ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ματίας Ντε Λιχτ

Ο 19χρονος νεαρός αμυντικός, Ματίας Ντε Λιχτ, είναι το πιο ελκυστικό προϊόν που έχει να παρουσιάσει η ομάδα του Αίαντα από την γενιά των «Μιλένιουμ».

Ματίας Ντε Λιχτ

Το πιο «καυτό» ευρωπαϊκό -και μεταγραφικό- πρότζεκτ του Αίαντα.

Ο λόγος στον Ματίας Ντε Λιχτ, ο οποίος αναγκάζει τον «Βασιλιά» να ψάξει και να σας παρουσιάσει μια ιστορία πίσω από την έλευση ενός νέου σούπερ σταρ.

Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι το όνομα αυτό κάπου θα το έχετε ξαναδιαβάσει. Είτε πρόκειται για το ταλέντο του, είτε πρόκειται για το γεγονός ότι αποτελεί τον νέο μεταγραφικό στόχο, μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας.

Ο γεννηθείς πριν την νέα χιλιετία (1999), Ματίας Ντε Λιχτ, έμελλε να γράψει την δική του ιστορία στον δικό του τόπο.

Ο Ματίας, παρ’ ότι είναι γέννημα-θρέμμα Ολλανδός, δεν ενδιαφέρθηκε κατευθείαν για το ποδόσφαιρο.

Βέβαια, μαζί με τον μικρό του αδερφό πάντα «τρελενόντουσαν» να παρακολουθούν τον Αίαντα να αγωνίζεται με μία μπάλα στα πόδια.

Ο Ματίας στα σχολικά του χρόνια, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που τον έζησαν, ήταν από εκείνα τα παιδιά που ήταν πάντα ήσυχα, έως ξεχνούσες την παρουσία τους. Στις δυσκολίες όμως, δεν το έβαζε στα πόδια. Ήταν μία ήρεμη δύναμη.

Κάποιος θα περίμενε να έχει γεννηθεί με μια μπάλα στα πόδια. Όμως στην αρχή αυτός την κρατούσε στα χέρια, καθώς ήταν εξαιρετικός τενίστας!

Στο ποδοσφαίρο, ο Ματίας, «παρασύρθηκε» από την πίεση ενός φίλου του να έρθει σε μια προπόνηση της Απκάουντε. Η συγκεκριμένη ομάδα ανήκει στην τοπική επαρχεία της Ολλανδίας στην Ουτρέχτη.

Σε εκείνη την προπόνηση… ήρθε και έδεσε! Σε ηλικία 6 ετών, θα πραγματοποιήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ο Ματίας κατά την παραμονή του στην Απκάουντε δούλεψε πολύ σκληρά. Από εκεί φαινόταν ότι ο στόχος του ήταν να γίνει όσο καλύτερος μπορούσε!

Είχε το ταλέντο και ήταν… θέμα χρόνου!

Στην ηλικία των 9 ετών, μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες στον κόσμο ενδιαφέρθηκε για τον Ντε Λιχτ.

Ο Ματίας μέσα σε 3 χρόνια εντυπωσίασε τον Άγιαξ. Βέβαια υπήρχαν και οι ενστάσεις. Σε αυτή την ηλικία, λόγω ύψους και βάρους είχε ένα… στυλ «ατσούμπαλο».

Ο Ντε Λιχτ, παρά τους προβληματισμούς, έπεισε για το ταλέντο του και ξεκίνησε μια πορεία επαγγελματισμού στον Αίαντα που κανείς δεν θα περίμενε!

Ο νεαρός Ολλανδός, από τα 9 μέχρι και τα 15 του χρόνια, σημείωσε τρομερή πρόοδο, αφού και σωματικά -ελέω φύσης- ξεχώριζε πάντα από τους υπολοίπους.

H πορεία προς τον επαγγελματισμό!

Η πρώτη του σημαντική ευκαιρία του δόθηκε με την U-17 του Άγιαξ. Δεν χρειάστηκε και άλλη. Σε ’80 λεπτά έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί ακόμα υψηλότερα.

https://twitter.com/Foquintha/status/752426981170479104

Ο Ντε Λιχτ από τα 15 μέχρι και τα 17 του χρόνια καθιερώθηκε στην U-19 του Αίαντα, μαθαίνοντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Με την U-19 του Άγιαξ, ο Ντε Λιχτ αγωνίστηκε 30 φορές, σκοράροντας 5 τέρματα, αποτελώντας την πιο αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν του Αίαντα.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, έχει συμμετάσχει 2 φορές και στην ευρωπαϊκή διοργάνωση νεαρών ποδοσφαιριστών (Uefa Youth League). Ο Ντε Λιχτ έχει σημειώσει 10 συμμετοχές και 2 τέρματα με τον Αίαντα, ενώ έχει φτάσει μέχρι και την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το μεγαλύτερο «όνειρο» γίνεται πραγματικότητα!

Το 2016, ήταν μία καταλυτική χρονιά στη καριέρα του Ματίας. Αφού προωθήθηκε στην U-21 του Αίαντα, σημειώνοντας 17 συμμετοχές και 1 τέρμα, άρπαξε την ευκαιρία του Πίτερ Μποζ.

Ο Ολλανδός τεχνικός, πίστεψε ότι είχε φθάσει η ώρα του. Ο Ντε Λιχτ θα κάνει το πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση απέναντι στη Χέρενφεν, τον Νοέμβριο του 2016. Είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ο νεαρός στόπερ, θα σκοράρει το πρώτο του τέρμα για την Eredivisie απέναντι στη Χέρακλες, ενώ ο Μποζ θα του δώσει το «βάπτισμα του πυρός» και στη διοργάνωση του Uefa Europa League!

Συγκεκριμένα, την πρώτη του χρονιά στην ανδρική ομάδα του Αίαντα (16/17) θα σημειώσει, 23 συμμετοχές με 3 τέρματα, φτάνοντας μέχρι και τον μεγάλο τελικό του Uefa Europa League!

Σαφώς και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη 11αδα της διοργάνωσης.

Την επόμενη σεζόν (17/18) η πίεση και οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες. Ο Ολλανδός τεχνικός, Μαρσέλ Κάιζερ, πίστευε αρκετά στις δυνατότητές του. Όμως ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός προσέθεσε πίεση τον Αίαντα.

Ο Ντε Λιχτ, με τον Κάιζερ στην τεχνική ηγεσία σημείωσε 23 συμμετοχές και 2 τέρματα.

Το «deja vu» του… αρχηγού!

Ο αντικαταστάτης του Κάιζερ, την άνοιξη του 2018 ήταν ο επίσης Ολλανδός τεχνικός Έρικ Τεν Χάαγκ, ο οποίος «σημάδεψε» την καριέρα του νεαρού Ντε Λιχτ.

Τον Μάρτιο του 2018, ο Ματίας θα πάρει το χρίσμα του αρχηγού, απέναντι στην ομάδα που πραγματοποίησε το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο! Απέναντι στη Χέρενφεν!

Μπορεί την σεζόν 2017/18 να πήρε το περιβραχιόνιο στα 5 από τα 8 τελευταία παιχνίδια, όμως την τωρινή σεζόν (18/19) το έχει πάρει πραγματικά… σπίτι του!

Ο Ντε Λιχτ, έχει σπάσει… όλα τα κοντερ. Έχει αγωνιστεί σε 27 αναμετρήσεις -έως τώρα- (όλες ως αρχηγός) και η ομάδα του έχει δεχθεί μόλις 14 τέρματα!

Δικαιωματικά… ο τίτλος του «καλύτερου παίχτη» κάτω των 21 ετών, όπως και το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης για χάρη του!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ