ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άγιαξ

Ντε Λιχτ- Ντε Γιονγκ: Δύο παιδιά μετράνε τ’ άστρα (vids)

Ματίας Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιόνγκ οδηγούν τον Άγιαξ ξανά στην ελίτ του Champions League και το sportsking.gr παρουσιάζει τα δύο αστέρια του «Αίαντα».

Ντε Λιχτ- Ντε Γιονγκ: Δύο παιδιά μετράνε τ’ άστρα (vids)

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, ΟΑΚΑ. Ο Μάικλ Όλιβερ σφυρίζει τρεις φορές και ο Άγιαξ, μετά τη νίκη με 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ, επισημοποιεί την παρουσία του στη φάση των «16» του Champions League μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Πέρα από τον Ντούσαν Τάντιτς που έχει πετύχει και τα δύο γκολ του «Αίαντα», ο τηλεοπτικός φακός αφοσιώνεται σε δύο πρόσωπα. Αυτά των Ματάις Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιόνγκ. Οι δύο πιτσιρικάδες, που έχουν αναγκάσει όλη την Ευρώπη να βρεθεί στα… πόδια τους βλέπουν ήδη την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σκέφτονται πως και οι δύο ήταν μικρά παιδιά όταν ο «Αίαντας» προχώρησε για τελευταία φορά πέρα από τους ομίλους του Champions League. Ο μεν Ντε Γιόνγκ ήταν 8 ετών και είχε μόλις ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Βίλεμ, ενώ ο δε Ντε Λιχτ ήταν μόλις 6 ετών κι ακόμη δεν είχε δει ακόμη τον εαυτό του με τη φανέλα κάποιας ομάδας.

Είναι η στιγμή της απόλυτης ευτυχίας για δύο παίκτες που ο χρόνος τους στον Άγιαξ μοιάζει προκαθορισμένος. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις και των δύο έχουν φέρει το ενδιαφέρον τεράστιων ευρωπαϊκών συλλόγων στο πρόσωπο τους.

Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους είναι μόνο μερικές από τις ομάδες, στα ρεπορτάζ των οποίων έχουν «παρελάσει» είτε ο ένας είτε και οι δύο νεαροί παίκτες.

Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς τόσο μαζί, όσο και σαν μονάδες; Ας δούμε…

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τον Φρένκ Ντε Γιόνγκ, τον μεγαλύτερο από τους δύο (γεννηθείς στις 12 Μαΐου 1997), ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Ο τρόπος παιχνιδιού του έχει ήδη παρομοιαστεί με εκείνον των Τσάβι και Ινιέστα, όσο κι αν αυτό ακούγεται σαν ιεροσυλία.

Βλέπετε, ο Ολλανδός έχει στο ρεπερτόριο του μια αν μη τι άλλο ασυνήθιστη αίσθηση του χώρου μέσα στο γήπεδο, αλλά και την δυνατότητα να τον εκμεταλλευθεί ανά πάσα στιγμή αλλά και από οποιαδήποτε απόσταση. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται στον αγωνιστικό χώρο είναι πραγματικά εντυπωσιακός και δεν συνάδει με το νεαρό της ηλικίας του.

Ώρες ώρες ο τρόπος που αγωνίζεται κάνει τους υπόλοιπους να νομίζουν ότι είναι ρομπότ ή έστω μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Δείτε τι εννοούμε:

Ήδη από την περασμένη σεζόν, ο 21χρονος μέσος θεωρούταν βασικό στέλεχος του Άγιαξ, μετρώντας 26 συμμετοχές (1747 λεπτά συμμετοχής), 1 γκολ και 9 ασίστ, ωστόσο φέτος είναι και από τους πρωταγωνιστές του «Αίαντα», έχοντας ήδη σχεδόν φτάσει τις συμμετοχές (21) που είχε την προηγούμενη σεζόν, αλλά και τα λεπτά (1726′), ενώ μετράει 2 γκολ και 1 ασίστ.

Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επόμενη σεζόν θα τον βρει μακριά από το Άμστερνταμ, ειδικά αν ο Άγιαξ συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του στο Champions League. Το θέμα είναι που θα τον βρει. Θα είναι στην Βαρκελώνη και σε μια ομάδα που ταιριάζει αγωνιστικά ο τρόπος παιχνιδιού του (Μπαρτσελόνα), θα είναι στο Μάντσεστερ του «δασκάλου» του τίκι-τάκα Γκουαρντιόλα ή του αμυντικογενή Ζοσέ Μουρίνιο, στο Μόναχο, στο Τορίνο; Ο χρόνος θα δείξει…

Πάμε τώρα στον νεότερο εκ των δυο, τον Ματάις Ντε Λιχτ (γεννηθείς στις 12 Αυγούστου 1999), ο οποίος είναι ο «βράχος» στην άμυνα του Άγιαξ, αλλά και αρχηγός της ομάδας, εν τη απουσία του Τζόελ Βέλτμαν!

Ο Ολλανδός στόπερ έχει πραγματικά όλα εκείνα τα προσόντα που συνθέτουν έναν πλήρη κεντρικό αμυντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι εξαιρετικός στις εναέριας μονομαχίες, λόγω και του ύψους του (1.88 μ.), έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ξέρει να βάζει σωστά το σώμα του στις φάσεις και φυσικά είναι ταχύτατος.

Για του λόγου το αληθές, απλά δείτε τις μονομαχίες του κόντρα στον Κίλιαν Εμπαπέ, αλλά και παίκτες της Μπάγερν Μονάχου:

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Ντε Λιχτ δεν είναι… χθεσινός στην ομάδα του Άγιαξ, καθώς βρίσκεται εδώ και μια τριετία στη βασική ενδεκάδα του «Αίαντα». Ξεκίνησε στον τελικού του Europa League το 2017 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έπαιξε συνολικά σε 23 παιχνίδια και σκόραρε 3 φορές σε όλη τη σεζόν αν και ήταν μόλις 18 ετών, ενώ την περσινή σεζόν οι αριθμοί εκτοξεύθηκαν σε 39 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ.

Φέτος έχει ήδη αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια, μετρώντας 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Άγιαξ έχει δεχθεί μόλις 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (3-0 από την Αϊντχόφεν)!

Είναι εδώ και δύο χρόνια διεθνής με την εθνική Ολλανδίας και έχει την τύχη να παίζει δίπλα σ’ έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό όπως είναι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και να διδαχθεί αρκετά για το πως παίζεται η θέση.

Τo όνειρό του είναι να παίξει στη Μπαρτσελόνα, είναι η αγαπημένη του ομάδα, ωστόσο το ερώτημα είναι αν έχει ωριμάσει αρκετά σαν ποδοσφαιριστής για να κάνει ένα τόσο μεγάλο άλμα, όντας ούτε 20 χρονών.

Ο ίδιος έχει γαλουχηθεί στο αγωνιστικό στυλ των «μπλαουγκράνα» και η ισπανική ομάδα τον θεωρεί ήδη τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ζεράρ Πικέ στο κέντρο της άμυνας, όμως οι Καταλανοί δεν πρόκειται να «παίξουν» μόνοι τους για να τον αποκτήσουν.

Αυτό που μοιάζει σχεδόν βέβαιο είναι ότι οποιαδήποτε ομάδα θελήσει αποκτήσει τόσο τον Ντε Λιχτ, όσο και τον Ντε Γιονγκ θα πρέπει να «ξηλωθεί», καθώς σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ ο Άγιαξ ζητάει 65 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο και 75 για τον δεύτερο. Ήτοι 140 εκατομμύρια ευρώ για όποιον τους θέλει πακέτο.

Και για τους δύο, πάντως, ο χρόνος θα δείξει που θα καταλήξουν. Μπορεί να συνεχίσουν να παίζουν μαζί σε κάποια ομάδα, μπορεί να «σπάσουν». Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για δύο παίκτες που μπορούν να αφήσουν εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ