ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Ντέλε Άλι, να η ευκαιρία σου!

Τότεναμ και Ντέλε Άλι αποφάσισαν να επεκτείνουν τη μεταξύ τους συνεργασία μέχρι το 2024, με τα "Σπιρούνια" να πιστεύουν πως μπορούν να βασιστούν στις ικανότητες του νεαρού μεσοεπιθετικού.

Ντέλε Άλι, να η ευκαιρία σου!

Τα τελευταία χρόνια η Τότεναμ επανήλθε στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Κατά συνέπεια ξεκίνησε και μία συνεχή παρουσία στην Ευρώπη. Για να το καταφέρει αυτό, στήριξε το πλάνο ενός ταλαντούχου προπονητή (Μαουρίσιο Ποκετίνο), ο οποίος με τη σειρά του αρεσκόταν στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η εμπιστοσύνη έπιασε τόπο και το πλάνο απέδωσε καρπούς. Τα “Σπιρούνια” βασίστηκαν σε ένα κορμό με μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, επανήλθαν στην ελίτ και ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Την κατάκτηση τίτλων.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να μείνει σταθερός ο υπάρχον κορμός. Η αρχή έγινε με τον Χάρι Κέιν τον περασμένο Ιούνιο, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Επόμενος ήταν ο Ντέλε Άλι, που κι αυτός θα παραμείνει στο Λονδίνο για την επόμενη 6ετια. Κι αν οι “Πετεινοί” βλέπουν στο πρόσωπο του Άγγλου φορ τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας, τότε στον 22χρονο μέσο βλέπουν την πιο στέρεα βάση του ρόστερ τους.

Τους “μάγεψε” από την αρχή ο Ντέλε Άλι

Ο Άλι αποκτήθηκε από την Μίλτον Κέινς Ντονς σε ηλικία 19 ετών (2015), έναντι μόλις 6.5 εκατ. ευρώ. Οι ικανότητές του ξεχώριζαν. Ψηλό παιδί, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, γρήγορος, με αίσθηση του γκολ και μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Πραγματοποίησε δύο γεμάτες σεζόν στη Λιγκ 1, που τον βοήθησαν αρκετά στην εξέλιξη του, κάτι που φάνηκε από την αρχή στην Τότεναμ.

Ο μόλις 19 ετών Ντέλε Άλι, λοιπόν, έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μαουρίσιο Ποκετίνο. Έκανε το “μπαμ” από την πρώτη του χρονιά (2015-2016), καθώς έδεσε κατευθείαν με τους Μούσα Ντεμπελέ και Κρίστιαν Έρικσεν στο κέντρο των Λονδρέζων, με αποτέλεσμα να πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του, ενώ ήρθε και η κλήση στην εθνική Αγγλίας με συμμετοχή, μάλιστα, στο Euro 2016.

Captain… Fantastic

Η επόμενη σεζόν ήταν αυτή της εκτόξευσης. Αφού είχε βρει για τα καλά τον εαυτό του, ο νεαρός πραγματοποίησε τρομερές εμφανίσεις. Στο πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα 18 φορές, ενώ συνολικά πέτυχε 22 τέρματα μοιράζοντας ταυτόχρονα 13 ασίστ. Ήταν ασταμάτητος και βγήκε δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Χάρι Κέιν (35 γκολ). Την προηγούμενη σεζόν οι αριθμοί του σημείωσαν μικρή πτώση (14 γκολ, 17 ασίστ) όπως και η απόδοση του, όμως και πάλι έκανε πολύ καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Το καλοκαίρι ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής Αγγλίας στην εξαιρετική της πορεία των “Λιονταριών” στο Μουντιάλ, όμως αυτό φαίνεται πως τον έχει επηρεάσει στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Δεν έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και δεν δείχνει τη φρεσκάδα των προηγούμενων ετών, όμως η ποιότητα και η αξία του παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Όλες αυτές οι εμφανίσεις που έκανε ο Άλι δεν ήταν δυνατόν να μην τραβήξουν τα βλέμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα δεν άργησαν να δείξουν το ενδιαφέρον τους, ενώ την περίπτωση του παρακολουθούσαν και η Μπάγερν Μονάχου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως με την επέκταση του συμβολαίου του δυσκόλεψε για τα καλά το έργο των επίδοξων μνηστήρων.

Άλι… κλάση 

Ο 22χρονος όμως φαίνεται διατεθειμένος να παραμείνει στην Τότεναμ και να την βοηθήσει να φτάσει στην κατάκτηση τροπαίων. Η αλήθεια είναι πως με τον Χάρι Κέιν στο ρόστερ, θα είναι πάντα το δεύτερο όνομα της ομάδας, αλλά σε περίπτωση φυγής του Άγγλου φορ, τότε ο νεαρός θα είναι ο απόλυτος αρχηγός της ομάδας. Ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει ακόμα 1,5 χρόνο συμβόλαιο, όμως η παραμονή του στην ομάδα δεν είναι σίγουρη. Από την άλλη ο Μούσα Ντεμπελέ έχει ξεπεράσει τα 30 και σιγά σιγά ο χρόνος συμμετοχής του θα λιγοστεύει.

Επίσης, είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους του αγγλικού κορμού της Τότεναμ, καθώς εκτός από τον Κέιν, υπάρχουν και οι Ντάνι Ρόουζ, Κίεραν Τρίπιερ, Έρικ Ντάιερ και Χάρι Γουίνκς, οι οποίοι είναι διεθνείς με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς βρίσκεται σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον όπου μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα.

Ακόμα, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες στον πλανήτη που έχουν καταφέρει να αγωνιστούν ως βασικοί στο κορυφαίο επίπεδο, τόσο με το σύλλογό τους (Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονς Λιγκ), όσο και με την εθνική τους ομάδα (Euro, Μουντιάλ), στην ηλικία των 22 ετών.

Όλα τα παραπάνω θέλει να τα εκμεταλλευτεί ο Ντέλε Άλι και να ηγηθεί σε πρώτη φάση του κέντρου της ομάδας του Λονδίνου. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Οι πρώτες τρεις του σεζόν δημιούργησαν τρομερές προσδοκίες για το μέλλον του, αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει, μαζί με τον Κέιν, να πάρουν από το χεράκι την Τότεναμ και να την οδηγήσουν στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της μετά από 10 χρόνια (Λιγκ Καπ 2007-2008).

Η αρχή έγινε. Η Τότεναμ επέστρεψε ξανά στην ελίτ της Αγγλίας και της Ευρώπης, με τον Άλι να συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό. Πλέον όμως πρέπει να δείξει πως μπορεί να βγει μπροστά στα δύσκολα. Διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και η εξαετής ανανέωση του δίνει άπλετο διάστημα να πετύχει σημαντικά πράγματα. Την απάντηση στον αν θα τα καταφέρει όμως, θα την μάθουμε τα επόμενα χρόνια.

Η καριέρα του σε αριθμούς:

2013-2015: Μίλτον Κέινς Ντονς 88 συμμετοχές – 24 γκολ – 15 ασίστ

2015-σήμερα: Τότεναμ 153 συμμετοχές – 48 γκολ – 41 ασίστ

Σύνολο: 241 συμμετοχές – 72 γκολ – 56 ασίστ

Εθνική Αγγλίας 2015-σήμερα: 31 συμμετοχές – 3 γκολ – 5 ασίστ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ