ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Αν έχεις Φεκίρ, διάβαινε στους «16» Λυών!

Ο Ναμπίλ Φεκίρ «ζωγράφισε» στην Ουκρανία και με δικό του γκολ χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας και την πρόκριση στη Λυών κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-1)!

Αν έχεις Φεκίρ, διάβαινε στους «16» Λυών!

Η Λυών έχασε ένα κάρο ευκαιρίες και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όταν η Σαχτάρ προηγήθηκε με τον Μοράες. Ωστόσο, στα δύσκολα μίλησε ο αρχηγός της! Ο Ναμπίλ Φεκίρ μ’ ένα μαγικό γκολ έδωσε τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στους Γάλλους και μαζί την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League!

Μπαράζ γαλλικών ευκαιριών

Οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν ψηλά από το ξεκίνημα και κατάφεραν να μπερδέψουν αρκετά τη Σαχτάρ. Η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα έκανε αρκετά λάθη και στο 10′ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο Τραορέ έκανε υπέροχο γύρισμα για τον Φεκίρ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Η πίεση της Λυών ήταν ασφυκτική και εννιά λεπτά αργότερα «άγγιξε» το 1-0. Ο Αουάρ έβγαλε μια εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τραορέ, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πιάτοφ. Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες τους, τιμωρήθηκαν από τον «άγραφο νόμο» του ποδοσφαίρου στο 22′.

Μια και να… καίει!

Οι παίκτες της Σαχτάρ κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Ισμαΐλι έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μοράες με πλασέ νίκησε τον Λόπες κι έκανε το 1-0!

Το γκολ δεν πτόησε τη Λυών, η οποία συνέχισε να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Πιάτοφ. Στο 31′, μάλιστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Φεκίρ βρήκε τον Τραορέ μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε ωραία προσποίηση και σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντεπάι, επτά λεπτά αργότερα.

Η ομάδα του Μπρούνο Ζενεσιό συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό Πιάτοφ. Ο Ουκρανός τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Φεκίρ και Τραορέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Το 1-0 έμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, με τη Λυών να έχει καθολική υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει σε γκολ. Από την άλλη η Σαχτάρ περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, ωστόσο κατάφερε να είναι αποτελεσματική στη μοναδική ευκαιρία που της δόθηκε.

«Ζωγράφισε» ο Φεκίρ!

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι Γάλλοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Πιάτοφ. Στο 55′ έφτασαν για ακόμα μια φορά κοντά στην ισοφάριση. Ο Μεντί δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά καταλήγοντας ελάχιστα άουτ.

Τελικά, η πίεση της Λυών απέδωσε καρπούς στο 65′. Ο Ντεπάι γύρισε στον Φεκίρ, κι εκείνος με υπέροχη προσποίηση και μαγικό τελείωμα ισοφάρισε, «παγώνοντας» ακόμα περισσότερο το χιονισμένο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου!

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «σβήσουν» το παιχνίδι σχεδόν αμέσως μετά το γκολ. Διατηρούσαν την κατοχή, με τη Σαχτάρ να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Λόπες.

«Ντύθηκε» Άλισον ο… Λόπες

Στο 82′, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία τους να «κλέψουν» το ματς και την πρόκριση. Ο Τάισον έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Ισμαΐλι, όμως ο Λόπες έκανε σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ. Η απόκρουση του Πορτογάλου τερματοφύλακα ήταν αντίστοιχης σημασίας μ’ εκείνης του Άλισον στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νάπολι, καθώς έκρινε την πρόκριση υπέρ της Λυών.

Η Λυών άντεξε στην πίεση της Σαχτάρ στα τελευταία λεπτά και πήρε τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Έτσι κατάφερε να παραμείνει αήττητη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στους ομίλους του Champions League, ως δεύτερη στον όμιλο της με 8 βαθμούς. Η Σαχτάρ από την άλλη δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, και θα περιοριστεί στη συμμετοχή της στο Europa League, καθώς τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Ματβιένκο, Κρίβτσοβ, Κοτσόλαβα (46′ Μπούτκο), Ισμαΐλι, Μαϊκόν, Στεπανένκο, Μάρλος (87′ Μπολμπάτ), Κοβαλένκο (83′ Καγιόντε), Τάισον, Μοράες.

Λυών (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες, Μαρσέλο, Ντενάγιερ, Μαρσάλ, Τετέ, Τουσάρ, Αουάρ, Μεντί, Φεκίρ (89′ Ντουμπουά), Ντεπάι (80′ Ντεμπελέ), Τραορέ (72′ Ντόμπελε).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ