ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Πρόκριση; Μπα(τε)!

Ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός και η Μπάτε Μπορίσοφ έφυγε από την Τούμπα μ' ένα σπουδαίο διπλό (1-3), αλλά και την πρόκριση στους «32» του Europa League!

Πρόκριση; Μπα(τε)!

Ο ΠΑΟΚ ήταν «σκιά» του καλού εαυτού του για ακόμη ένα παιχνίδι στο φετινό Europa League και η Μπάτε Μπορίσοφ το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο παίρνοντας ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα (1-3) και μαζί την πρόκριση για τους «32» του Europa League!

Προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 2′ έχασε μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Πρίγιοβιτς βρήκε ωραία τον Πέλκα μέσα στην περιοχή, όμως ο Σερμπίτσκι απομάκρυνε το κοντινό πλασέ του. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και πάλι μια «ανάσα» από το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Βαρέλα μετά από κόρνερ του Βιεϊρίνια πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Μπάτε απείλησε για πρώτη φορά στο 15′, με το σουτ του Ίβανιτς να περνάει εκτός εστίας . Μάλιστα, μόλις δύο λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα. Ο Στάσεβις έκανε τη σέντρα από πλάγια και ο Σκάβις βρίσκοντας τη με το στήθος, την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ του γκολ και στο 26′ απείλησαν για πρώτη φορά μετά από ώρα. Ο Βιεϊρίνια πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά η προσπάθεια του πέρασε άουτ. Η ομάδα του Αλεξέι Μπαγκά, πάντως, που έχασε μια τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Ο Σκάβις έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Στάσεβιτς έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Λευκορώσικο πάρτι!

Η Μπάτε συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ και στο 39′ χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Μπάγκα. Το παιχνίδι είχε βρει ρυθμό και ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 41′ το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ο Μάτος ανέτρεψε τον Στάσεβιτς εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Σίγκνεβιτς νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-2 «παγώνοντας» την Τούμπα!

Η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν σε… άλλο γήπεδο και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Μπάτε βρήκε και τρίτο γκολ. Οι Λευκορώσοι έφυγαν στην κόντρα και ο Σίγκνεβιτς με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-3, με τη λήξη του ημιχρόνου!

Ξεκίνημα με…ροντέο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε όλες τους τις αλλαγές μέχρι το 55′, για να κάνει πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ. Και το κατάφερε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 59′ μείωσαν σε 1-3. Ο Ζαμπά έκανε υπέροχη προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε στον Πρίγιοβιτς που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σερμπίτσκι!

Μάλιστα μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο τερματοφύλακας της Μπάτε έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Ακπόμ. Στο 61′ οι αμυντικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν. Ο Σίγκνεβιτς χτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ έγινε ασφυκτική και στο 65′ ο Βαρέλα έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο, καθώς αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Σερμπίτσκι σε κεφαλιά του Ακπόμ για να γλιτώσει την Μπάτε.

Στο 74′, οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια τεράστια ευκαιρία, με τον Τόσκα να μην μπορεί να νικήσει τον Σερμπίτσκι μέσα από την περιοχή.

«Έσβησε» το ματς στο τέλος

Από το 75′ και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την εστία της Μπάτε αλλά να μην τα καταφέρνει. Το 1-3 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό μπροστά στο κοινό του.

Με τη νίκη αυτή η Μπάτε έφτασε τους 9 βαθμούς στον όμιλο και προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από την Τσέλσι. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε για πέμπτη φορά σε έξι αναμετρήσεις στο φετινό Europa League και μοιραία έμεινε στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (46′ Τόσκα), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (46′ Ουάρντα), Πέλκας (55′ Ακπόμ), Ζαμπά, Πρίγιοβιτς.

Μπάτε Μπορίσοφ (Αλεξέι Μπαγκά): Σερμπίτσκι, Ρίος, Βολκόφ, Πολιάκοφ, Φιλίποβιτς, Μπαγκά, Ντραγκούν (87′ Γιαμπλόνσκι), Ίβανιτς, Σκάβις (83′ Γκορντέιτσουκ), Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ