ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της πει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Το «σφυρί» του Ράις… τέζαρε την Άρσεναλ! (vid)

Ο νεαρός Ντέκλαν Ράις πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και οδήγησε τη Γουέστ Χαμ σε μια τεράστια νίκη (1-0) κόντρα στην Άρσεναλ!

Το «σφυρί» του Ράις… τέζαρε την Άρσεναλ! (vid)

Εκτός έδρας η Άρσεναλ έχει θέματα εδώ και αρκετό καιρό. Μετρούσε ήδη τέσσερις σερί αγωνιστικές χωρίς τρίποντο μακριά από την άνεση του «Έμιρεϊτς». Οπότε το παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ παρουσιαζόταν σαν μια καλή ευκαιρία για ένα διπλό μετά από καιρό. Άλλωστε, οι «κανονιέρηδες» είχαν να χάσουν στην έδρα των «σφυριών» 13 ολόκληρα χρόνια. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι όμως, λογάριαζε χωρίς τον Ντέκλαν Ράις! Ο 19χρονος μέσος της Γουέστ Χαμ βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ μεγάλη νίκη (1-0), «ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες της Άρσεναλ για τετράδα.

Είχαν στιγμές, όχι όμως γκολ

Το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 6′, αλλά το πλασέ του Νομπλ ήταν αδύναμο και ο Λένο μπλόκαρε. Η απάντηση από μεριάς «κανονιέρηδων» ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με το πλασέ του Λακαζέτ να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 13′. Ο Ιγουόμπι τον βρήκε με εξαιρετική κάθετη, αλλά ο Φαμπιάνσκι τον νίκησε σε διπλή προσπάθεια.

Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και το παιχνίδι έγινε πιο αργό. Έπρεπε να περάσουν πάνω από δέκα λεπτά για να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση μετά από εκείνη του Λακαζέτ. Συγκεκριμένα, στο 26′, ο Νασρί  βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το διαγώνιο σουτ του βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Μόλις τρία λεπτά αργότερα τα «σφυριά» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους, αλλά ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Αρναούτοβιτς, που ετοιμαζόταν να… πυροβολήσει.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32′ έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Φελίπε Άντερσον βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Λένο. Η Άρσεναλ απάντησε στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Γκουεντουζί είχε την ίδια κατάληξη. Το 0-0 έμεινε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους, αλλά να μην μπορούν να βρουν δίχτυα.

Γκολ με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Γουέστ Χαμ πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 48′, ο Τσάκα δεν έκανε καλό διώξιμο και ο Νασρί έστρωσε στον Ράις που με «κεραυνό» νίκησε τον Λένο για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το γκολ και στο 57′ θα μπορούσαν να σκοράρουν ξανά. Ο εξαιρετικός Νασρί έκανε τη σέντρα για τον Ογκμπόνα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Άρσεναλ πήρε τα πάνω της από εκείνο το σημείο και μετά και στο 67′ έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Ο Ράμσεϊ γύρισε υπέροχα για τον Ιγουόμπι, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι.

Πελεγκρίνι και Έμερι προχώρησαν σε συνεχόμενες αλλαγές μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, το παιχνίδι άρχισε σιγά σιγά να χάνει τον φρενήρη ρυθμό που είχε. Η Άρσεναλ προσπαθούσε να φέρει την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Ωστόσο, η Γουέστ Χαμ έκλεινε εξαιρετικά τους χώρους. Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που έφερε «κύμα» πανηγυρισμών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Τα «σφυριά» πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη που τα ανέβασε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς σε 22 αγωνιστικές. Από την άλλη, οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τρίποντο για πέμπτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι (3 ήττες, 2 ισοπαλίες) και έχασαν αρκετό έδαφος στη μάχη της τετράδας, μένοντας στην πέμπτη θέση με 41 βαθμούς. Πλέον, μάλιστα, αισθάνονται την «καυτή ανάσα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω και δοκιμάζεται στην έδρα της Τότεναμ την Κυριακή (13/01).

Γουέστ Χαμ (Μανουέλ Πελεγκρίνι):Φαμπιάνσκι, Σαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Ράις, Νομπλ, Νασρί (71′ Σνόντγκρας), Αντόνιο (82′ Ομπιάνγκ), Άντερσον, Αρναούτοβιτς (71′ Κάρολ).

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μουστάφι (59′ Ράμσεϊ), Μέιτλαντ-Νάιλς (69′ Μπεγερίν), Κολάσινατς, Τσάκα (59′ Τορέιρα), Γκουεντουζί, Ιγουόμπι, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ