ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Μάρκους Ράσφορντ ήθελε απλά κάποιον να τον εμπιστευτεί

Μετά από καιρό ο Μάρκους Ράσφορντ δείχνει και πάλι ότι μπορεί να ηγηθεί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να κάνει τη ζωή της πολύ πιο εύκολη στο γκολ.

Ο Μάρκους Ράσφορντ ήθελε απλά κάποιον να τον εμπιστευτεί

Η Μάντστσερ Γιουνάιτεντ πήρε πολύ σημαντικό “διπλό” στο “Γουέμπλεϊ” κόντρα στην Τότεναμ. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Άγγλος παίκτης δείχνει ότι αν μονιμοποιηθεί στη θέση του σέντερ φορ είναι ικανός για σπουδαία πράγματα.

Δυνατό ξεκίνημα, απότομη προσγείωση για Ράσφορντ

Ο Ράσφορντ είναι το next big thing της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γέννημα θρέμμα της πόλης και της ομάδας. Γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και εντάχθηκε στις ακαδημίες των “κόκκινων διαβόλων” το 2005 όταν ήταν ακόμη 8 χρονών.

Από τότε έδειχνε ότι θα αφήσει… εποχή. Παίκτης με πλούσιο ταλέντο και τεράστια χαρίσματα, κατάφερε από μικρός να τραβήξει πάνω του την προσοχή. Τη σεζόν 15/16 πριν ακόμη γίνει 18 χρονών ο Λουίς Φαν Χααλ του δίνει την ευκαιρία και ο Ράσφροντ την αρπάζει από τα μαλλιά.

Σε 18 συμμετοχές (όλες στο δεύτερο μισό της σεζόν) σε πρωτάθλημα Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ σημειώνει οκτώ γκολ και σε μια μέτρια σεζόν για το κλαμπ αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους αισιοδοξίας για το μέλλον.

Στο τέλος της σεζόν όμως, ο Φαν Χααλ αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας. Αναλαμβάνει ο Ζοσέ Μουρίνο. Στα 2,5 χρόνια του Πορτογάλου ο Ράσφορντ συνεχίζει να παίρνει πολλές συμμετοχές αλλά δεν έχει αυτή την «εκτόξευση» που όλοι περίμεναν. Κάτι έλειπε. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά τις εμφανίσεις του την προηγούμενη χρονιά. Το ταλέντο και οι προοπτικές του δεν αμφισβητούνται. Αλλά έδειχνε στάσιμος και μπερδεμένος στο παιχνίδι του. Ο λόγος; Η μετατόπισή του από σέντερ φορ σε εξτρέμ.

Σέντερ φορ όχι εξτρέμ

Η παρουσία του Ζλάταν και μετά του Λουκάκου οδήγησε στη μετατόπιση του Ράσφορντ στις πτέρυγες προκειμένου να “χωρέσει” στην εντεκάδα. Ο Άγγλος επιθετικός έχει την ταχύτητα να αγωνιστεί στα άκρα αλλά όπως ξέρουμε αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η φυσική του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης και στα άκρα δεν ένιωθε το ίδιο άνετα.

Σαν εξτρέμ έκανε κάποια καλά ματς αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο παίκτης διαφοράς. Αυτός που θα δώσει το κάτι παραπάνω εκεί που η ομάδα έχει κολλήσει. Πολλές φορές ήταν τόσο φλύαρος και μη ουσιαστικός που προκαλούσε εκνευρισμό. Ο Μουρίνιο (γνωστός για τις ποδοσφαιρικές του εμμονές) δεν έδειχνε να “καίγεται” ιδιαίτερα γι’ αυτή την κατάσταση και επέμενε να χρησιμοποιεί τον Ράσφροντ στα πλάγια, αφού ο Λουκάκου δεν έβγαινε ούτε με αίτηση από την εντεκάδα.

Μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες ο Πορτογάλος απολύθηκε και ο Ράσφορντ βρήκε τον άνθρωπό του.

https://www.youtube.com/watch?v=0h8y6loAtmE

Ο Σόλσκιερ τον «ξεκλείδωσε»

Μετά τη φυγή του Πορτογάλου τα πάντα έχουν αλλάξει στο Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ κερδίζει. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και είναι ξανά στο κόλπο της τετράδας. Το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της αλλαγής το πιστώνεται φυσικά ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός έχει φέρει ξανά τη χαρά για το παιχνίδι σε μία ομάδα που χρόνια τώρα την είχε ξεχάσει. Επί των ημερών του ο Πολ Πογκμπά έγινε ξανά ο παίκτης που ξέραμε, πραγματοποιώντας μαγικές εμφανίσεις κάθε αγωνιστική.

Ο Ντε Χέα που οι «ειδικοί» βιάστηκαν να τελειώσουν μετά το κακό Μουντιάλ που έκανε, έδειξε την Κυριακή (13/1) γιατί είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Το μεγαλύτερο στοίχημα που φαίνεται να κερδίζει όμως ο Σόλσκιερ είναι αυτό του Μάρκους Ράσφορντ.

Όταν ανέλαβε ο Νορβηγός, ο Λουκάκου, που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή μια τραγική σεζόν, ήταν εκτός με τραυματισμό. Έτσι στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ράσφορντ και τα πράγματα άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν τη σειρά τους. Σε αντίθεση με αυτό που πίστευαν οι περισσότεροι ο Άγγλος φορ συνέχισε να είναι βασικός και μετά την επιστροφή του Λουκάκου παρά τα δύο γκολ σε ισάριθμα ματς που σημείωσε ο Βέλγος ερχόμενος από τον πάγκο με το που επέστρεψε.

Ο Σόλσκιερ τον εμπιστεύτηκε και ο Ράσφορντ το ανταπέδωσε παρουσιάζοντας τον καλύτερο (μέχρι τώρα) εαυτό του.

Ανέβηκε επίπεδο

Στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ και στη φυσική του θέση ο Ράσφορντ είναι το κάτι άλλο!

Πέντε γκολ μεταξύ των οποίων το νικητήριο στο ντέρμπι με την Τότεναμ. Μία μαγική ασίστ με ντρίμπλα αλά Ροναλντίνιο στο ματς με την Μπόρνμουθ και πολύ καλές αλλά κυρίως ουσιαστικές εμφανίσεις. Στην κορυφή της επίθεσης ο 21χρονος Άγγλος παίζει με άλλο αέρα.

Κινείται συνεχώς μέσα και έξω από την περιοχή συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ασκώντας συνεχώς πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες. Δείχνει έτοιμος να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και να γίνει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Μετά από 2,5 χρόνια στασιμότητας μάλλον έχει έρθει η ώρα για την αγωνιστική έκρηξη για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Γιουνάιτεντ έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από παίκτες τοπ επιπέδου και το να δημιουργήσει έναν χωρίς να δαπανήσει εκατομμύρια για να τον αγοράσει δεν την χαλάει καθόλου.

Δεν χωράνε και οι δύο

Η αγωνιστική έκρηξη του Ράσφορντ βέβαια, εκτός από τα αγωνιστικά οφέλη φέρνει την Γιουνάιτεντ αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη απόφαση. Ράσφορντ ή Λουκάκου; Για τον Άγγλο είναι ξεκάθαρο ότι επιστροφή στα εξτρέμ θα συνιστά ποδοσφαιρικό έγκλημα.

Ο Βέλγος από την άλλη είναι ένα πρωτοκλασάτο σέντερ φορ περιοχής και στα 25 του χρόνια ο πάγκος δεν αποτελεί επιλογή. Πρόκειται για δύο περιπτώσεις με τελείως διαφορετικά δεδομένα. Από τη μια το χρυσό παιδί του Μάντσεστερ και του Αγγλικού ποδοσφαίρου στα 21 του χρόνια κι από τη άλλη ένας παίκτης για τον οποίο δαπανήθηκαν μόλις πέρυσι 80 εκατομμύρια ευρώ και ο οποίος σκόραρε 27 γκολ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα.

Το καλοκαίρι η Γιουνάιτεντ ίσως χρειαστεί να διαλέξει έναν απ’ τους δύο και κάτι μου λέει ότι αυτός θα είναι ο Ράσφορντ. Ειδικά αν παραμείνει ο Σόλσκιερ στον πάγκο.

Υ.Γ: Επειδή δεν χρειάζεται μόνο ο Ράσφορντ εμπιστοσύνη θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Sportsking.gr που με εμπιστεύτηκαν πριν καλά καλά με γνωρίσουν. Ελπίζω να τους δικαιώσω για την επιλογή τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ