ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Τίτλοι τέλους για το «αστέρι» από την Αγία Πετρούπολη! (pics&vids)

O 37χρονος Ρώσος σούπερ σταρ, αφού χάρισε στιγμές μαγείας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, έκλεισε την καριέρα του, σε μία ειδική τελετή σε σύλλογο από το Καζακστάν.

Τίτλοι τέλους για το «αστέρι» από την Αγία Πετρούπολη! (pics&vids)

Ο Αντρέι Αρσάβιν, έπειτα από μία αξιοζήλευτη ευρωπαϊκή καριέρα, αποφάσισε τα κλείσει την καριέρα του στη Καϊράτ Αλμάτι στα 37 του χρόνια και με θετικότατο πρόσημο, έπειτα από ειδική τελετή αποχαιρετισμού στο Καζακστάν.

https://twitter.com/Kiggit1/status/1062344374816833536

Στις 29 Μαΐου του 1981, στην «γοητευτική» Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, γεννιέται ένα παιδί, που έμελλε να αφήσει το δικό του στίγμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όσοι από εσάς πιστεύετε και στις συμπτώσεις… την άκρως ποδοσφαιρική εκείνη ημέρα μερικά χρόνια αργότερα, σημάδεψαν οι 39 νεκροί στον τελικό του «Χέιζελ» των Βρυξελλών, με τη Γιουβέντους να επικρατεί με 1-0 της Λίβερπουλ, για την διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

O Aντρέι Αρσάβιν, θα ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ζενίτ το 1988 μέχρι και την σεζόν 99/00, κατά την οποία θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο 19χρονος κατά την περίοδο του 2000, Αρσάβιν, μπήκε «φουριόζος» στην νέα… χιλιετία, σημειώνοντας 10 συμμετοχές και μία ασίστ με την ομάδα από την Αγία Πετρούπολη.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Αντρέι, ήταν έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Σημείωσε 32 συμμετοχές, με 4 γκολ και 8 ασίστ!

Ο μικρός Αντρέι… μεγάλωσε!

Και αυτή ήταν απλώς η αρχή… για ένα λαμπρό αστέρι που μόλις άρχιζε να βγαίνει προς το… «ξέφωτο» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μέχρι και το σημαδιακό 2008, σημείωσε περίπου άλλες 200 συμμετοχές με 51 γκολ και 80 ασίστ, αγωνιζόμενος ως περιφερειακός επιθετικός.

Τα επιτεύγματα του Αντρέι δεν τελειώνουν εδώ.

Το 2006 αναδείχθηκε ο καλύτερος Ρώσος ποδοσφαιριστής, ενώ την σεζόν 07/08 η Ζενίτ πέτυχε το αποκαλούμενο… «triple crown» , κατακτώντας το «Double» στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή διοργάνωση του Uefa Cup!

Νext stop… Άρσεναλ!

To 2008, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των «κανονιέρηδων» και θα μεταβεί στη Premier League, με την Άρσεναλ να ξοδεύει γύρω στα 17 εκ. ευρώ για την απόκτησή του.

Ο διεθνής Ρώσος άσος, αν και μετατοπίστηκε στα άκρα, δεν… «ψάρωσε» από το ισχυρό πρωτάθλημα της Αγγλίας και έδωσε από την αρχή τα διαπιστευτήρια της τεράστιας κλάσης του.

Το διάστημα μέχρι και το 2013, που έμεινε ο Αρσάβιν στην Άρσεναλ, πέτυχε σε 145 συμμετοχές, 31 τέρματα και 46 ασίστ!

Αυτό που θα μείνει βαθιά «χαραγμένο» στην μνήμη των φιλάθλων των «κανονιέρηδων» από το πέρασμα του Αρσάβιν στο Βόρειο Λονδίνο, είναι η συνέπειά του να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα ραντεβού της Άρσεναλ σε Premier League και Champions League.

Άλλωστε ο σύλλογος αποχαιρέτισε τον Ρώσο διεθνή, με το υπέροχο βράδυ του στις 4 Απριλίου του 2009 στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ.

https://twitter.com/Arsenal/status/1060986897684721664

Αν και το πρόσημο για τον Αρσάβιν στο Βόρειο Λονδίνο, ήταν θετικό, ποτέ δεν έπαψε να σκέφτεται την επιστροφή στην ομάδα που ξεκίνησε, αγάπησε και αγαπήθηκε.

Η επιστροφή στα… πάτρια εδάφη!

Εν τέλει το 2013, αποχωρεί ως ελεύθερος από την Άρσεναλ για να συνεχίσει στη Ρωσία και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αφού είχε δοθεί πρώτα ένα διάστημα ως δανεικός, έμεινε έως και το 2015, αποχωρώντας και ως πρωταθλητής Ρωσίας, σημειώνοντας 55 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ σε Premier Liga και Champions League.

Στο τέλος… του δρόμου!

Η αποτυχημένη στάση στο Κρασνοντάρ… διαδέχθηκε το επιτυχημένο «φινάλε» στο Καζακστάν και τη Καϊράτ Αλμάτι, στην οποία ο Αρσάβιν σε 97 συμμετοχές, σημείωσε 28 τέρματα και 34 ασίστ!

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα!

Φτάνοντας προς το τέλος αυτής της αξιοπρόσεκτης καριέρας, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί, η συνέπεια του Ρώσου άσου, στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της επίσημης αγαπημένης του.

Ξεκινώντας από την U23, με 14 συμμετοχές, στην συνέχεια με την Εθνική ανδρών, με 76 συμμετοχές, 16 τέρματα και 19 ασίστ.

Συμμετείχε στο Euro 2008 και 2012, ενώ με τις επιβλητικές του ικανότητες, κατάφερε να φορέσει και το περιβραχιόνιο της Εθνικής του ομάδας!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ