ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Μίλαν: Η ανάγκη για «κανονικό» προπονητή

Σε μια χρονιά που ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα, η Μίλαν βρέθηκε να κερδίζει με 2-0 τη Νάπολι στο σπίτι της, όμως κατάφερε να χάσει με την κουβέντα για την καταλληλότητα του Γκατούζο να ανοίγει και πάλι.

Μίλαν: Η ανάγκη για «κανονικό» προπονητή

Το πρώτο δείγμα γραφής της φετινής Μίλαν δεν ήταν καθόλου κακό, αντίθετα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στη Νάπολι, βρέθηκε μπροστά με 2-0, παρόλα αυτά οι γνωστές τις παθογένειες δεν της επέτρεψαν να ρίξει «βόμβα» στο Σαν Πάολο. Η ευθύνη βαραίνει αρκετά τον Τζενάρο Γκατούζο, που «ήπιε θάλασσα», αποδεικνύοντας πως μπορεί να λατρεύει το σύλλογο, όμως σαν προπονητής έχει ακόμη δρόμο να διανύσει.

Οι κινήσεις που έγιναν το Καλοκαίρι δεν εντυπωσίασαν, όμως δεν ήταν και ιδιαίτερα κακές. Ειδικότερα τα «ψώνια» από τη Γιουβέντους, Ιγκουαΐν και Καλντάρα, έδωσαν στη μεταγραφική περίοδο θετικό πρόσημο. Παρόλα αυτά, όπως αποδείχθηκε σχεδόν αμέσως, το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι το υλικό, αλλά ο προπονητής της.

Την ώρα που ο Καλάμπρια έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα, δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στους Ροσονέρι, κανένας δεν περίμενε αυτό που ακολούθησε. Μέσα σε 27 λεπτά (από το 53′ μέχρι το 80′), Ζιελίνσκι (2 γκολ) και Μέρτενς είχαν φέρει «τούμπα» το ματς, αφήνοντας τη Μίλαν με άδεια χέρια και αναγκάζοντας τους φιλάθλους της να σκεφτούν πιο σοβαρά από ποτέ το θέμα του προπονητή.

Σε μια συζήτηση που είχα με τον Νικόλα, Ιταλό φίλο μου και φανατικό οπαδό της Μίλαν την επόμενη του αγώνα μου είπε τα εξής: «Ο Γκατούζο ήταν λιοντάρι στο χορτάρι, αλλά στον πάγκο μοιάζει με το απολωλός πρόβατο. Η ευθύνη της ήττας βαραίνει τον ίδιο προσωπικά. Το ειδικό βάρος της ομάδας είναι πάρα πολύ χαμηλό και ακόμη και στο 2-0 φοβήθηκε και έχασε. Αμέσως μετά το 2-1, έβγαλε το μοναδικό μυαλό της ομάδας, τον Μπίλια και έβαλε έναν δρομέα, τον Μπακαγιόκο. Έτσι η ομάδα υποχώρησε στο όριο της περιοχής. Δεν είχε το κουράγιο να χρησιμοποιήσει από την αρχή κανέναν από τους νέους παίκτες (ειδικά τον Καλντάρα), δίνοντας αυτοπεποίθηση στους περσινούς παγκίτες (Μπορίνι και Μουζάκιο). Το παιχνίδι ήταν αργό, χωρίς ιδέες, προσπαθόντας να περάσει μόνο τη μπάλα στους εξτρέμ, που δημιούργησαν κάτι.

Ο Αντσελότι άλλαξε το σύστημα δυο φορές και ο Ρίνο (Γκατούζο) δεν κατάλαβε το παραμικρό. Ο Γκατούζο φοβήθηκε να πάρει ρίσκα για να μην κάνει λάθη και έτσι μοιραία έχασε το παιχνίδι».

Η συγκεκριμένη ανάλυση του αγώνα, δεν είναι τίποτε άλλο εκτός της κοινής λογικής. Ο εμβληματικός Γκατούζο, δεν είναι σε καμία περίπτωση προπονητής τοπ επιπέδου, καθώς πρέπει να διανύσει πολλά «χιλιόμετρα» ακόμη σε πάγκους.

Είναι κρίμα για μια ομάδα όπως η φετινή Μίλαν, που διαθέτει αρκετό ταλέντο, να μην είναι σε θέση να πάρει αποτελέσματα, εξαιτίας της φοβίας του προπονητή της. Αν και ακόμη είναι νωρίς, με βάση και την περσινή εικόνα της ομάδας, είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται ηλεκτροσόκ.

Πρώτη ύλη υπάρχει, διάθεση από τους παίκτες επίσης, όμως για να βρεθείς μεταξύ των κορυφαίων, χρειάζεσαι και προπονητή με εμπειρία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ