ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Viva er Beti manque pierda! (pics+vid)

Η "Βασίλισσα" της Ανδαλουσίας έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές του ποδοσφαιρικού πλανήτη πανηγυρίζοντας σε μέρη που άλλοι... κλαίνε! Το Sportsking σας παρουσιάζει τους παράγοντες που λειτούργησαν ώστε να επιστρέψουν οι "Los Beticos" στις επιτυχίες!

Viva er Beti manque pierda! (pics+vid)

Αν έλεγε κανείς, τέσσερα χρόνια πριν, στους οπαδούς της Μπέτις πως θα πανηγύριζαν νίκες σε Καμπ Νου και Σαν Σίρο σίγουρα θα προκαλούσαν το γέλιο τους αλλά με μια δόση ελπίδας που ποτέ δεν χάνεται από τα μάτια των Verdiblancos.

Τα πρόσφατα 3-4 με την Μπαρτσελόνα και  1-2 με τη Μίλαν δεν αποτελούν θέμα τύχης, αλλά τακτικής και νοοτροπίας που χτίζεται εδώ και λίγα χρόνια στον σύλλογο της Σεβίλλης από τον αναμορφωτή της, Σετιέν βάζοντας για τα καλά την ομάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 3-4:

Μίλαν – Μπέτις 1-2:

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Ήταν η σεζόν 2015-16 όταν η «βασίλισσα» της Ανδαλουσίας αποφάσισε να επιστρέψει στο «παλάτι» της Λα Λίγκα. Όλοι περίμεναν πως θα χρειαστεί μερικά χρόνια για να ξαναμπεί στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου τόσο λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού όσο και της χρόνιας απουσίας της από τον στόχο αυτό. Ωστόσο, εν έτει 2018, η Ρεάλ Μπέτις βρίσκεται ένα βήμα πριν την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας πάρει 4 βαθμούς από τη Μίλαν κερδίζοντας την στο Σαν Σίρο. Κλειδί της επιτυχίας; Η απόκτηση του Κουίνκε Σετιέν.

Ο ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΣΕΤΙΕΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ

Ένας Ισπανός με επιθετική νοοτροπία έμελλε να αναλάβει την Λας Πάλμας το 2015 και να την αλλάξει προς το καλύτερο για τα επόμενα 2 χρόνια κάνοντας την ανταγωνιστική όσο ήταν δυνατό για τη δυναμικότητα του συλλόγου από τα Κανάρια Νησιά.

Το 2017 έκανε το ταξίδι για τη Σεβίλλη ώστε να αναλάβει τη Ρεάλ Μπέτις. Μια Μπέτις που ήθελε όσο τίποτε άλλο να αφήσει πίσω τις εποχές που στόχευε στην παραμονή και να αρχίζει να κοιτά προς τα ψηλά νούμερα της βαθμολογίας. Η αλλαγή νοοτροπίας φάνηκε και στις μεταγραφές της ομάδας που ήταν από το… πάνω ράφι! Συγκεκριμένα τη σεζόν 2017-18, έντυσε στα πράσινα τους Μπαρτρά, Τέγιο, Σέρχιο Λεόν, Γκουαρντάντο και Χάβι Γκαρσία… ονόματα που χάρισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Αρκούσαν όμως μόνο τα ονόματα; Η απάντηση είναι όχι. Ο 60χρονος Ισπανός από το Σανταντέρ είχε πάθος με το επιθετικό ποδόσφαιρο, με την ρισκαδόρικη τακτική που έφερνε επιτυχίες αλλά και… αποτυχίες. Οι συνέπειες του αποτυπώνονται και στον πίνακα των σκορ όταν αυτός έγραφε 0-5 με την Μπαρτσελόνα, 3-6 με Βαλένθια, 4-4 με Σοσιεδαδ και 3-5 με Ρεάλ Μαδρίτης με όλα τα παραπάνω να είναι εντός έδρας. Όμως στα εκτός έδρας εμφανιζόταν μια άλλη Μπέτις, μια Μπέτις που σαν να είναι υπό την επήρεια μαγικού ελιξιρίου διέλυε τη Σεβίλλη με 3-5 και τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου με 0-1.

Όλα τα προαναφερθέντα αποτελέσματα αποτέλεσαν τον καθρέφτη μιας αλλοπρόσαλλης και ενίοτε «διπρόσωπης» Μπέτις που φρόντιζε σε κάθε αγωνιστική να εμπλουτίζει με θέαμα τους αγώνες της είτε με τα γκολ που σκόραρε, είτε με αυτά που δεχόταν.

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ, ΝΕΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Η φετινή χρονιά βρίσκει τους Verderones πιο προσεκτικούς και πιο «ώριμους» στην επιθετική τους φιλοσοφία. Τα πρώτα ματς με Αλαβές και Βαλένθια μας προμήνυαν για μια Μπέτις που δεν θα μπαίνει με τη λογική του «όσα φάμε και όσα βάλουμε». Ο πειραματισμός του Σετιέν με νέο σύστημα απέφερε απώλειες με ομάδες που την περασμένη σεζόν μπορούσε να νικήσει με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

Όσον αφορά τις μεταγραφικές της κινήσεις, οι αποκτήσεις των Λο Σέλσο από την Παρί, Καρβάλιο από Σπόρτινγκ και Πάου Λόπες θα λέγαμε πως ήταν οι πολυτιμότερες για τον σύλλογο. Μάλιστα ο πρώτος κατάφερε να γίνει ο «δήμιος» των Ροσονέρι σκοράροντας και στα δυο ματς απέναντι τους. Πλέον, ο Σετιέν διαθέτει ένα πλούσιο ποιοτικά ρόστερ για να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που του έχει ανατεθεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το χαμόγελο έχει επιστρέψει στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν αφήνοντας πίσω τη μαύρη σελίδα της ιστορίας του συλλόγου και γράφοντας μια νέα, με χρυσά γράμματα, της οποίας συγγραφέας είναι ο Σετιέν και πρωταγωνιστής ο 37χρονος αρχηγός της Μπέτις, Χοακίν Σάντσεθ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ