ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Πάκο Αλκάθερ

Γεννημένος σκόρερ, ο Πάκο Αλκάθερ, έχει περάσει χειρότερα από την κακή διετία στη Βαρκελώνη και πλέον στη Γερμανία νιώθει σα να γεννήθηκε ξανά.

Πάκο Αλκάθερ

Σε μόλις 4 παιχνίδια του με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, μετράει 7 (!) γκολ, δείχνοντας πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την άνομβρη διετία του στη Βαρκελώνη. Από την άλλη, κάπου στη Βαρκελώνη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τραβάει τα μαλλιά του για το λάθος που έκανε.

Γέννημα θρέμμα Νυχτερίδα

Γεννημένος σε ένα προάστιο της Βαλένθια, ο Πάκο εντάχθηκε στις ακαδημίες των «νυχτερίδων» το 2005, σε ηλικία 12 ετών. Ήταν από τα παιδιά που δούλευαν ασταμάτητα, χαλώντας αμέτρητα ζευγάρια παπούτσια, καθώς είχε μετατρέψει το γήπεδο σε δεύτερο σπίτι του. Οι γονείς του φώναζαν, όμως την ίδια στιγμή έβλεπαν τη «σπίθα» στα μάτια του.

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα δεύτερης ομάδας της Βαλένθια έγινε τη σεζόν 2009-2010, όταν ο Πάκο πέτυχε 3 γκολ σε 15 αναμετρήσεις, όντας μόλις 16 ετών. Δεν άργησε να γίνει αγαπημένο παιδί της κερκίδας, με τον ίδιο να βλέπει το όνειρο του να παίρνει σάρκα και οστά.

Το πρώτο «χαστούκι» της ζωής του

Στις 12 Αυγούστου του 2011, ο Αλκάθερ πέτυχε το 3ο γκολ της ομάδας του επί της Ρόμα στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης. Όμως, την ώρα που έφευγε μαζί με τους γονείς του, ο πατέρας του υπέστη καρδιακή προσβολή και σωριάστηκε στο έδαφος. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, με τον νεαρό Πάκο να βυθίζεται στη θλίψη.

Ενώ η ομάδα του έδωσε όσο χρόνο ήθελε για να το ξεπεράσει, ο ίδιος μόλις 5 ημέρες μετά εμφανίστηκε κανονικά στην προπόνηση. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήρε και άλλο χρόνο, ο ίδιος τόνισε πως: «Είναι κάποιες φορές που δεν μπορείς να κάνεις πίσω. Αν δεν έρθω για προπόνηση νιώθω ότι θα είναι χειρότερα».

Μετά από το τραγικό αυτό συμβάν, ο Ισπανός αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να κάνει περήφανο τον πατέρα του που τον παρακολουθούσε από ψηλά. Άλλωστε, έπρεπε να συνεχίσει και για την υπόλοιπη οικογένεια, καθώς ήταν πλέον ο προστάτης τους.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις και η μεταγραφή στην Μπαρτσα

Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια, έδειξε πως η σχέση του με τα δίχτυα είναι απίστευτη. Σε μια μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο, με πολλά οικονομικά προβλήματα, ο Πάκο ύψωσε ανάστημα. Με τα γκολ του, κράτησε το σύλλογο σε ικανοποιητικό επίπεδο, κερδίζοντας με το «σπαθί» του, το περιβραχιώνιο του αρχηγού.

Με 43 γκολ και 17 ασίστ σε 124 εμφανίσεις, άφησε το στίγμα του, όμως ήταν σχεδόν απίθανο να μείνει στο σύλλογο που λάτρεψε από μικρός. Η πρόκληση της Μπαρτσελόνα ήταν τεράστια και κανένας δε μπορούσε να αρνηθεί. Άλλωστε, οι «νυχτερίδες» βρίσκονταν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, καθώς είχαν έρθει σε συμφωνία με την Ισπανική Λίγκα και το κράτος, κάθε χρόνο να πωλούν τον καλύτερο τους παίκτη και μέσω της πώλησης να «μπαλώνουν» τις οικονομικές ατασθαλίες που είχαν γίνει στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο Αλκάθερ άφησε μα κλάματα το γήπεδο και την πόλη στην οποία μεγάλωσε, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έγινε γνωστός στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η χειρότερη διετία της ζωής του στη Βαρκελώνη

«Η Μπαρτσελόνα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος σύλλογος, στον οποίο δεν είναι σίγουρο πως ένας παίκτης με σπουδαία χαρακτηριστικά και πορεία σε μια άλλη ομάδα θα καταφέρει να αγωνιστεί σε αυτή και το αντίστροφο». Τα λόγια του Πεπ Γκουαρντιόλα βρήκαν τέλεια εφαρμογή στον Αλκάθερ.

Βεβαίως, δεν έφταιγε ούτε ο σύλλογος, ούτε βεβαίως ο ίδιος. Με τον Λουίς Σουάρες να έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να βρει τον χρόνο που θα ήθελε. Παρ’ όλα αυτά, σε 50 συμμετοχές του με τους μπλαουγκράνα πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, αριθμοί καθόλου κακοί αν αναλογιστούμε πως κυρίως ερχόταν από τον πάγκο.

Το περασμένο Καλοκαίρι, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με τον ίδιο να γνωστοποιεί στην Μπαρτσελόνα πως δεν έχει άλλες αντοχές, καθώς θέλει να παίζει και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το συμβόλαιο στη Ντόρτμουντ και η αναγέννηση

Ενώ λοιπόν οι αντοχές του είχαν εξαντληθεί, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του. Με την έναρξη της προετοιμασίας, εξήγησε τον Αλκάθερ πως για μια ακόμη χρονιά θα είναι ρεζέρβα των υπολοίπων, δίνοντας του την ευκαιρία να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τη στιγμή λοιπόν που η Βαλένθια έμοιαζε έτοιμη να κάνει την πρότασή της για τον παίκτη, η Ντόρτμουντ την πρόλαβε στη γωνία. Σε μια τολμηρή κίνηση, οι Βεστφαλοί αποφάσισαν να δώσουν 23 εκατομμύρια στη Μπαρτσελόνα, αποκτώντας τα δικαιώματα του μέχρι το Καλοκαίρι του 2023. Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλκάθερ θα βάζει στα ταμεία του 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όντας ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας μετά του Μάρκο Ρόις και Μάριο Γκέτσε.

Η δικαίωση των Γερμανών ήταν άμεση. Με 7 γκολ σε 4 παιχνίδια (Τα 6 από αυτά σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος), ο Αλκάθερ ξεκίνησε άμεσα την απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για χάρη του. Μάλιστα, τα νούμερα του γίνονται ακόμη πιο τρομακτικά αν αναλογιστούμε ότι έχει αγωνιστεί συνολικά 81 λεπτά (!) στη Μπουντεσλίγκα.

Χάρη στα γκολ του, η Μπορούσια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πωταθλήματος, στο +4 από τη μεγάλη Μπάγερν Μονάχου. Βεβαίως το πρωτάθλημα μόλις έχει ξεκινήσει και οι δυσκολίες θα είναι πολλές. Παρ’ όλα αυτά, ο Πάκο έχει μάθει στα δύσκολα, μέσω των οποίων

Η επιστροφή στην εθνική και οι στόχοι του για τη συνέχεια

Με τα κατορθώματά του στη Ντόρτμουντ, θα ήταν απίθανο να μην κλιθεί από τον Λουίς Ενρίκε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας. Μάλιστα, στην αναμέτρηση απέναντι στην Ουαλία στο Κάνρντιφ σκόραρε δις, σε 73 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

«Τώρα με τον Αλκάθερ έχω έναν ακόμη παίκτη να υπολογίζω» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής». Με την «ντοπιέτα» του κόντρα στους Ουαλούς, ο 25χρονος έφτασε τα 8 γκολ σε 14 αναμετρήσεις, δείχνοντας να δένει εξαιρετικά με τους Σούσο και Μοράτα.

Από την πλευρά του, ο ίδιος θέλει να προχωράει βήμα-βήμα στην καριέρα του και να πετυχαίνει μέρα με τη μέρα πράγματα για τα οποία θα νιώθει περήφανος. Δεν ήταν ποτέ «βεντέτα» ούτε δημιουργούσε προβλήματα. Τα μόνα προβλήματα που λατρεύει να δημιουργεί είναι αυτά στους αντίπαλους τερματοφύλακες και τις αντίπαλες άμυνες.

Ένα είναι το σίγουρο. Κάπου, σε κάποια γειτονιά της Βαρκελώνης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέπει τον Πάκο και νιώθει πως έκανε το μεγαλύτερο λάθος της προπονητικής του καριέρας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ