ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωτοσέλιδα

“Χρυσή Μπάλα” χωρίς ομαδική επιτυχία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μόλις ο 6ος παίχτης στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά την "Χρυσή Μπάλα" χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο σε ομαδικό επίπεδο.

“Χρυσή Μπάλα” χωρίς ομαδική επιτυχία

Μπορεί ο Κ.Ρονάλντο να ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα το 2013 και να άξιζε την χρυσή μπάλα, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό ώστε η ομάδα του (Ρεάλ Μαδρίτης) να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Με αυτό το τρόπο ο Πορτογάλος άσσος μπήκε στο κλειστό κλαμπ των παιχτων που το έχουν κάνει.

Η αρχή έγινε με τον Σερ Στάνλεϊ Μάθιους (1956). Σε ηλικία 40 ετών, ο πρώτος παίχτης που τιμήθηκε με τον τίτλο του του Σερ, κατέκτησε την χρυσή μπάλα νικώντας τον άσσο της Ρεαλ, Αλφρεντο ντι Στέφανο μόλις για 3 πόντους (47-44). Ο Μάθιους αγωνιζόταν τότε με την Μπλάκπουλ που δεν συμμετείχε καν στην Ευρώπη.

Οχτώ χρόνια αργότερα ο Ντένις Λο (1964) ήταν ο δεύτερος παίχτης που πηρε την κορυφαία ατομική διάκριση χωρίς τίτλο. Ο Σκωτσέζος άνηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνη την εποχή. Οι “κόκκινοι διάβολοι” έχασαν το πρωτάθλημα από την Λίβερπουλ, ενώ είχαν αποκλειστεί απο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στην Ευρώπη.

Ένας εκ των κορυφαίοων παιχτών όλων των εποχών, ο Γκερντ Μίλερ (1970), ήταν ο επόμενος που τα κατάφερε. Ωστόσο η περίπτωση του Γερμανού είναι κάπως διαφορετική από τους προηγού,εμους μιας και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ σε Μπουντεσλίγκα και Κόσμο κερδίζοντας μάλιστα και το χρυσό παπούτσι εκείνη την χρονιά.

Ο Κέβιν Κίγκαν (1978) είχε σειρά. Μπορεί να τα είχε κατακτήσει όλα με την Λίβερπουλ, αλλά η πρώτη απο τις δυο συνεχόμενες χρυσές μπάλες ήρθε το 1978 όταν ο ίδιος αγωνιζόταν στο Αμβούργο, με το οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο εκείνη την χρονιά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Λουίς Φίγκο (2000). Το 2000 ο Πορτογάλος έκανε μια απο τις πιο ηχηρές μεταγραφές στο παγκόσμιο στερέωμα. Από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Την ίδια χρονιά πήρε και την χρυσή μπάλα. Μπορεί η Ρεαλ να είχε κατακτήσει το Τσαμπιονς Λίγκ εκείνη την περίοδο αλλά ο ίδιος πρωταγωνιστούσε με τα χρώματα των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σηκώσουν κάποιο τρόπαιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ