ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Λούκας Μόουρα: Η τεράστια ευκαιρία του να δείξει τι αξίζει! (pics+vids)

Το sportsking.gr κάνει... ζουμ στον αναγεννημένο Λούκας Μόουρα!

Λούκας Μόουρα: Η τεράστια ευκαιρία του να δείξει τι αξίζει! (pics+vids)

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί μεγάλη αδυναμία πολλών… μπαλαδόφατσων. Το στυλ του βλέπεις, αυτό του κλασικού Βραζιλιάνου ντριμπλέρ, όλο και σπανίζει. Αυτή η κοψιά, παλαιότερων θρύλων της Σελεσάο. Ο λόγος, για τον Λούκας Μόουρα.

Το αρνητικό; Ουσιαστικά, δεν τον έχουμε δει να παίζει. Να παίζει πραγματικά. Να βγάζει σταθερά στο γήπεδο αυτά που ξέρει και μπορεί. Γιατί μπορεί. Είναι δεδομένο. Το θετικό; Δεν τον πήραν τα χρόνια. 26 χρονών είναι ο Λούκας Μόουρα. Σας φαίνεται για μεγαλύτερος, ε; Κι όμως, έχει ακόμα δρόμο η ποδοσφαιρική του καριέρα.

Όταν τον αγόρασε η Τότεναμ έναντι 28 εκατ. ευρώ, οι απόψεις ήταν διφορούμενες. «Σχεδόν 30 εκατ. για έναν… τελειωμένο», έκραζαν οι μισοί. «Κελεπούρι, η αξία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη», έλεγαν οι άλλοι μισοί. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2017/18, ο Λούκας βάλθηκε να δικαιώσει τους πρώτους. Φέτος, το έχει γυρίσει για τα καλά.

Η Τότεναμ δεν έκανε ούτε μία μεταγραφή, και ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι υποχρεωμένος να βγάλει νέους άσους από το μανίκι του. Οι Spurs κινδυνεύουν να γίνουν προβλέψιμοι και εφόσον δεν ήρθε βοήθεια από την αγορά, ο Αργεντινός προπονητής οφείλει να λύσει το πρόβλημα εκ των έσω. Ποιά καλύτερη εσωτερική μεταργαφή θα μπορούσε να του… κάτσει, από τον Λούκας Μόουρα;

Ο Ποκετίνο έβαλε τον Βραζιλιάνο δίπλα στον Κέιν, και κέρδισε το στοίχημα. Σε σχετικά ελεύθερο ρόλο, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες και να μετατρέπεται στο πρώτο βιολί των Πετεινών. Παίρνει σταθερά ατομικές ενέργειες, πατάει συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή, και το κυριότερο, τη βάζει στο πλεκτό! 3 γκολ σε 4 ματς για την Premier League, και τα 2 στο επιβλητικό 0-3 του Ολντ Τράφορντ!

Χωρίς αμφιβολία, ο Λούκας Μόουρα είναι μέχρι στιγμής ο X-Factor της Τότεναμ. Αυτό που έψαχνε ο Ποκετίνο για να βάλει ακόμα ένα γρίφο στις αντίπαλες άμυνες. Ο δαιμονιώδης Βραζιλιάνος συνιστά διαρκή πηγή κινδύνου και μοιάζει να διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του σε top επίπεδο.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και παίζει το ποδόσφαιρο ο Λούκας, είναι για να τον… λατρεύεις. Ήδη, από τις εκλάμψεις του στην Παρί, μας είχε προϊδεάσει για το τι είναι ικανός. Για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Το μεγάλο στοίχημα του προπονητή της Τότεναμ, είναι να μη χαθεί σταδιακά στο γήπεδο ο ποδοσφαιριστής του. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημά του. Η αστάθειά του.

Η φάση είναι ή τώρα, ή ποτέ για τον Λούκας Μόουρα. Είχε την τύχη, και τα προσόντα, να βρεθεί σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και να πάρει το… ελεύθερο από τον Ποκετίνο να λειτουργήσει όπως ο ίδιος κρίνει σωστό, στον αγωνιστικό χώρο. Οι σύνθηκες φαντάζουν ιδανικές για ολικό restart. Τον χρειάζεται τον Λούκας Μόουρα το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι μια άλλη πινελιά, με άλλον αέρα, πιο αθώο, πιο αγνό.

Προς το παρόν, βαδίζει όπως πρέπει. Ο κόουτς έχει βρει το κουμπί του και ο παίκτης αποδίδει το 100%. Ή και λίγο λιγότερο. Θέμα χρόνου είναι πάντως, εφόσον συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, να πιάσει τα πιο υψηλά στάνταρ του. Τότε, τα 28 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η… τσιγκούνα Τότεναμ, θα μοιάζουν ψίχουλα μπροστά στην αξία του Λούκας. Ο… κανονικός Λούκας Μόουρα, είναι παίκτης πολλών περισσοτέρων εκατομμυρίων. Πολλών όμως. Παίρνει τους Spurs στην πλάτη του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, και το αποδεικνύει. Κλείνει στόματα. Διαφορετικά, το όνομά του θα ξεχαστεί. Και αυτή τη φορά, μάλλον οριστικά…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ