ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Έκανε τη Ντουντε-λάντζα

Ο Ολυμπιακός έχασε τα... πάντα για ένα ημίχρονο, ωστόσο το γκολ του Τοροσίδη στο 66' έσπασε την γκίνια και οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με το υπερπολύτιμο τρίποντο από το Λουξεμβούργο, νικώντας με 2-0 την Ντουντελάνζ. Ο Φορτούνης το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών.

Έκανε τη Ντουντε-λάντζα

Αν και έχασε ένα κάρο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής  από το «Στάδιο Ζοσί Μπαρτέλ», επικρατώντας με 2-0 της Ντουντελάνζ και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Ο Τοροσίδης ήταν το «αντίδοτο» στην γκίνια των «ερυθρολεύκων» ανοίγοντας το σκορ, με τον Φορτούνη να κλειδώνει τη νίκη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Έχασε τα… άχαστα

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Φορτούνη στο 4′ να περνάει λίγο άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» ενέτειναν την πίεση τους και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 13′. Ο Νάουελ βρέθηκε απέναντι στον Μπονεφουά και πλάσαρε, όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μόλις δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πέδρο Μαρτινς έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τον Φορτούνη να ελίσσεται και να πλασάρει και τον Μπονεφουά να αποκρούει. Ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Γκερέρο με τον Χριστοδουλόπουλο άφησε τους «ερυθρόλευκους» χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, με τον Φορτούνη να επωμίζεται το ρόλο του σέντερ φορ.

Στο 23′ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» ξανά το γκολ, με τον Φορτούνη να κάνει μαγική ενέργεια και σέντρα στον Χριστοδουλόπουλο, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στο δοκάρι του Γάλλου τερματοφύλακα της Ντουντελάνζ, που ένα λεπτό αργότερα είπε εκ νέου «όχι» σε τετ α τετ με τον Ναουέλ. Ο Μπονεφουά ήταν σε εξαιρετική βραδιά και στο 29′ απέκρουσε με δυσκολία το πολύ καλό σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

Ο Έλληνας εξτρέμ απείλησε ξανά στο 42′, όμως το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ προ κενής εστίας! Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τον Ολυμπιακό να έχει σαφή υπεροχή και ευκαιρίες για γκολ και την Ντουντελάνζ να αρέσκεται στα αμυντικά της καθήκοντα.

Ο «Τόρο» έλυσε «τον γόρδιο δεσμό»

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ρυθμός έπεσε αρκετά και έπρεπε να φτάσουμε στο 54′ για να δούμε την πρώτη σχετικά καλή στιγμή, με τον Μπονεφουά να μπλοκάρει σταθερά την κεφαλιά του Φορτούνη, ενώ έξι λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Ναουέλ κατέληξε λίγο άουτ. Στο 65′ οι ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Ποντένσε να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Η πίεση του Ολυμπιακού τελικά απέδωσε καρπούς μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τοροσίδης, που ετοιμαζόταν να βγει ως αλλαγή, πήρε την κεφαλιά και «άνοιξε» το σκορ για τους «ερυθρόλευκους»! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 33χρονου αμυντικού μετά την επιστροφή του στους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός «έψαξε» και δεύτερο γκολ και στο 68′ ο Μπονεφουά απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κούτρη, ενώ ακριβώς το ίδιο έκανε και στο σουτ του Ποντένσε ένα λεπτό αργότερα. Η πίεση των «ερυθρολεύκων» ήταν ασφυκτική και ο Χριστοδουλόπουλος έχασε νέα τεράστια ευκαιρία στο 77′, με τον Μπονεφουά να αποκρούει το κοντινό σουτ του Έλληνα άσου και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

«Σφράγισε» το τρίποντο και τις ελπίδες πρόκρισης

Οι Πειραιώτες βρήκαν τελικά το πολυπόθητο δεύτερο γκολ και «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Ποντένσε έβγαλε την κάθετη στον Φορτούνη, που πλάσαρε, ο Γιορντάνοφ δεν μπόρεσε να την διώξει και αυτή κατέληξε στα δίχτυα του Μπνεφουά για το 2-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη σχετικά καλή στιγμή τους στο ματς στο 86ο λεπτό με το γυριστό του Τουρπέλ από καλή θέση να περνάει αρκετά άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του ίδιου παίκτη είχε την ίδια κατάληξη.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ένα σημαντικό τρίποντο, που σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπέτις στο Μιλάνο (2-1 τη Μίλαν) τον βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους 32 του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο, αφήνοντας την πρωτάρα Ντουντελάνζ στην τελευταία θέση με 0 βαθμούς.

Ντουντελάνζ (Ντίνο Τοπμέλερ): Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65′ Μελίς), Κουτουριέ, Κρουζ (51′ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπτε, Ελ Ρίτι (74′ Κένια), Τουρπέλ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης (68′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (77′ Νάτχο), Γκερέρο (18′ Χριστοδουλόπουλος).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ