιους Τζούνιορ, Ντάνι Θεμπάγιος, Αντρέι Λαγιούν, Αλβάρο Ορντιοθόλα αποτελούν μεγάλες επενδύσεις, ενώ ήδη στο ρόστερ υπήρχαν οι Χεσούς Βαγιέχο, Μάρκος Γιορέντε, Μπόρχα Μαγιοράλ και φυσικά ο Μάρκο Ασένσιο.

Η “Βασίλισσα” έχει επενδύσει πάνω σε αυτά τα παιδιά και όπως όλα δείχνουν η φετινή σεζόν θα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία. Η παρουσία του Τζουλέν Λοπετέγκι είναι ένα επιπλέον κίνητρο καθώς ο έμπειρος κόουτς έχει συνεργαστεί με τους Ισπανούς και έχει μεγάλη γνώση στο να δουλεύει με μικρότερες ηλικίες από το πέρασμα του στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Στην τελική, αν η ίδια η ομάδα που έχει πιστέψει αυτούς τους παίκτες, δεν τους δώσει την ευκαιρία να λάμψουν τότε δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι αρκετά καλοί για αυτό το επίπεδο.

Αξιοποίηση του ρόστερ στο έπακρο

Την ίδια στιγμή, μαζί με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές υπάρχουν κάποιες μονάδες που θα πάρουν περισσότερες ευθύνες από τη νέα σεζόν. Οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης περιμένουν από τον Μάρκο Ασένσιο να λάμψει όπως και από τους Ίσκο και Γκάρεθ Μπέιλ να δείξουν την απαιτούμενη σταθερότητα για να ηγηθούν της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι.

Ειδικότερα για τον Ισπανό χαφ η παρουσία του Τζουλέν Λοπετέγκι είναι μεγάλη ψυχολογική “ντόπα” καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που είχε τονίσει δημόσια πως ο πρώην τεχνικός της Πόρτο έχει τον τρόπο να παίρνει τον καλύτερο του εαυτό.

Στην περίπτωση του Ουαλού τα πράγματα είναι διαφορετικά μιας και μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Στη Μαδρίτη έχουν δείξει έμπρακτα πόσο τον πιστεύουν και ελπίζουν πως η απουσία του Ρονάλντο θα τον απελευθερώσει και θα του δώσει πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Θέλει και ενίσχυση….

Παρά την πίστη που υπάρχει στο ρόστερ ο Λοπετέγκι δεν θα έλεγε “όχι” σε δυο ακόμα προσθήκες. Ο πρώην Ισπανός εκλέκτορας φέρεται να έχει εισηγηθεί την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστών. Ένα συμπληρωματικό σέντερ μπακ,αλλά και ένα σέντερ φορ.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως οι “μερένχες” πιστεύουν πως χρειάζεται ένας επιθετικός που μπορεί να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα περισσότερες από 20 φορές μέσα στη χρονιά. Δυστυχώς οι δυο προηγούμενες σεζόν έχουν δείξει ότι ο Καρίμ Μπενζεμά μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο,αλλά δεν σκοράρει με την ίδια συχνότητα.

Η ιδανική περίπτωση επιθετικού θα ήταν ο Μάουρο Ικάρντι που μπορεί να γίνει Μαδριλένος με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 100 εκατομμύρια και παράλληλα είναι στο ηλικιακό target group που χτυπάει η “Βασίλισσα”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ