ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέκοψε την «ξέφρενη» πορεία της Λίβερπουλ, ενώ στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα αύξησε και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες της, σε μια εβδομάδα που περιλάμβανε μόνο Αγγλία και Ισπανία. Δείτε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη

Μπορεί η πρώτη εβδομάδα του νέου έτος να μην περιελάμβανε αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα, παρ’ όλα αυτά μας προσέφερε πλούσιο θέαμα. Το sportsking.gr λοιπόν σας παρουσιάζει την ενδεκάδα της περασμένης εβδομάδας.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέκοψε την απίστευτη πορεία της Λίβερπουλ, με το τελικό 2-1 να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους 4 βαθμούς.

Στο Αγγλικό Κύπελλο, οι «πολίτες» ήταν και πάλι εντυπωσιακοί, κερνώντας «7αρα» τη Ρόδεραμ. Θύμα έκπληξης η Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από τη Γουλβς.

Τέλος, στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Χετάφε. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία μεταξύ Ατλέτικο και Σεβίλλη (1-1) και την εντός έδρα της Ρεάλ από την Σοσιεδάδ, αύξησε τη διαφορά της.

Ας δούμε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι)

Το παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ ήταν από αυτά που εύκολα χαρακτηρίζονται ως «ζωής ή θανάτου». Ο Πεπ ήξερε καλά πως αν οι «σίτιζενς» δεν έφευγαν με τη νίκη από το «Έτιχαντ», το πρωτάθλημα θα άρχιζε να «βάφεται» κόκκινο. Παρ’ όλη την πίεση, παρέταξε την ομάδα του εξαιρετικά. Η Σίτι έπαιξε καλύτερα από την Λίβερπουλ, στάθηκε τυχερή (δοκάρι Μανέ και παρολίγον αυτογκόλ Στόουνς) και έφτασε στη νίκη με 2-1. Δικαίως λοιπόν ο Ισπανός καταλαμβάνει τη θέση του προπονητή της εβδομάδας. Α, σε όλα αυτά προσθέστε και μια 7αρα στη Ρόδεραμ για το Κύπελλο λίγες μέρες μετά.

Τερματοφύλακας: Γιαν Όμπλακ 

Σε μια εβδομάδα που οι τερματοφύλακες δεν είχαν τόσο μεγάλη δουλειά, ο Σλοβένος κατάφερε να ξεχωρίσει. Το τελικό 1-1 μεταξύ Σεβίλλης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο. Παρ’όλα αυτά αν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν ήταν σε καλή μέρα, το αποτέλεσμα ίσως ήταν διαφορετικό. Μπορεί να νικήθηκε από τον Μπεν Γεντέρ, όμως δεν επέτρεψε άλλη παραβίαση, βγάζοντας την άμυνα των «ροχιμπλάνκος» ασπροπρόσωπη.

Αριστερό μπακ: Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Η Γιουνάιτεντ συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της από την ημέρα που έφυγε ο Μουρίνιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Νιούκαστλ, μειώνοντας τη διαφορά από την 4η Τσέλσι. Ο Λουκ Σο ήταν από τους αφανείς ήρωες της αναμέτρησης, καθώς κράτησε τη θέση του εξαιρετικά. Μάλιστα, με τις σωστές μεταβιβάσεις του βοήθησε την ομάδα του Σόλσκιερ να φτάσει στη δημιουργία φάσεων, για να κάμψει την αντίσταση των «ανθρακωρύχων».

Δεξί μπακ: Ντανίλο (Μάντσεστερ Σίτι)

Καταπληκτική εμφάνιση από το δεξί μπακ της Σίτι, που απέναντι στην επιθετική τριπλέτα φωτιά της Λίβερπουλ ήταν απροσπέλαστος. Μεγάλη εμφάνιση από τον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, που έβγαλε τρομερό πάθος στο χορτάρι. Μάλιστα, η κραυγή του στο τέλος του ματς δείχνει το πόσο ήθελε μια μεγάλη εμφάνιση σε σημαντικό παιχνίδι.

Κεντρικός αμυντικός: Βινσέντ Κομπανί (Μάντσεστερ Σίτι)

Τι και αν είναι σχεδόν 33 χρονών; Ο Βέλγος αμυντικός απέδειξε πως έχει την απόλυτη εμπειρία για ένα τέτοιο παιχνίδι. Σε αντίθεση με τον Στόουνς, ο Κομπανί ήταν σταθερός και σχεδόν αλάνθαστος στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, διδάσκοντας στον 24χρονο Άγγλο τη θέση. Στο τέλος δεν άντεξε και αποχώρησε από το γήπεδο, με το γήπεδο να του χαρίζει ένα μυθικό «standing ovation», αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του.

Κεντρικός αμυντικός: Βίρτζικ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Αν πούμε ότι έτρεχε για 2θα είναι αδικία. Ο Ολλανδός αμυντικός έτρεχε για 3 απέναντι στη Σίτι, με τους Αλεξάντερ-Άρνολντ και Λόβρεν να έχουν «πιει θάλασσα». Πραγματικός «ογκόλιθος», όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα μόνος του. Η προσπάθειά του όμως ήταν συγκινητική.

Μέσοι

Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι)

Αν γινόταν να καταλάβει όλες τις θέσεις της μεσαία γραμμής, κανένας δε θα είχε αντίρρηση. Όλο το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι περνούσε από τα πόδια του Φερναντίνιο. Ο ίδιος βρισκόταν παντού. Από την άμυνα στην επίθεση. Έκοβε και έραβε στο τερέν, δίνοντας ρυθμό στην αναμέτρηση. «Κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα, δίνοντας και την ψυχή του για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ήταν να μη γίνει η αρχή. Ο Γάλλος είναι άλλος παίκτης από την ώρα της απόλυσης του Ζοζέ Μουρίνιο και βγάζει «γούστα» στο χορτάρι. Απέναντι στη Νιούκαστλ μπορεί να μη σκόραρε, όμως δημιούργησε πολλάκις για τους συμπαίκτες του. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, λίγο έλειψε να βάλει και γκολ, όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια. Καλώς ήρθες πίσω Πολ.

Σάντι Καθόρλα (Βιγιαρεάλ)

Τι να πει κανείς για αυτό τον τύπο; Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Το ότι μπορεί και αγωνίζεται; Θαύμα. Ο ίδιος όμως δεν στέκεται μόνο σε αυτό. Δυο γκολ απέναντι στη «Βασίλισσα» Ρεάλ, σώζοντας το βαθμό για τη Βιγιαρεάλ. Τα «κίτρινα υποβρύχια» ανάσαναν και πάλι, καθώς βρίσκονταν σε δεινή βαθμολογική θέση. Όσον αφορά τον Σάντι; Πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Στο παιχνίδι απέναντι στην Εϊμπάρ, ήταν μέτριος, όμως και πάλι η ομάδα του κατάφερε να φύγει με σημαντικό βαθμό από το γήπεδο. Χωρίς κανένα οπαδικό συναίσθημα, θα θέλαμε να τον βλέπουμε στην 11αδα κάθε αγωνιστική.

Επίθεση

Λερόι Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Γερμανός σταρ έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την άμυνα της Λίβερπουλ. Οι Αλεξάντερ-Άρνολντ και Λόβρεν βλέπουν ακόμη εφιάλτες. Το γκολ του στο 72′ είναι αυτό που χαρίζει τη νίκη στη Σίτι. Εκπληκτικό τελείωμα, απέναντι στον κορυφαίο Άλισον. Τι; Θέλετε και άλλα;

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Δεν σταματάει φέτος ο Αργεντινός. Με δικό του γκολ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των «μπλαουγκράνα» απέναντι στη Χετάφε. Μάλιστα, έχει καταφέρει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Μετά από 18 αγωνιστικές, έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από όσα έχει πετύχει συνολικά η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κοντός έχει κέφια και όταν αυτό συμβαίνει το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέγας είσαι Κουν και θαυμαστά τα έργα σου. Με την Σίτι να έχει την κατοχή, αλλά τη Λίβερπουλ τις ευκαιρίες, ήταν φανερό πως οι «πολίτες» έψαχναν μια προσωπική ενέργεια. Αυτή την είχε ο Αγκουέρο. Ο Αργεντινός έκανε καταπληκτική ενέργεια στην περιοχή, γύρισε και κεραυνοβόλησε τον Άλιστον που δεν κατάλαβε από που του ήρθε. Η «ρουκέτα» του άνοιξε το σκορ στο 40′ δίνοντας τεράστια ώθηση για τη συνέχεια.

Δείτε την 11αδα και σε γράφημα

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ