ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Είναι το αφεντικό της πόλης! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Γιουνάιτεντ (3-1) και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! «Μίλησε» ξανά σε ντέρμπι ο Σίλβα, μαγικό τρίτο από τους «πολίτες».

Είναι το αφεντικό της πόλης! (vid)

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εξαιρετική και πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ (3-1), αποτέλεσμα που την επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Νταβίντ Σίλβα που πέτυχε το πρώτο γκολ και είχε μια εκπληκτική παρουσία. Απίθανο τρίτο γκολ μετά από 44 πάσες για τους «πολίτες»!

Γρήγορο γκολ, αργός ρυθμός

Η Σίτι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και μόλις στο 2′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και στο 12′ άνοιξαν το σκορ. Ο Στέρλινγκ έκανε μια εξαιρετική σέντρα προς τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό κι εκείνος τη γύρισε στον Νταβίντ Σίλβα που έκανε το 1-0 στο ντέρμπι!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 26′, με την κεφαλιά του Σμόλινγκ να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Έντερσον. Ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε πέσει αισθητά με τους «πολίτες» να κρατούν με άνεση την κατοχή και τη Γιουνάιτεντ να είναι κλεισμένη στην άμυνα της, χωρίς όμως να μπορεί να βγει με αξιώσεις στην κόντρα.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια και με δύο τέρματα διαφορά, ωστόσο ο Αγουέρο σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Γκολ με το ξεκίνημα, άγχος και μια μικρή δόση «μαγείας»

Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, τότε ο Αγουέρο το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έχασαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Αργεντινός έπαιξε το ένα-δύο με τον Μαχρέζ και «τρύπησε» τα χέρια του Ντε Χέα, που ίσως να μπορούσε να αντιδράσει και καλύτερα στη φάση.

Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μαρσιάλ δεν λάθεψε και μείωσε σε 2-1 για τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 67′ ο Ντε Χέα μπλόκαρε σταθερά το δυνατό σουτ του Φερναντίνιο λίγο έξω από την περιοχή.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό, όπως ακριβώς ήθελε, και στο 86′ μάλιστα πέτυχε και τρίτο γκολ «κλειδώνοντας» τη νίκη. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα άλλαξαν 44 (!) συνεχόμενες πάσες και ο  Μπερναρντο Σίλβα έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Γκουντογκάν, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τελειώσει τη φάση για το τελικό 3-1!

Οι «πολίτες» έφτασαν έτσι στη 10η εφετινή νίκη τους στην Πρέμιερ Λιγκ και τους 32 βαθμούς, όντας μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Από την άλλη η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές και έμεινε στους 20 βαθμούς και την 8η θέση.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (92′ Φοντέν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (62′ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (75′ Γκουντογκάν).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα (73′ Μάτα), Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (57′ Λουκάκου), Ράσφορντ (73′ Σάντσες), Μαρσιάλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ