ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όταν οι θρύλοι κάθονται στην άκρη του πάγκου!

Τι συμβαίνει όταν οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις ομάδες τους σαν προπονητές; Ο Βασιλιάς σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα.

Όταν οι θρύλοι κάθονται στην άκρη του πάγκου!

Η Μάντστερ Γιουνάιτεντ πήρε την απόφαση να εμπιστευτεί τον Όλε Γκούναρ Σολσκίερ για να αναλάβει την ομάδα μετά την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επέλεξαν ένα δικό τους παιδί μέχρι το τέλος της σεζόν όταν οι συνθήκες της αγοράς θα είναι καλύτερες.

Δεν είναι πρώτη φορά που μια ομάδα καταλήγει σε αυτή τη λύση. Το ίδιο έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης λίγο νωρίτερα με την πρόσληψη του Σαντιάγκο Σολάρι.

Ο “Βασιλιάς” έψαξε και βρήκε τις φορές πως ένας “θρύλος” της ομάδας κάθισε στην άκρη του πάγκου. Κάποιες φορές ήταν θετική εξέλιξη και άλλες όχι.

Πεπ Γκουαρντιόλα

Μετά από χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας στη Μπαρτσελόνα και με ένα πέρασμα στην Ιταλία, ο Καταλανός επέστρεψε στη Βαρκελώνη το 2007. Αρχικά ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα και ένα χρόνο αργότερα πήρε την μεγάλη του ευκαιρία. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι”μπλαουγκράνα” κατάκτησαν 14 τίτλους και για πολλούς έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην ιστορία.

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο Γάλλος πέρασε μια ποδοσφαιρική καριέρα που τα έζησε όλα. Παρά την αρχική του πρόθεση να μη γίνει προπονητής, ο Ζενεντίν Ζιντάν έκατσε στο πλευρό του Κάρλο Αντσελότι και στη συνέχεια ανέλαβε την Καστίγια. Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης απομάκρυνε τον Ράφα Μπενίτεθ, ο “Ζιζού” πήρε απότομη προαγωγή.  Ο πάγκος της “Βασίλισσας” τον κούρασε γρήγορα,ωστόσο άφησε παρακαταθήκη ένα πρωτάθλημα και τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντόνιο Κόντε

Ούτε μια,ούτε δυο,αλλά δεκατρείς σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους αγωνίστηκε ο Αντόνιο Κόντε. Δυο χρόνια μετά την απόσυρση του ξεκίνησε καριέρα προπονητή και αφού πέρασε από αρκετές ομάδες της Ιταλίας, επέστρεψε στο Τορίνο. Με τον Αντόνιο Κοντέ στον πάγκο, οι “μπιανκονέρι” κατέκτησαν τρία σερί πρωταθλήματα που ήταν η αρχή στη νέα παντοκρατορία τους.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο

Μια αντίστοιχη περίπτωση Σόλσκιερ ήταν για την Τσέλσι ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Το 2012 οι Λονδρέζοι απομάκρυναν τον Αντρέ Βίλας Μπόας και έφεραν έναν δικό τους άνθρωπο να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί. Μπορεί το προπονητικό του πέρασμα από τους “μπλε” να μην ήτα πολυετές,ωστόσο έγραψε το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα…χαμένα στοιχήματα

Άλαν Σίρερ

Ίσως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της Νιούκαστλ. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Πρέμιερ Λιγκ κρέμασε τα παπούτσια του το 2006 και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα σχολιαστή στην τηλεόραση. Δυο χρόνια αργότερα η ομάδα της καρδιάς του έδινε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και τον κάλεσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τελικά δεν μπόρεσε να κερδίσει αυτή τη μάχη και ουσιαστικά δεν δούλεψε ποτέ ξανά σαν προπονητής.

Φιλίπο Ινζάγκι

Ένας από τους παραγωγικότερους επιθετικούς των τελευταίων ετών συνδύασε το όνομα του με τη Μίλαν. Οι “ροσονέρι” έχοντας αποτύχει με την επιλογή του Κλάρενς Ζέεντορφ, στράφηκαν στην περίπτωση του Φιλίπο Ινζάγκι που μέχρι τότε ήταν στη δεύτερη ομάδα. Ο “Πίπο” έδωσε 40 παιχνίδια σαν τεχνικός της ομάδας και κέρδισε μόλις τα 14! Τερμάτισε στη 10η θέση που ήταν η χειρότερη του συλλόγου τα τελευταία 17 χρόνια.

Τιερί Ανρί

Από τη στιγμή που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανέλαβε χρέη σχολιαστή όπως πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν να αναλάβει κάποιο πόστο στην Άρσεναλ,αλλά εκείνος έγινε βοηθός προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο Βέλγιο. Πολιορκήθηκε από πολλές ομάδες μέχρι πριν λίγους μήνες όταν ανέλαβε τη Μονακό. Για την ώρα δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο και θα έχει δύσκολο έργο στο να κρατήσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Νίκο Κόβατς

Μετά από τις περιπτώσεις ξένων προπονητών που έκατσαν ήρθαν στην ομάδα, οι άνθρωποι της Μπάγερν ήθελαν να αποκτήσουν έναν προπονητή που γνωρίζει το Γερμανικό πρωτάθλημα. Ο εκλεκτός δεν είναι Γερμανός,ωστόσο ήταν ένα παιδί που έχει αγωνιστεί στην ομάδα και είχε παρουσιάσει την εξαιρετική Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν την επιλογή του Νίκο Κόβατς και παρά την στήριξη του συλλόγου, δύσκολα θα συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ