ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

«Χ»άμενες και οι δύο στην ματσάρα!

Αϊντχόφεν και Τότεναμ προσέφεραν μια εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση, όμως το τελικό 2-2 ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες τους για πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League.

«Χ»άμενες και οι δύο στην ματσάρα!

Μέτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι γεμάτο ανατροπές από την αρχή μέχρι το τέλος, Αϊντχόφεν και Τότεναμ έμειναν στο 2-2, αποτέλεσμα που μειώνει κατά πολύ τις όποιες πιθανότητες είχαν να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League!

Γκάφα και προβάδισμα για την Αϊντχόφεν

Η Τότεναμ μπήκε από το ξεκίνημα με διάθεση να ελέγξει το ρυθμό και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Χάρι Κέιν. Αρχικά στο 17′ ο Άγγλος έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή  όμως ο Ντε Γιονγκ έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κέιν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζουτ!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και απάντησαν στις ευκαιρίες, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Περέιρο στο 21′ να περνάει ελάχιστα άουτ και την κεφαλιά του Ντε Γιονγκ τρία λεπτά αργότερα να έχει την ίδια κατάληξη.

Μάλιστα στο 30′ η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπόμελ πήρε και το προβάδισμα. Ο Αλντερβάιρελντ έκανε τραγικό λάθος, ο Λοσάνο του έκλεψε την μπάλα και με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε στον Βέλγο στόπερ), «κρέμασε» τον Γιορίς προκαλώντας πανδαιμόνιο στο «Φίλιπς Στάντιον»! Τέσσερα λεπτά αργότερα ο διαιτητής ακύρωσε καθαρό γκολ του Σάντσεζ για τους «Spurs», καθώς θεώρησε πως ο Κέιν επηρέαζε τη φάση, με τον Άγγλο φορ, όμως να προσπαθεί απλά να κάνει στην άκρη χωρίς να εμποδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Απάντησε στο γκολ η Τότεναμ και στα… δοκάρια η Αϊντχόφεν 

Η Τότεναμ πλησίασε στην ισοφάριση στο 36′, αλλά ο Ζουτ απέκρουσε με το πόδι την προσπάθεια του Σον από πλάγια θέση. Η πίεση των Λονδρέζων τελικά απέδωσε καρπούς στο 39′. Ο Έρικσεν έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τρίπερ, που γύρισε στον αμαρκάριστο Λούκας, με το πλασέ του να κοντράρει στον Βίρχεβερ και να καταλήγει στα δίχτυα του Ζουτ! Μάλιστα πριν την επίτευξη του τέρματος οι παίκτες των «Spurs» άλλαξαν 19 πάσες, οι οποίες είναι και οι περισσότερες σε γκολ τους στις τέσσερις σεζόν που έχουν αγωνιστεί στο Champions League.

Το παιχνίδι είχε εκπληκτικό ρυθμό, με την Αιντχόφεν να «αγγίζει» το 2-1, όμως ο Γιορίς απέκρουσε το σουτ του Περέιρο με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. Οι δυο ομάδες εντέλει πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, με το σκορ να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του πρώτου μέρους.

«Χτύπησε» ο Κέιν

Οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια αλλαγή στο δεύτερο μέρος, όπως ακριβώς δεν είχε και ο ρυθμός της αναμέτρησης. Η Τότεναμ έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή στο 53′, όμως ο Ζουτ απέκρουσε το σουτ του Έρικσεν μέσα από τη μεγάλη περιοχή.  Ο Δανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και δύο λεπτά αργότερα έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Κέιν που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να στα δίχτυα, βουβαίνοντας  το «Φίλιπς Στάντιον»

Στο 61′ οι «Spurs» απείλησαν ξανά, με τον Ζουτ να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Σον, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε με το γόνατο την κεφαλιά του Κέιν από κοντά!

Κόκκινη ο Γιορίς και… ροντέο

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και στο 73′ «άγγιξε» το τρίτο γκολ. Ο Λαμέλα «ζάλισε» τον Αντζελίνο από τα δεξιά και σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση στο δοκάρι του Ζουτ! Έξι λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν. Ο Ροζάριο έβγαλε την κάθετη στον Λοσάνο, ο οποίος ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον Γιορίς, με τον διαιτητή να αποβάλλει τον Γάλλο τερματοφύλακα!

Ο νεοεισελθών Φορμ (πέρασε στη θέση του Σον) χρειάστηκε να επέμβει με το που μπήκε στο ματς, αποκρούοντας την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροζάριο στην αριστερή γωνιά του. Οι γηπεδούχοι, όμως, επέμειναν και τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 87′. Ο Ροζάριο δεν έκανε καλό σουτ, ωστόσο η μπάλα έφτασε στον Ντε Γιονγκ που την έστειλε από κοντά στα δίχτυα του Φορμ για το 2-2!

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να «κλέψουν» τη νίκη στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Έτσι, Τότεναμ και Αϊντχόφεν πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Champions League, ωστόσο και οι δύο ουσιαστικά μένουν ανικανοποίητες, καθώς η ισοπαλία αυτή «ψαλίδισε» αρκετά τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αϊντχόφεν (Μάρκο Φαν Μπόμελ): Ζουτ, Ντάμφρις, Σβάμπ, Βίρχεβερ, Αντζελίνο, Ροζάριο, Χέντριξ, Περέιρο (Γκακπό), Λοσάνο, Μάλεν, Ντε Γιόνγκ.

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Ντεμπελέ (74′ Γουίνκς), Ντάιερ, Λούκας Μόουρα (64′ Λαμέλα), Σον (81′ Φορμ), Έρικσεν, Κέιν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ