ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Έβγαλε την…υποχρέωση και έφυγε για Klassiker!

Η Ντόρτμουντ αν και καρδιοχτύπησε αρκετές φορές, ειδικά στο φινάλε, έφυγε με το υπερπολύτιμο διπλό (1-0) από την έδρα της Βόλφσμπουργκ και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την γκέλα της Μπάγερν Μονάχου ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι (10/11). «Χρυσός» σκόρερ των Βεστφαλών ο αρχηγός τους Μάρκο Ρόις.

Έβγαλε την…υποχρέωση και έφυγε για Klassiker!

Ο Μάρκο Ρόις πέτυχε το έκτο εφετινό του τέρμα στη φετινή Μπουντεσλίγκα οδήγησε την Ντόρτμουντ σε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (1-0). Τα… χρειάστηκαν στο τέλος οι Βεστφαλοί, που εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την γκέλα της Μπάγερν Μονάχου (1-1 με Φράιμπουργκ) και ξέφυγαν με τέσσερις βαθμούς από τους Βαυαρούς ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι στο «Signal Iduna Park».

Φρενήρης ρυθμός, μίλησε ο αρχηγός

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα και η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 4′, όμως η κεφαλιά του Ακάντζι μετά από κόρνερ πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες 12 λεπτά αργότερα, με το πλασέ του Μπρεκάλο από πλεονεκτική θέση να πηγαίνει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 27 κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ρόις. Ο Σάντσο έκανε την σέντρα και ο Ντιλέινι βρήκε με κεφαλιά πάσα τον αρχηγό των Βεστφαλών που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Ντόρτμουντ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Ο Ρόις έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα πλάγια και γύρισε στον Αλκάθερ, ωστόσο ο Μπρουκς έβγαλε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ισπανού επιθετικού, με το 1-0 να παραμένει στο τέλος του πρώτου 45λέπτου.

«Καρδιοχτύπια» στο φινάλε

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον «τρελό» ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά πιο προσεκτικά. Στο 58′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με το σουτ του Μπρέκαλο να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μπούρκι. Στο 72′ η Βόλφσμπουργκ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να αποκρούει το σουτ του Μπρουκς και στη συνέχεια να προλαβαίνει τον Γκίντσεκ πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Μπρουν-Λάρσεν να εκμεταλλεύεται τον λάθος υπολογισμό του Γουίλιαμ, αλλά να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Στο 87′ η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία «άγγιξε» ξανά την ισοφάριση, με την εκτέλεση φάουλ του Στέφεν να περνάει από πολλά σώματα και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μπούρκι. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με την Ντόρτμουντ να παίρνει μια πολύτιμη νίκη ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι κόντρα στην Μπάγερν (10/11) και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 24 βαθμούς. Από την άλλη η Βόλφσμπουργκ έμεινε στους 12 βαθμούς και την 11η θέση, ενώ ηττήθηκε για τρίτη φορά εντός έδρας τη φετινή σεζόν.

Βόλφσμπουργκ (Μπρούνο Λαμπαντία): Κάστεελς, Γουίλιαμ, Μπρουκς, Τισεράντ, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Γκέρχαρντ (81′ Μάλι), Ρεσμπετσάι (69′ Στέφεν), Γκίντσεκ, Μπρέκαλο (81′ Γεμπόα), Βέγκχορστ.

Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Ακάντζι, Ζαγκάντου, Γκερέιρο, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (78′ Πούλισιτς), Ρόις, Μπρουν-Λάρσεν (89′ Τοπράκ), Αλκάθερ (78′ Φίλιπ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ