ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Ρούμπεν Νέβες: Ένας πεινασμένος “λύκος”

Ο Ρούμπεν Νέβες, κάνει θαύματα με τη φανέλα της Γούλβς, όντας περιζήτητος σε όλη την Ευρώπη.

Ρούμπεν Νέβες: Ένας πεινασμένος “λύκος”

Ο Ρούμπεν Νέβες, μοιάζει περιζήτητος στο μεταγραφικό παζάρι και το sportsking.gr αναλαμβάνει το «ξεψάχνισμά» του.

Μπορεί να είναι μόλις 21 ετών και όμως ο τρόπος παιχνιδιού του θυμίζει «μπαρουτοκαπνισμένο» 30αρη. Οι επαφές του με τη μπάλα και κυρίως οι τρομερές εκτελέσεις φάουλ, έχουν δελεάσει τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Από τη Λίβερπουλ μέχρι τη Γιουβέντους και από την Μπάγερν μέχρι τη Ρεάλ. Ο μέσος της Γουλβς απολαμβάνει τον «πάταγο» που έχει προκαλέσει, ελπίζοντας πως οι καλύτερες μέρες της ζωής του δεν έχουν έρθει ακόμη.

Γέννημα-θρέμμα της μεγάλης σχολής της Πόρτο

Ο Ρούμπεν Ντιόγκο ντα Σίλβα Νέβες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ήταν από τα τυχερά παιδιά.

Γεννημένος στην επαρχία του Αβέϊρο, ο μικρός Ρούμπεν επέλεξε τον κατάλληλο δρόμο. Μόλις 8 ετών ήταν όταν βρέθηκε στις ακαδημίες της Πόρτο, αναζητώντας μια θέση στο αεροπλάνο του ονείρου.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2014-15, ο 17χρονος Νέβες είδε το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά. Ενώ είχε συμφωνηθεί να μην αγωνιστεί στην ομάδα κ-19 των «δράκων» και να συμμετέχει στη β’ ομάδα της Πόρτο, τελικά όλα άλλαξαν.

Στους μεγάλους από «σπόντα», αλλά στο ντεμπούτο του «μάγεψε»

Ο τραυματισμός του Μικέλ Αγκού, ανάγκασε τον Λοπετέγκι να καλέσει τον Νέβες στην προετοιμασία της ομάδας. Στις 15 Αυγούστου του 2014, ο 17χρονος έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Πόρτο. Μάλιστα, αυτό συνοδεύτηκε με γκολ, γράφοντας ιστορία.

Στο παιχνίδι απέναντι στην Μαρίτιμο, ο Νέβες ξεκίνησε βασικός και μάλιστα κατάφερε και να σκοράρει! Με το γκολ που πέτυχε μόλις στο 11ο λεπτό, έγινε ο νεώτερος σκόρερ στην ιστορία της Πόρτο.

Το παραμύθι είχε ξεκινήσει για τα καλά! Αν κάποιος του έλεγε ότι θα έφτανε σε σημείο, όχι μόνο να αγωνιστεί, αλλά και να γράψει ιστορία, σίγουρα θα γέλαγε. Όμως, ευνοημένος και από την τύχη, τα κατάφερε.

Δεν τον λύγισε ο τραυματισμός

Λένε πως για να γίνεις δυνατότερος, πρέπει να ξεπεράσεις όσα εμπόδια βρίσκονται μπροστά σου. Αυτό έκανε και ο Νέβες, όταν ο πρώτος τραυματισμός του «χτύπησε» την πόρτα.

Σε παιχνίδι για το Champions League απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο νεαρός άσος τραυματίστηκε στο γόνατο. Στο τέλος του αγώνα ο γιατρός της ομάδας ανακοίνωσε πως επρόκειτο για διάστρεμμα.

Ο ρόλος του άρχισε να περιορίζεται, με τον Καζεμίρο να παίρνει την θέση του στον χώρο του κέντρου. Μετά την επιστροφή του, ο περιορίστηκε πίσω από τον Βραζιλιάνο, περιμένοντας και πάλι την ευκαιρία του.

Η πολυπόθητη ευκαιρία ήρθε και πάλι, με τον Νέβες να σπάει ακόμη ένα ρεκόρ. Στις 20 Οκτωβρίου του 2015, σε ηλικία 18 ετών και 221 ημερών, φόρεσε το περιβραχιόνιο στο χέρι του. Έτσι, έγινε ο νεότερος αρχηγός των «δράκων» διαλύοντας ακόμη ένα «αραχνιασμένο» ρεκόρ.

Από την Πορτογαλία στην Αγγλία με μεταγραφή ρεκόρ

Τα δυο ρεκόρ που έσπασε με τη φανέλα της Πόρτο, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά για τον Νέβες. Έτσι φρόντισε να το «τερματίσει».

Η μεταγραφή του στην Γουλβς, κόστισε περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό ρεκόρ για την Αγγλική ομάδα, με τον Νέβες να προσθέτει ακόμη ένα παράσημο, μάλιστα πριν καν προλάβει να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του.

Μάλιστα, στην ομάδα συνάντησε τον πρώην προπονητή του στην Πόρτο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Με τον Πορτογάλο στο «τιμόνι» της ομάδας, ήταν δεδομένο πως ο μικρός θα έβρισκε τις ευκαιρίες που τόσο ήθελε.

Το πρώτο γκολ του ήρθε στη δύσκολη νίκη της ομάδας του στην έδρα της Χαλ με 3-2.

Πέτυχε την γκολάρα της χρονιάς

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, όμως η συνέχεια απλά απολαυστική. Απέναντι στην Ντέρμπι ο Νέβες μας «αρρώστησε».

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της Ντέρμπι απομάκρυνε, από την περιοχή της. Για κακή της τύχη όμως, η μπάλα στρώθηκε στον Νέβες. Ο Πορτογάλος, χωρίς καν να το σκεφτεί, έπιασε ένα τρομερό βολέ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο άτυχος τερματοφύλακας δεν είχε καμιά τύχη.

Απολαύστε το καταπληκτικό γκολ, με την περιγραφή του σπίκερ να είναι όλα τα λεφτά.

Με την Γουλβς στην Πρέμιερ και ακόμη ένα ρεκόρ

Η εξαιρετική παρθενική σεζόν του Νέβες στην Αγγλία, συνοδεύτηκε με την άνοδο της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μάλιστα, επειδή μιλάμε για τον Νέβες, ο ίδιος φρόντισε να πετύχει ακόμη ένα ρεκόρ. Με το γκολ του στην πρεμιέρα της Πρέμιερ, απέναντι στην Έβερτον, έφτασε τα 11 (!) συνεχόμενα γκολ με σουτ εκτός περιοχής.

Ο Πορτογάλος ισοφάρισε στο 44′ του αγώνα με τρομερή εκτέλεση φάουλ , δίνοντας συνέχεια σε ένα απίθανο σερί. Το σερί του αυτό, έγινε ακόμη μεγαλύτερο απέναντι στη Λίβερπουλ, για τον θεσμό του Αγγλικού Κυπέλλου.

Ο 21χρονος έπιασε έναν απίθανο κεραυνό, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μινιολέ, που όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αντιδράσει. Μάλιστα, συνοδεύτηκε από επική πρόκριση της Γουλβς, επί της ομάδας του Κλοπ.

Τη σεζόν 2017-2018, στην Τσάμπιονσιπ, ο Νέβες κατάφερε να πετύχει 6 γκολ, εκ των οποίων όλα προήλθαν με σουτ έξω από την περιοχή. Αν σκεφτεί κανείς πως και τα 4 γκολ του με την Πόρτο ήρθαν με τον ίδιο τρόπο, καταλαβαίνει πως ο νεαρός έχει σκοράρει και τα 12 γκολ του με σουτ εκτός περιοχής!

Μιλάμε για ένα ασύλληπτο ρεκόρ, με τον ίδιο να αρέσκεται φυσικά να δοκιμάζει συνέχεια το πόδι του από μακρινή απόσταση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το παρατσούκλι «rocket-man» (σ.σ. άνθρωπος ρουκέτα), έχει αρχίσει να γίνεται το δεύτερο του όνομα.

Θαυμάστε το τελευταίο «κομψοτέχνημα» του, απέναντι στην Λίβερπουλ ΕΔΩ

Αυτή την “παικτάρα” ποιος θα την πάρει;

Με τον Πορτογάλο παικταρά να μας αφήνει σε κάθε ευκαιρία με το στόμα ανοιχτό, ένα είναι το εύλογο ερώτημα. Σε ποια Ευρωπαϊκή υπερδύναμη θα καταλήξει το παιδί-θαύμα των «λύκων»;

Η απάντηση σαφέστατα δε μπορεί να δοθεί από εμάς, όμως ένα είναι δεδομένο. Το όνομα του πιτσιρικά θα παίξει δυνατά για αρκετές ομάδας, με τα εκατομμύρια να είναι έτοιμα να στήσουν χορό στα πόδια του.

Το μόνο που περιμένουμε, είναι να δούμε πόσο ψηλά θα καταφέρει να φτάσει ο «rocket-man, χαζεύοντας με το στόμα ανοιχτό τις γκολάρες που έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Απολαύστε μερικά απ’ τα αριστουργήματα του Νέβες ΕΔΩ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ