ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Μάρκος Γιορέντε από περιττός έγινε απαραίτητος και κάτι παραπάνω!

Ο Μάρκος Γιορέντε που κάποτε θεωρήθηκε περιττός στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτός που τώρα οδηγεί την Ατλέτικο στο δρόμο προς τον τίτλο.

Ο Μάρκος Γιορέντε από περιττός έγινε απαραίτητος και κάτι παραπάνω!

Μέχρι τα 25 του ο Μάρκος Γιορέντε ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ο ρόλος του ήταν καθαρά συμπληρωματικός. Η αλήθεια είναι πως με τον ανταγωνισμό που υπήρχε στο ρόστερ της «Βασίλισσας» στις θέσεις των χαφ ήταν πολύ δύσκολο για τον Ισπανό να πάρει ευκαιρίες. Πέρυσι αποφάσισε να αλλάξει ομάδα αλλά όχι πόλη. Σε μια προσπάθεια να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Γιορέντε έγινε «Ροχιμπλάνκο». Κι ενώ αρχικά όλα έδειχναν πως ούτε στην Ατλέτικο μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Αυτή τη στιγμή ο 26χρονος χαφ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και είναι εκείνος που την κουβαλά στις πλάτες του στο φινάλε της σεζόν.

Η παράδοξη έμπνευση του Σιμεόνε που απογείωσε τον Γιορέντε

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ατλέτικο του Σιμεόνε είναι μια ομάδα που λατρεύει να παίζει άμυνα. Σε τέτοιο σημείο που ο Τσόλο συχνά έχει κατηγορηθεί ως εμμονικός με την αμυντική προσέγγιση της ομάδας του ακόμα και σε παιχνίδια που είναι το απόλυτο φαβορί. Έχουμε δει πολλούς ταλαντούχος επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες προσαρμογής στο σύστημα του Σιμεόνε. Παίκτες με αδιαμφησβήτητη ποιότητα που στις προηγούμενες ομάδες τους πέταγαν φωτιές χάνονται στο σφιχτό και δίχως φαντασία παιχνίδι της Ατλέτικο.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και τα έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα κείμενα. Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό να είναι αυτό του Ζοάο Φέλιξ. Ενός ποδοσφαιριστή που η τεχνική του κατάρτιση θεωρείται παγκόσμιας κλάσης αλλά φαίνεται εγκλωβισμένος στα «θέλω» του προπονητή του. Με τον Μάρκος Γιορέντε ωστόσο συνέβη κάτι εντελώς παράδοξο. Ο Τσόλο πήρε ένα αμυντικό χαφ και τον μεταμόρφωσε σε έναν σύγχρονο μεσοεπιθετικό. Αντί για περισσότερη άμυνα του ζήτησε περισσότερη επίθεση και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε απόλυτα.

Ο Γιορέντε ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά σε αυτό το νέο ρόλο. Κατάφερε να ξεδιπλώσει στοιχεία που πιθανώς να μη γνώριζε ούτε ο ίδιος ότι διαθέτει. Το περσινό παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ για τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσε σταθμό για εκείνον. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που ο Σιμεόνε αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει σαν δεύτερο επιθετικό. Το αποτέλεσμα; Με δύο γκολ και μια ασίστ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης χαρίζοντας στην Ατλέτικο μια επική πρόκριση μέσα στο Άνφιλντ.

Από εκεί και μετά ο Γιορέντε καθιερώθηκε σε αυτόν -ή σε ανάλογους- ρόλους. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο φέτος να μετράει 13 γκολ και 11 ασίστ σε 41 συμμετοχές και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ισπανός είναι ο mvp των «Ροχιμπλάνκος» για τη φετινή σεζόν και ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Γιατί καμία φορά το μόνο που χρειάζεται είναι απλά μια «τρελή» ιδέα.

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

Σημείο αναφοράς καθόλη τη διάρκεια της σεζόν

Η φετινή σεζόν του Γιορέντε είναι εξαιρετική σε νούμερα, πάνω απ’ όλα όμως χαρακτηρίζεται από συνέπεια. Από το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι και σήμερα ο Ισπανός είναι σταθερά στους διακριθέντες για την ομάδα του Σιμεόνε. Η Ατλέτικο εντελώς απρόσμενα απέκτησε ένα σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Αν μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Γιορέντε να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Καθόλου άσχημα για κάποιον που πριν ένα χρόνο θεωρούταν από τους περισσότερους αιώνιο ταλέντο. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις τον έφεραν και στις κλήσεις της εθνικής Ισπανίας. Μετά τις πρώτες του συμμετοχές με τους «Φούριας Ρόχας» είναι σχεδόν σίγουρο ότι το καλοκαίρι θα βρίσκεται μαζί τους και στο επερχόμενο Γιούρο. Ένα ακόμα στοιχείο που τον καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο είναι η ικανότητά του να προσφέρει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Γιορέντε Ατλέτικο

Γιατί μπορεί ο Τσόλο να τον απογείωσε ως δεύτερο επιθετικό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που σε όλη την καριέρα έπαιζε σαν αμυντικό χαφ. Προφανώς και μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί εκεί αλλά όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Γιορέντε έχει παίξει σε τέσσερεις διαφορετικές θέσεις χωρίς να έχει ούτε μια συμμετοχή στη «φυσική» του θέση. Πιο συγκεκριμένα μετρά 14 συμμετοχές σαν δεύτερος επιθετικός, 11 σαν δεξί χαφ, 8 σαν επιτελικός μέσος και 8 σαν κεντρικό χαφ.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με μια χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που αποτελεί χαρά για κάθε προπονητή. Ένας ακούραστος εργάτης που θα υπηρετήσει οποιονδήποτε ρόλο με την ίδια αφοσίωση και χωρίς το παραμικρό ίχνος βεντετισμού. Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά μόλις δώσαμε τον ορισμό ενός παίκτη από αυτούς που λατρεύει ο Σιμεόνε. Αν και με τις φετινές εμφανίσεις του Γιορέντε δε νομίζουμε να υπάρχει προπονητής που να μην έπινε νερό στο όνομά του.

Την παίρνει από το χέρι στα δύσκολα

Η κούρσα για το θρόνο της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει πάρει πραγματικά φωτιά. Στο φινάλε της σεζόν Ατλέτικο, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα αλλά και Σεβίλλη βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Οι «Ροχιμπλάνκος» κρατάνε με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση και προσπαθούν να πάρουν ένα πρωτάθλημα που μέχρι πριν δύο μήνες έμοιαζε αδιανόητο να χάσουν. Η ομάδα του Σιμεόνε κατάφερε να απωλέσει μια διαφορά 13 βαθμών από τους διώκτες της και να μετατρέψει έναν υγιεινό περίπατο σε μια μάχη που κόβει την ανάσα.

Με τον Λουίς Σουάρεζ να έχει να σκοράρει από τον Μάρτιο, είναι ο Μάρκος Γιορέντε που έχει βγει μπροστά στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μετράει 3 γκολ και δύο ασίστ χαρίζοντας στην ομάδα του υπερπολύτιμες νίκες. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν είχε ούτε γκολ ούτε ασίστ η Ατλέτικο ηττήθηκε από την Μπλιμπάο. Σε μια περίοδο που η ομάδα του έμοιαζε να καταρρέει ψυχολογικά ο Γιορέντε την κρατάει όρθια με όποιον τρόπο μπορεί. Γιορέντε

Τέσσερεις στροφές πριν το τέλος η Ατλέτικο παραμένει στην πρώτη θέση και συνεχίζει να κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αν το φετινό τρόπαιο καταλήξει τελικά στο «Μετροπολιάτανο» σίγουρα ένα τεράστιο μερίδιο θα ανήκει σε αυτόν τον τύπο. Που δεν απογοητεύτηκε ποτέ όταν επί σειρά ετών άκουγε ότι δεν ήταν αρκετός. Ακόμα όμως κι αν η Ατλέτικο δεν τα καταφέρει ο Μάρκος Γιορέντε έδειξε σε όλους ότι ήρθε για να μείνει.

Δεν σκοπεύομε να κλείσουμε αυτό το κείμενο με γραφικότητες και κλίσε τύπου «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Με αφορμή το απερίγραπτα δύσκολο διάστημα που βιώσαμε τον τελευταίο χρόνο και που ελπίζουμε ότι φτάνει στο τέλος του θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να λέτε μεγάλα όχι στην απογοήτευση και να μη μασάτε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μερικές φορές οι λύσεις βρίσκονται εκεί που δεν σκεφτόμασταν καν να κοιτάξουμε. Ο Μάρκος Γιορέντε επιβεβαιώνει. Να είστε όλοι καλά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ