ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη! (pic)

Ο...κόουτς του sportsking.gr επέλεξε την ενδεκάδα παικτών που ξεχώρισαν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και σας τους παρουσιάζει.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη! (pic)

Την ξέφρενη πορεία της με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο της συνέχισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πανηγύρισε μια τεράστια νίκη στην έδρα της Τότεναμ (1-0). Η Λίβερπουλ διατήρησε το +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, περνώντας από το Μπράιτον (1-0). Από την άλλη η Άρσεναλ ηττήθηκε στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-0) χάρη σε γκολ του πιτσιρικά Ντέκλαν Ράις. Από την άλλη, η συμπολίτισσα της Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες (2-1 τη Νιούκαστλ).

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα έδωσε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 3-0 της Εϊμπάρ. Κατά πόδας ακολουθεί τους «μπλαουγκράνα» η Ατλέτικο Μαδρίτης, που πήρε ένα ζόρικο τρίποντο κόντρα στη Λεβάντε (1-0). Την πρώτη της νίκη στο 2019 πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, που πέρασε έστω και δύσκολα από την έδρα της Ρεάλ Μπέτις (2-1).

Δίχως εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η φάση των «16» στο Κύπελλο Ιταλίας. Η Γιουβέντους πέρασε χαλαρά από την έδρα της Μπολόνια (0-2). Με την ίδια άνεση επικράτησαν η Λάτσιο, η Ίντερ και η Ρόμα κόντρα σε Νοβάρα (4-1),Μπενεβέντο (6-2) και Εντέλα (4-0) αντίστοιχα. Αντίθετα δυσκολίες αντιμετώπισαν η Νάπολι (2-0 τη Σασουόλο) και η Μίλαν (2-0 στην έδρα της Σαμπντόρια στην παράταση).

Το «τρένο» της Παρί Σεν Ζερμέν δεν σταμάτησε ούτε αυτή την αγωνιστική στη Γαλλία, επικρατώντας με ιδιαίτερη άνεση της Αμιέν (3-0). Σταθερά δεύτερη παραμένει η Λιλ, που πέρασε από την έδρα της Καεν (1-3). Αντίθετα, η Λυών έδαφος έχασε στη μάχη του Champions League, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με τη Ρεμς. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής Μονακό και Μαρσέιγ αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλες με 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει κανέναν εκ των δύο.

Ο…κόουτς του sportsking.gr επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα παικτών που ξεχώρισαν στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα (μιας και στη Γερμανία υπάρχει ακόμη διακοπή) και σας τους παρουσιάζει.

Ας δούμε την ενδεκάδα της αγωνιστικής σε διάταξη 4-4-2:

Προπονητής: Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Το ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εκρηκτικό. Ωστόσο, οι κακοήθειες τόνιζαν πως η ομάδα του δεν είχε δοκιμαστεί ακόμη σε ντέρμπι. Κόντρα στην Τότεναμ ακόμη και εκείνοι σώπασαν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί τακτικά και πήραν ένα τεράστιο τρίποντο (1-0) στο Λονδίνο, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τις θέσεις της πρώτης πεντάδας. Όχι κι άσχημα για έναν υπηρεσιακό μέχρι στιγμής προπονητή…

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ό,τι και να πει κανείς για την εμφάνιση του κόντρα στην Τότεναμ είναι λίγο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει δεχθεί δριμεία κριτική από το Μουντιάλ και μετά. Έκανε αρκετά λάθη, στοιχίζοντας ακόμη και βαθμούς στη Γιουνάιτεντ. Ο Ντε Χέα εδώ και καιρό έψαχνε ένα παιχνίδι να δώσει απάντηση και κόντρα στους «spurs» το βρήκε. Έκανε 11 αποκρούσεις (!), η μια καλύτερη από την άλλη και θύμισε σε όλους τον περσινό «κέρβερο» που κατέβαζε συνεχώς ρολά.

Άμυνα

Δεξί μπακ: Ματία Ντε Σίλιο (Γιουβέντους)

Η Γιουβέντους δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπολόνια για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Η «γηραιά κυρία» δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστες φορές και σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ο Ματία Ντε Σίλιο. Ο Ιταλός μπακ πραγματοποίησε μια πολύ μεστή εμφάνιση στο δεξί άκρο της άμυνας κι έδειξε πως μπορεί να υπολογίζεται και για τη συνέχεια της σεζόν ως βασικός.

Αριστερό μπακ: Χουανφράν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λεβάντε, αλλά ως συνήθως ήταν η άμυνα της αυτή που την «ξελάσπωσε». Αναγκασμένος να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί για το δεξί που είναι η φυσική του θέση, ο Χουανφράν ήταν άψογος. Απορρόφησε όλη την πίεση που του άσκησαν οι παίκτες της Λεβάντε και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι «ροχιμπλάνκος» κράτησαν το μηδέν απέναντι σε μια ομάδα που έχει πετύχει 30 γκολ σε 19 αγωνιστικές, περισσότερα δηλαδή από εκείνους!

Κεντρικός αμυντικός: Φαμπίνιο (Λίβερπουλ)

Όπως και ο προαναφερθείς Χουανφράν, έτσι και ο Φαμπίνιο αγωνίστηκε σε άλλη θέση από τη φυσική του στη δύσκολη νίκη στην έδρα της Μπράιτον (1-0). Ο Βραζιλιάνος, που αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, αναγκάστηκε να μετατοπιστεί στην άμυνα ελέω των απουσιών που είχαν οι «κόκκινοι». Τα πήγε περίφημα ως παρτενέρ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ακόμα κι από εκείνη τη θέση.

Κεντρικός αμυντικός: Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι)

Συνολικά η εμφάνιση της Τσέλσι κόντρα στη Νιούκαστλ δεν ήταν καλή παρά τη νίκη (2-1). Οι «μπλε» με εξαίρεση κάποιες μονάδες τους δεν έπεισαν γενικότερα. Ωστόσο αυτό που μπορούν να κρατήσουν για τη συνέχεια ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Νταβίντ Λουίζ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε καιρό να κάνει μια εμφάνιση αντάξια της ποιότητας του και κόντρα στις «Καρακάξες» το πέτυχε. Έβγαλε μια απίστευτη μπαλιά-ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του και ήταν συνολικά άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μέσοι

Κεντρικός χαφ: Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Συνέχεια στις απίθανες εμφανίσεις του έδωσε κόντρα στην Τότεναμ ο Πολ Πογκμπά. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εντελώς άλλος παίκτης με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο και το επιβεβαιώνει σε κάθε ματς. Κόντρα στους «spurs» ήταν εξαιρετικός. Έκοβε και έραβε στο χώρο του κέντρου, βγάζοντας και την ασίστ για το νικητήριο τέρμα του Ράσφορντ. Πιθανότατα μάλιστα να αδικείται και από το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση, αφού είχε τις στιγμές του.

Κεντρικός χαφ: Ντάνι Θεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν πολύ κοντά στην τρίτη συνεχόμενη γκέλα της. Το ρολόι έδειχνε το 88ο λεπτό όταν ο Ντάνι Θεμπάγιος έστησε την μπάλα για να εκτελέσει φάουλ έξω από την περιοχή της Μπέτις. Ο Ισπανός μέσος έκανε υπέροχο σουτ και χάρισε στη «βασίλισσα» την πρώτη της νίκη στο 2019. Είχε μπει αλλαγή στο 74′ και κατάφερε να αλλάξει αρκετά την μέχρι εκείνο το σημείο νωθρή Ρεάλ. Έφερε φρεσκάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και φυσικά πέτυχε το νικητήριο τέρμα.

Δεξί εξτρέμ: Φεντερίκο Κιέζα (Φιορεντίνα)

Η Φιορεντίνα τα είχε βρει σκούρα στην έδρα της Τορίνο για 87 λεπτά. Τότε μίλησε ο Φεντερίκο Κιέζα. Ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των Σαμπντόρια, Πάρμα και Φιορεντίνα, Ενρίκο Κιέζα, βρήκε δίχτυα όντας στην κατάλληλη θέση για να πάρει το ριμπάουντ από την απόκρουση του Σιρίγκου σε σουτ του Σιμεόνε. Ο 21χρονος εξτρέμ βρήκε δίχτυα και πέντε λεπτά αργότερα, κάνοντας εκπληκτική κούρσα και πλασάροντας υποδειγματικά. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση, με την οποία οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Αριστερό εξτρέμ: Σαμίρ Νασρί (Γουέστ Χαμ)

Η καριέρα του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο εδώ και δύο χρόνια. Βρέθηκε στην Τουρκία, τιμωρήθηκε για ένα χρόνο λόγω ντόπινγκ και έχασε πολύτιμο έδαφος στην καριέρα του. Η Γουέστ Χαμ τον εμπιστεύθηκε και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον ξεκίνησε βασικό κόντρα στην Άρσεναλ. Και ο Σαμίρ Νασρί δικαίωσε άπαντες πανηγυρικά. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός κόντρα στην ομάδα που υπηρέτησε για μια τετραετία (2008-2012). Δημιουργούσε συνεχώς κενά στην πλευρά του και έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ του Ράις.

Επίθεση

Σέντερ φορ: Πάτρικ Κουτρόνε (Μίλαν)

Η Μίλαν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο το τελευταίο διάστημα. Οπότε η νίκη στην έδρα της Σαμπντόρια και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας θεωρούταν επιβεβλημένη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για τους «ροσσονέρι» μέχρι να αναλάβει δράση ο Πάτρικ Κουτρόνε. Ο Ιταλός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή ξεκίνημα της παράτασης και ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Αρχικά, στο 102′, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να εκμεταλλευθεί τη σέντρα του Κόντι κι έξι λεπτά αργότερα «σφράγισε» την πρόκριση με υπέροχη λόμπα.

Σέντερ φορ: Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ολόκληρη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει «αναγεννημένη» με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον πάγκο. Ο Μάρκους Ράσφορντ όσο καιρό ο Μουρίνιο βρισκόταν στο «τιμόνι» αγωνιζόταν στα εξτρέμ, αν και η κανονική του θέση είναι στην επίθεση. Η έλευση του Νορβηγού τεχνικού τον επανέφερε στη φυσική του θέση και ο Άγγλος επιθετικός βρήκε την εμπιστοσύνη που τόσο έψαχνε. Έτσι, κόντρα στην Τότεναμ, «ξεπλήρωσε» τον προπονητή του. Εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική μπαλιά του Πογκμπά και νίκησε τον Γιορίς με υπέροχο πλασέ, χαρίζοντας στους «κόκκινους διαβόλους» την έκτη συνεχόμενη νίκη τους. Ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των «spurs» και συνολικά ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της στην αναμέτρηση, μετά τον εντυπωσιακό Πογκμπά.

Δείτε την ενδεκάδα και σε γράφημα

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ