ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Λίβερπουλ Blog: Όσο έχει εσένα, δεν φοβάται κανέναν…

Το sportsking.gr κρατάει...ένα πραγματάκι από τη νίκη της Λίβερπουλ στο Σέλχαρστ Παρκ.

Λίβερπουλ Blog: Όσο έχει εσένα, δεν φοβάται κανέναν…

Δίπλο στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας λοιπόν για τη Λίβερπουλ και τα χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της πέφτουν… βροχή! Κάτι η… έκρηξη της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο, κάτι η περσινή άκρως ενθαρρυντική εικόνα, κάτι το ξεκίνημα με 2 στα 2 φέτος. Ε, δεν θέλουν και πολύ οι Reds για να… ξεσαλώσουν. Διψάνε για το πρωτάθλημα, έχουν αστείρευτο πάθος για να το κατακτήσουν.

Τα περισσότερα εργαλεία της μηχανής του Γιούργκεν Κλοπ δούλεψαν ξανά ρολόι χθες το βράδυ στο Λονδίνο. Η τριάδα της επίθεσης δεν ήταν και σε τρελή μέρα, ωστόσο πάλι ένας εξ αυτών σκόραρε (Μανέ το 0-2), ενώ ο Σαλάχ κέρδισε και το πέναλτι για το 0-1, και την κόκκινη του Μπισάκα στο δεύτερο ημίχρονο. Βρώμικη δουλειά από το αστέρι της Λίβερπουλ.

Ο Κεϊτά ήταν σωστός μαέστρος. Απίστευτη άνεση με τη μπάλα στα πόδια, πατούσε την αντίπαλη περιοχή, και θα είχε μια φανταστική ασίστ στον Σαλάχ αν ο Φαραώ ήταν εύστοχος στο τετ α τετ με τον Χένεσι. Έστω και λίγο νωρίς, φαίνεται ότι ο Ναμπί Κεϊτά είναι ό,τι ακριβώς έλειπε από τη μεσαία γραμμή των Reds. Καίριος ποδοσφαιριστής, δεν κάνει τα δεδομένα. Κάνει τη διαφορά.

Άκρως θετικό στοιχείο το δεύτερο συνεχόμενο clean sheet της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Φαν Ντάικ έχει γίνει σωστός ηγέτης στο κέντρο της άμυνας και μεταδίδει ηρεμία και σιγουριά και στους διπλανούς του. Καταπληκτικός ο Ρόμπερτσον, και μπροστά και πίσω, με τον Γκόμεζ να παρασύρεται από τον τρομερό Φαν Ντάικ και να αφομοιώνει… γρήγορα και σταθερά τη θέση του στόπερ. Μεγάλη υπόθεση για τον Κλοπ αν κερδίσει και αυτόν τον παίκτη, με τα σωματικά στοιχεία και την ηλικία που διαθέτει.

Η πιο μεγάλη υπόθεση όμως, ακούει σε άλλο όνομα. Άλισον Μπέκερ, κύριοι. Αυτή είναι η διαφορά της Λίβερπουλ σε σχέση, με πρόπερσι, και πάει λέγοντας. Πώς να το κάνουμε, είναι αλλιώς όταν έχεις αυτόν τον τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια σου. Να ξέρεις ότι θα είναι εκεί, δεν θα σε κρεμάσει. Και προσοχή, δεν μιλάμε μόνο για τις αποκρούσεις.

Κόντρα στην Πάλας, ο Άλισον έβγαλε εντυπωσιακά το εξαιρετικό φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, ενώ αργότερα απέκρουσε ενστικτωδώς μια πολύ δύσκολη κεφαλιά μετά από κόρνερ. Άσχετα αν η φάση είναι ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ. Ο παίκτης που ήταν εκτεθειμένος παρενόχλησε τον Άλισον, έκανε πιο περίπλοκη την επέμβαση του. Ο Βραζιλιάνος, πιάνει και αυτά που… δεν μετράνε.

https://twitter.com/JamesJohn2427/status/1031641018641391616

Για μια ομάδα που παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο Κλοπ, είναι απαραίτητο να ξέρουν το τόπι και οι 11 παίκτες πυο βρίσκονται στο γήπεδο. Ναι, και ο τερματοφύλακας. Ο Άλισον, είναι απολαυστικός. Μοιράζει τη μπάλα με τέτοια άγνοια κινδύνου, σε σημείο να… ανησυχείς. Στο δεύτερο ημίχρνο, οι Reds εκδηλώνουν μια φοβερή αντεπίθεση που καταλήγει σε μεγάλη διπλή ευκαιρία του Σαλάχ και του Κεϊτά. Πώς ξεκίνησαν όλα; Από passing game υπό πίεση στην άμυνα της Λίβερπουλ και την κρίσιμη πάσα που απελευθέρωσε την ομάδα από τον Άλισον Μπέκερ!

Το Νο.1 του Κλοπ είχε περισσότερες εύστοχες πάσες από τον Τάουνσεντ, τον Ζαχά, τον Σαλάχ και τον Μπεντέκε. Έκανε μόλις δύο λάθος μεταβιβάσεις, χωρίς να ψάχνει το εύκολο, αλλά αυτό που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ομάδας. Δεν είναι υπερβολή, να χαρακτηριστεί ως ένας playmaker, που βλέπει όλο το γήπεδο και με απίστευτη διαύγεια καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Τι να κάνουμε, η Λίβερπουλ έπρεπε να ξοδευτεί για να τον φέρει. Αν δούμε και τα χρήματα που έδωσε η Τσέλσι λίγο αργότερα για τον Κέπα, δεν τα λες και πάρα πολλά τα 62,5 εκατ. ευρω για τον Άλισον (τα υπόλοιπα είναι μπόνους).

https://twitter.com/AnythingLFC_/status/1031653409311653893

Αυτή είναι η κυριότερη σταθερά της Λίβερπουλ στην πορεία προς τον τίτλο. Ο τερματοφύλακας της. Αν ο Άλισον παραμείνει σε τέτοια κατάσταση, και παρέχει τέτοια σιγουριά στην ομάδα, τόσο λόγω των αντανακλαστικών του, όσο και λόγω της ικανότητάς του με τη μπάλα στα πόδια, τότε η Λίβερπουλ θα φτάσει μακριά. Πολύ μακριά. Στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας το κατάλαβαν όλοι. Ο Κλοπ είπε πως «ο Άλισον είχε δύο ή τρεις έξοχες στιγμές», και δεν είχε στο μυαλό του μόνο επεμβάσεις. Σίγουρα, ο Γερμανός προπονητής τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ήξερε, όταν αγόραζε. Αυτή η μεταγραφή, ήταν το πιο σπουδαίο βήμα των Reds για την κατάκτηση τίτλων. Αυτοί, είναι θέμα χρόνου πλέον να έρθουν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ