ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άγιαξ

Το θαύμα που σκόρπισε δάκρυα χαράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ο Νούρι ξύπνησε από το κώμα και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης χαμογελάει.

Το θαύμα που σκόρπισε δάκρυα χαράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Η είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει σκορπίσει δάκρυα χαράς, είναι το γεγονός πως ο Νούρι ξύπνησε από το κώμα, μετά από 1 χρόνο.

Πρόκειται για ένα θαύμα, το οποίο πάντως πιστώνεται και στην οικογένειά του, η οποία δεν τον εγκατέλειψε λεπτό, δεν έχασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την πίστη της και τελικά βλέπει τον 21χρονο να ξυπνάει και να επικοινωνεί με νοήματα και κάποιες κινήσεις.

«Είναι καλύτερη η κλινική του εικόνα, αλλά η κατάστασή του παραμένει πολύ δύσκολη. Ξύπνησε στις 5 Αυγούστου από το κώμα, αναγνώρισε τους αγαπημένους του ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί, την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένος και δεν μπορεί να κουνήσει παρά μόνο το κεφάλι του. Το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αποδυναμωμένο και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με νοήματα ή συγκεκριμένες κινήσεις», είπε η μητέρα του άτυχου ποδοσφαιριστή του Άγιαξ.

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε εξαιρετική δουλειά και τον προσέχει σαν να είναι κάποιος δικός του άνθρωπος. Ωστόσο, όταν από την πρώτη στιγμή, όταν ήμασταν εμείς στο χώρο, καταλάβαινε την παρουσία μας και αντιδρούσε διαφορετικά. Δεν θέλω να προσβάλω με αυτό που λέω τις νοσοκόμες. Τις ευχαριστώ για όλα όσα έκαναν και κάνουν για αυτόν. Απλά αναφέρω ένα γεγονός».

Ένα χρόνο πριν

Τον Ιούλιο του 2017, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Άγιαξ στην Αυστρία και την ώρα της φιλικής αναμέτρησης με τη Βέρντερ Βρέμης, περίπου 12 λεπτά πριν το φινάλε, ο Νούρι ενώ περπατούσε στο χορτάρι, ένιωσε μία αφόρητη δυσφορία και έπεσε στο έδαφος.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όλοι αντιλήφθηκαν τι έγινε και έσπευσαν προς το μέρος του. Το ιατρικό τιμ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου και αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση.

Κάλυψαν τον ποδοσφαιριστή με πετσέτες για να μη βλέπει ο κόσμος τι συνέβαινε, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που ήταν στο γήπεδο έβαλαν τα κλάματα και άρχισαν να προσεύχονται έντρομοι, ευελπιστώντας να κυλήσουν όλα καλά.

Μετά από λίγο ήρθε ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο και εκεί η γνωμάτευση των γιατρών έκανε λόγο για καρδιακή προσβολή, η οποία προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Ο Νούρι είχε πέσει σε κώμα.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Σε αυτές τις περιπτώσεις η άποψη των γιατρών είναι ξεκάθαρη. Κάθε μέρα που περνάει δεν είναι υπέρ του ασθενή. Ωστόσο, κανείς δεν έχασε την πίστη του και τελικά το θαύμα έγινε. Στις 5 Αυγούστου και μετά από 1 χρόνο σε κώμα ο Νούρι ξύπνησε.

Ακόμη δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή να κινηθεί, αλλά πλέον η υγεία του βαδίζει αργά, αλλά σταθερά προς το καλύτερο, καθώς το θαύμα που ήταν να ξυπνήσει από το κώμα, έγινε.

Το μεγαλείο του Άγιαξ

Ο Αίαντας, ως ένας τεράστιος σύλλογος που είναι δεν έμεινε αμέτοχος σε όλο αυτό και έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Αρχικά ανέλαβε την ευθύνη για αυτό που συνέβη και στήριξε την οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή οικονομικά για τη νοσηλεία του, παρέχοντας ότι είναι απαραίτητο προκειμένου ο Νούρι να ξυπνήσει πριν από λίγες μέρες και να γεμίσει άπαντες με χαρά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ