ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ένας «Kόκκινος Διάβολος»… έγινε 44! (pics&vids)

Μία όαση που φορούσε πάντα τα κόκκινα, ήταν και θα είναι ανέκαθεν ο Πολ Σκόουλς, ο οποίος μπορούσε να μετουσιώσει τα βασικά του αθλήματος σε «θρυλικά» προτερήματα.

Ένας «Kόκκινος Διάβολος»… έγινε 44! (pics&vids)

Πριν από μερικές μέρες, ένας θρύλος του «Ολντ Τράφορντ» και της Γιουνάιτεντ, έγινε 44 ετών και ο «Βασιλιάς» θυμάται τα κατορθώματά του.

https://twitter.com/brfootball/status/1063351890585493504

Στις 16 Νοεμβρίου του 1974, στην πόλη Σάλφορντ της Αγγλίας, λίγο πιο μακριά από την ιστορική πόλη του Μάντστεστερ γεννιέται ο Πολ Σκόουλς.

To ποδοσφαιρικό κεφάλαιο… μιας ευφυίας!

Στα σχολικά ακόμα χρόνια του, ο μικρός Πολ δεν είχε αποφασίσει ότι το μόνο πράγμα που θα ήθελε να κάνει στην ζωή του είναι να παίζει ποδόσφαιρο.

Η τύχη όμως ήταν με το μέρος του, καθώς ένας σκάουτερ της Γιουνάιτεντ τον εντόπισε στα 14 του χρόνια… ενώ έπαιζε στο σχολείο!

Αφού στα 17 αποφοίτησε, πήρε τον δρόμο για το Μάντσεστερ και τους κόκκινους του «Ολντ Τράφορντ», υπογράφοντας το 1993 -19 ετών- το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο νεαρός Σκόουλς, υπό τις οδηγίες του πρώην τεχνικού της Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έπεσε κατευθείαν στα… «βαθιά» καθώς την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε 19 φορές, 2 στο Champions League, πετυχαίνοντας και 5 τέρματα!

https://www.youtube.com/watch?v=7f7_lJ5tMW4

Ο Σκόουλς, δεν χρειαζόταν να «μεγαλώσει», καθώς ήταν ήδη αρκετά ώριμος για να αντιμετωπίσει ότι συνέβαινε γύρω του.

Αθλητικός σαν τον… Πογκμπά μπορεί να μην ήταν, ούτε ιδιαίτερα ψηλός για κεντρικό χαφ (1,68μ.), όμως κατείχε την πεμπτουσία, που θα τον καθιστούσε ένα πραγματικό… «Kόκκινο Διάβολο»!

One club…Man!

Η συνέχεια του εκπληκτικού και ουσιαστικού Σκόουλς, ακολουθούσε τον τρομερό μύθο του Φέργκιουσον. Μέχρι και το 2013, με 500 συμμετοχές στην Premier League, 107 τέρματα και 35 ασίστ… το μόνο που μπορείς να σχολιάσεις είναι ότι δέχθηκε μόνο δύο φορές (!) κόκκινη κάρτα.

Ο 47χρονος -σήμερα- κεντρικός χαφ, έχει κατακτήσει την Premier League 11 φορές την ώρα που οι «συμπολίτες» στο Μάντσεστερ και την Σίτι, έχουν κατακτήσει μόλις 5!

Το Champions League… και τα Ελληνικά αντίπαλα δίχτυα!

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, άρεσε αρκετά στον θρύλο του «Ολντ Τράφορντ», την οποία κατέκτησε δύο φορές (1999,2008) και σκόραρε 24 γκολ, ενώ μοίρασε 5 ασίστ!

Ίσως το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του να είναι στον ιστορικό «αποκλεισμό» της Μπαρτσελόνα από την Γιουνάιτεντ, στην πορεία προς το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας του!

https://www.youtube.com/watch?v=iIjUjVVAYVo

Υπήρχαν, όμως και Ελληνικά Ευρωπαϊκά «βράδια», στα οποία ο Σκόουλς έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Ίσως στην πιο… αλησμόνητη ήττα των «πρασίνων» μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων», με τεχνικό ηγέτη τον Άγγελο Αναστασιάδη (προπονητής της Εθνικής ανδρών), πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση χάνοντας τρομερές ευκαιρίες στην εστία του… Φαμπιέν Μπαρτέζ!

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την ισοπαλία έως και το 81′ στο «Ολντ Τράφορντ» , με τον Πολ Σκόουλς να δίνει εις διπλούν χαριστική βολή στους «πράσινους» (81′,90′).

Ο Σκόουλς έχει σκοράρει απέναντι στους «πράσινους» και στο Ο.Α.Κ.Α, στο τελικό 1-1 για τις δύο ομάδες.

Από την εκτελεστική δεινότητα του κεντρικού χαφ της Γιουνάιτεντ δεν ξέφυγαν ούτε οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δέχθηκαν σε αναμέτρηση στη Ριζούπολη, γκολ-«μαχαιριά» από τον Σκόουλς στο 83′ λεπτό και ενώ είχαν ισοφαρίσει προσωρινά.

Η πιο διδακτική… ιστορία

Μπορεί να έχουν ακουστεί τα καλύτερα για τον Σκόουλς, από ποδοσφαιριστές που άφησαν το δικό τους «στίγμα» στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, όπως οι Τσάβι, Ζιντάν, Ροναλντίνιο και… Τζορτζ Μπέστ, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το… «Verba volant, scripta manent*»

(*τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)

H λεπτομέρεια του νυν άσου της «Γηραιάς Κυρίας» και Πορτογάλου σταρ Ρονάλντο, για την ουσία που διακατείχε ο Σκόουλς, είναι ανατριχιαστική.

Χωρίς περιττές ενέργειες και κόλπα υψηλής τεχνικής, αλλά με την ουσιαστική τεχνική. Αυτή που θα «χαρίσει» ένα τέρμα, μία μεταβίβαση, μία ασίστ στην ομάδα του.

Ο πιστός «στρατιώτης» της Αγγλίας!

O Σκόουλς, μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 3 φορές στην U-18 της Αγγλίας, όμως αυτό δεν ήταν απαγορευτικό για να αγωνιστεί με αξιώσεις στην Εθνική ανδρών.

Από το 1997 μέχρι και το 2004, έδωσε το παρών, όποτε τον χρειάστηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, σημειώνοντας 54 συμμετοχές, 14 γκολ και 9 ασίστ.

https://twitter.com/utdxtra/status/1063343405885997056

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ