ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Αυτή η Σίτι είναι από άλλο πλανήτη!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μια διαστημική εμφάνιση και σκόρπισε την αδύναμη Μπέρτον (9-0), εξασφαλίζοντας από τώρα την πρόκριση στον τελικό του Καραμπάο Καπ!

Αυτή η Σίτι είναι από άλλο πλανήτη!

Μόλις πριν μερικά βράδια η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε με 7-0 τη Ρόδεραμ για το Κύπελλο Αγγλίας. Το βράδυ της Τετάρτη (9/1) κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό και όχι σε ματς ό,τι κι ό,τι. Το κατάφερε στον ημιτελικό του Καραμπάο Καπ. Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν ένα αμίμητο πάρτι απέναντι στην αδύναμη Μπέρτον (ομάδα τρίτης κατηγορίας), την οποία συνέτριψαν με 9-0! Με το σκορ αυτό, η Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα μετά την Λιντς τον Οκτώβριο το 1967 που πετυχαίνει τουλάχιστον 7 γκολ σε δύο διαδοχικά ματς. Παράλληλα, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο «Pirelli Stadium» στις 23 Ιανουαρίου, πανηγυρίζοντας από τώρα την πρόκριση της στον τελικό.

Το «καθάρισε» σε ένα… επτάλεπτο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με σκοπό να τελειώσουν από νωρίς την πρόκριση. Μόλις στο 5′ και στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, οι «πολίτες» κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ. Ο Νταβίντ Σίλβα σέντραρε υπέροχα από τα αριστερά και ο Ντε Μπρόινε με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βέλγος έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Σανέ, αλλά ο Κόλινς πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα. Η Μπέρτον βγήκε από το καβούκι της και στο 13′ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Χάρνες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά κατάφερε να… αστοχήσει από το ένα μέτρο.

Η Σίτι επανήλθε στη θέση του οδηγού στην αναμέτρηση και στο 25′ είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Ζεσούς έκανε όμορφη προσπάθεια και σουτ από τα αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε σ’ εκείνο το σημείο ο Βραζιλιάνος το πέτυχε δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Αρχικά στο 30′, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κόλινς σε τετ α τετ με τον Σανέ, κάνοντας το 2-0!

Έπειτα, μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, τελειώνοντας ιδανικά τη φάση μετά από υπέροχη κάθετη του Νταβίντ Σίλβα για το 3-0!  

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν είχε διάθεση να σταματήσει και στο 37′ βρήκε και τέταρτο γκολ. Ο Ζιντσένκο προσπάθησε να σεντράρει από τα αριστερά, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να ξεγελάει τον Κόλινς!

Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, η Σίτι έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ. Ο Μαχρέζ βρήκε χώρο και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κόλινς απέκρουσε εντυπωσιακά. Το 4-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λέπτου, με τους «πολίτες» να έχουν ήδη κλείσει θέση στον τελικό.

Κανένα έλεος από τη Σίτι

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να «μαζέψουν» το σκορ. Στο 52′ ο Φρέιζερ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Η Σίτι, όμως, δεν είχε όρεξη για αστεία και πέντε λεπτά αργότερα συνέχισε την επίδειξη δύναμης της.

Ο Μαχρέζ έκανε σέντρα ακριβείας και ο Ζεσούς με κεφαλιά σημείωσε χατ τρικ και έκανε το 5-0 για τους «πολίτες»! Αυτό ήταν και το δεύτερο χατ τρικ του Βραζιλιάνου στο «Έτιχαντ». Μόνο οι Σέρχιο Αγκουέρο (10) και Κάρλος Τέβεζ (4) μετρούν περισσότερα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έδειξαν κανέναν οίκτο στην Μπέρτον και στο 63′ πέτυχαν και έκτο τέρμα. Ο Φοντέν, που είχε περάσει στην αναμέτρηση πέντε λεπτά νωρίτερα, χρίστηκε σκόρερ παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του Κόλινς σε σουτ του Ζεσούς.

Ο Βραζιλιάνος ήθελε όσο τίποτα ακόμη ένα γκολ και το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα. Ο Σανέ έκανε εκπληκτικό κοντρόλ και μαγική πάσα στον Ζεσούς, που με προβολή πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα «γράφοντας» το 7-0!

Χωρίς διάθεση να σταματήσει συνέχισε η Σίτι που στο 70′ έφτασε και σε όγδοο γκολ! Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Κάιλ Γουόκερ να χριστεί σκόρερ μετά από υπέροχη μπαλιά του Μαχρέζ!

Στο 79′ η Σίτι έφτασε μια «ανάσα» κι από το 9-0. Ο Νταβίντ Σίλβα σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Κόλινς. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ.  Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε όμορφη κίνηση και σέντρα και ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός ήταν στο κατάλληλο σημείο για να τελειώσει τη φάση!

Από τώρα στον τελικό η Σίτι

Το σφύριγμα της λήξης ακούστηκε σαν απάντηση στις προσευχές της Μπέρτον να λήξει το «μαρτύριο». Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πετύχει περισσότερα από οκτώ γκολ για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια (10-1 κόντρα στη Χάντερσφιλντ τον Νοέμβριο του 1987) και με το τελικό 9-0 ουσιαστικά βρίσκεται ήδη στον τελικό της διοργάνωσης και περιμένει μια εκ των Τότεναμ ή Τσέλσι.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Μούριτς, Γουόκερ (74′ Ντανίλο), Οταμέντι, Γκαρσία, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (58′ Φοντέν), Σανέ (67′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζεσούς.

Μπέρτον (Νάιτζελ Κλαφ): Κόλινς, Μπράιφορντ, Μπάξτον, Άλεν (68′ Φοξ), Τέρνερ, Φρέιζερ (79′ Σμπάρα), Άκινς, Χάρνες, Χάτσινσον, Γουάλας, Μπόις (68′ Τέμπλετον).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ