ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

ΘΕΜΑ: Οι παίκτες που σταμάτησαν τον Μέσι, και πώς τα κατάφεραν! (pics+vids)

Το Bleacher Report μας προσφέρει ένα υπέροχο θέμα για τους... εξολοθρευτές του Λιονέλ Μέσι.

ΘΕΜΑ: Οι παίκτες που σταμάτησαν τον Μέσι, και πώς τα κατάφεραν! (pics+vids)

Δεν είναι… παραμύθι, αλλά αλήθεια! Σε αυτή τη ζωή, υπάρχουν και αυτοί που εξουδετέρωσαν έναν από τους μεγαλύτερους, για πολλούς τον μεγαλύτερο, κίνδυνο των γηπέδων.

Σπάνιο μεν, αλλά συμβαίνει. Το Bleacher Report εντόπισε τους ποδοσφαιριστές που βρήκαν τον τρόπο, και σίγησαν τον Λιονέλ Μέσι, και αυτοί αποκάλυψαν και την τακτική για να βάλεις φρένο στις ορέξεις του Αργεντινού παικταρά. Όσο γίνεται τουλάχιστον.

Η ιστορία όμως, ανήκει στους πρωταγωνιστές. Σε αυτούς τους… ήρωες, που κατάφεραν να πουν στον Μέσι «από εδώ δεν περνάς», και μάλιστα να το επιβεβαιώσουν στην πράξη. Ας μην πολυλογόυμε. Πάμε να τους δούμε!

ΖΟΖΕ ΜΠΟΣΙΝΓΚΟΥΑ, ΤΣΕΛΣΙ

Ο Πορτογάλος μπακ της Τσέλσι έσβησε τον Μέσι στη λευκή ισοπαλία των Μπλε με τους Μπλαουγκράνα στο Καμπ Νου, το 2009, για το Champions League. Ο Μποσίνγκουα εστιάζει στο πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν δείχνεις ποιός είναι το αφεντικό:

«Είναι πολύ περισσότερο πνευματική προετοιμασία παρά σωματική. Πρώτα, οφείλεις να κάνεις μια μεγάλη ψυχολογική προετοιμασία για να παίξεις τον μέσι. Μετά, κάθεσαι για ώρες να δεις βίντεο, για να καταλάβεις τις βασικές ρουτίνες του. Είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα ψυχολογικής προόδου. Πρέπει να σεβαστείς τον παίκτη παρά να τον φοβηθείς. Έχεις νίκησει, ή έχεις χάσει, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αν είχα αφήσει τον Μέσι να βρει το ρυθμό του σε εκείνα τα λεπτά, η αυτοπεποίθησή του θα είχε εκτιναχθεί και η δική μου θα είχε φύγει, και αυτό θα ήταν το παιχνίδι. Αυτή είναι η μόνη προτεραιότητα. Τα δίνεις όλα στην αρχή, για να δημιουργήσεις τη σωστή σχέση. Έπειτα, για 90 λεπτά είναι ψυχολογικός πόλεμος.»

Στη συνέχεια, τονίζει και τη σημασία της ομάδας ως σύνολο στην αντιμετώπιση του Λίο:

«Η ομάδα πρέπει στο μεταξύ να μειώσει τους χώρους. Αν τελικά ο Μέσι δέχεται τη μπάλα, αυτο δεν μπορεί ποτέ να γίνει με άνεση. Όταν τον μάρκαρα, δεν είχε τόσο πολύ να κάνει με το πόσο χώρο του έδινα, όσο ήταν δουλειά μου να υπολογίσω πόσο μακριά από αυτόν θα μπορούσα να είμαι αναφορικά και με το που ήταν οι συμπαίκτες μου. Είναι μια τακτική απάντηση, όπου η ομάδα αντιδρά για να καλύψει το χώρο με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά το ποδόσφαιρο πάντα ήταν έτσι, με τον μέσι ή χωρίς. Έχει να κάνει με την ομάδα που προσαρμόζεται όλη μαζί στο χώρο. Ναι, η ατομικότητα κάνει μια διαφορά. Όμως η προτεραιότητα είναι η ομάδα να κινείται σαν ένα».

https://www.youtube.com/watch?v=CS795Th0agE

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ, Ίντερ

Ο πανούργος Ζοζέ Μουρίνιο απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League, τη σεζόν 2009/2010. Με μπροστάρη τον Καμπιάσο, ο Special One κατήρτησε ένα σχέδιο που στέφθηκε από επιτυχία και δεν επέτρεψε στον Μέσι να κάνει το παιχνίδι του, σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. BARCELONA, SPAIN - APRIL 28:  Lionel Messi of Barcelona is tackled by Javier Zanetti and Esteban Cambiasso of Inter Milan during the UEFA Champions League Semi Final Second Leg match between Barcelona and Inter Milan at Camp Nou on April 28, 2010 in Barce

Στο Σαν Σίρο, η Ίντερ επικράτησε με 3-1, ενώ στον επαναληπτικό, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 1-0 αλλά έχασε την πρόκριση στον τελικό.

ΑΡΝΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ, Εθνική Γερμανίας

Λίγο καιρό μετά τον αποκλεισμό της Μπάρτσα από την Ίντερ, ο Μέσι βρέθηκε απέναντι στην εθνική ομάδα της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Ο Γιόακιμ Λεβ λύνει την εξίσωση και επιλέγει τον Άρνε Φρίντριχ για την πιο δύσκολη αποστολή. Ο Γερμανός χαφ τα έβγαλε πέρα και με το παραπάνω και τα Πάντσερ διέσυραν με 4-0 την Αλμπισελέστε, στα προημιτελικά του θεσμού: Friedrich and Schweinsteiger teamed up to stop Messi

«Προσπαθήσαμε ολοκληρωτικά να μην αφήσουμε καθόλου χώρο ανάμεσα στις γραμμές του κέντρου και της άμυνάς μας. Πάντα προσπαθούσαμε να πιέσουμε ψηλά, και ακόμα κι αν πεφταμε λίγο, προσπαθούσαμε να φέρνουμε το κέντρο προς τα πίσω, επομένως ποτέ παραπάνω από 7-8 μέτρα διαφορά μεταξύ των δύο γραμμών. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο για τον Μέσι να υποδεχτεί τη μπάλα στο χώρο».

Ο Φρίντριχ αναφέρθηκε και αυτός στην ομαδική δουλειά:

«Προσπαθήσαμε να εστιάσουμε περισσότερο στο να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Είχαμε τον Σβαϊνστάιγκερ, τον Κεντίρα και εμένα. Πάντα παλεύαμε να τον ντουμπλάρουμε. Η Αργεντινή πάντα, μα πάντα, κοιτούσε να δώσει τη μπάλα στο Μέσι, έτσι ήταν πιο εύκολο για εμάς, επειδή συνεχώς έπαιζαν μέσω του Μέσι. Πάντοτε είχαμε τουλάχιστον δύο παίκτες πάνω του».

Και έκλεισε, τονίζοντας την αξία της πρόληψης:

«Αν πάρει τη μπάλα στα πόδια του, γίνεται πολύ δύσκολο. Έτσι, κάναμε σίγουρο εκείνη τη μέρα ότι θα πηγαίνουμε στη μπάλα πριν από αυτόν, ή τουλάχιστον αμέσως μόλις την έπαιρνε έπρεπε να είμαστε δίπλα του. Επειδή αν αναπτύξει ταχύτητα, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=bGEM7laydk4

ΝΑΪΤΖΕΛ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ, Εθνική Ολλανδίας

Μπορεί η Ολλανδία να έζησε την πίκρα του αποκλεισμού, στον ημιτελικό του Μουντιάλ το 2014, ωστόσο ο Ντε Γιονγκ θα έχει να λέει ότι ο Μέσι δεν… κουνήθηκε! Το τελικό 0-0, αποδεικνύει την καλή δουλειά των Οράνιε, πριν ηττηθούν με 4-2 στα πέναλτι. Ο Ντε Γιονγκ, μιλάει και αυτός για τη σπουδαιότητα των πρώτων λεπτών: "I couldn't have done it alone"—Nigel De Jong on Leo Messi

«Τα πρώτα 10 λεπτά έχουν να κάνουν με το να του δώσεις να καταλάβει που είναι, να κάνεις τις σωστές παρεμβάσεις, να του δώσεις να καταλάβει ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Στη συνέχεια, διαβάζεις τη γλώσσα του σώματός του και αναμένεις τις κινήσεις του. Και αναμονή της σκέψης του, γιατί πάντα θέλει να παίζει αυτό το 1-2 λίγο έξω από την περιοχή».

Επίσης, προσέθεσε και την τακτική ως όπλο:

«Μετά εξαρτάται από τις συνθήκες. Αν είναι μακριά από το τέρμα, τότε απλά θέλεις να τον κρατήσεις μπροστά σου, γιατί αν δεν είναι, θα υπάρξει μεγάλυ τρύπα μπροστά από την άμυνά σου. Πάντα προσπαθεί να κοιτάζει αριστερά, πάντα ελέγχει τη μπάλα με το αριστερό πόδι του. Κλείνει δεξιά και πάει αριστερά τόσο γρήγορα. Επομένως αντί για μαρκάρισμα man-to-man, οφείλεις να τον περιμένεις να κάνει την πρώτη του κίνηση. Δεν μπορείς απλά να πας ώμο με ώμο μαζί του, επειδή αν σε περάσει, έχει φύγει. Αν τον πιάσεις, τον έπιασες. Αν όχι, ωραία, έχεις πρόβλημα».

https://www.youtube.com/watch?v=7JlX6jV4pSU

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ