ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τσέλσι

Εσσιέν-Τσέλσι: Φίλοι για πάντα

Ο Γκανέζος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Λονδίνου,όμως η Τσέλσι θα τον θυμάται πάντα για όσα έκανε εκεί οχτώ χρόνια.

Εσσιέν-Τσέλσι: Φίλοι για πάντα

Το Μιλάνο και συγκεκριμένα η Μίλαν είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του όμως η Τσέλσι θα ναι πάντα η ομάδα που τον ανέδειξε και τον έκανε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ της τελευταίας δεκαετίας.

Φόρεσε τη φανέλα της 256 φορές πετυχαίνοντας 25 τέρματα. Έμαθε τη θέση δίπλα στον Μακελελέ,ενώ μεγαλούργησε πίσω από Λάμπαρντ-Μπάλακ,τη χρονιά που διαιτησία και Ινιέστα “έκλεψαν” την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος μάλιστα είχε πετύχει το γκολ πρόκρισης(μέχρι να ισοφαρίσει ο Ισπανός)με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή.

Κέρδισε δύο πρωταθλήματα,ένα Τσάμπιονς Λιγκ,τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας κι ένα Λιγκ Καπ. Τα περισσότερα με την καθοδήγηση του Μουρίνιο,ο οποίος τον πήρε δανεικό πέρσι στη Ρεάλ Μαδρίτης. “Δεν μπορούσα να μην τον αφήσω να φύγει γιατι τον σέβομαι. Θα ήμουν ευτυχισμένος αν έμενε,καθώς είναι φανταστικός παίκτης,όμως έδωσε τα πάντα για την ομάδα και είχε μια σπουδαία ευκαιρία για το μέλλον του με τη Μίλαν. Ξέρω ό,τι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο και του εύχομαι κάθε επιτυχία στην Ιταλία και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας”.

Ο Εσσιέν ήταν ο παίκτης για την ομάδα. Έπαιξε δεξί μπακ,κεντρικός αμυντικός,μέσος αλλά φυσικά και στην αγαπημένη του θέση του αμυντικού χαφ. Δε σκόραρε συχνά,όμως όταν το έκανε ήταν γκολ για στιγμιότυπο. Το 2007 μάλιστα είχε πάρει το βραβείο για το γκολ της χρονιάς,απέναντι στην Άρσεναλ.

Επίσης την ίδια χρονιά πήρε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς για την Τσέλσι. Τη σεζόν 2008-09 τραυματίστηκε σοβαρά σε παιχνίδι της εθνικής του και έχασε μεγάλο μέρος της χρονιάς. Ο ημιτελικός με την Μπαρτσελόνα στιγματίζει την καριέρα του.

Μάλωσε με τον Γκους Χίντινγκ,αλλά ευτυχώς για αυτόν την επόμενη σεζόν ανέλαβε ο Αντσελότι. Η χρονιά ξεκίνησε καλά όμως άλλος ένας τραυματισμός τον άφησε πολύ πίσω.

Τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε 44 φορές και έσπασε το φράγμα των 200 συμμετοχών,όμως την πρώτη βδομάδα της καλοκαιρινής προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά τραυματίζεται ξανά. Επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2012 ως αλλαγή σε παιχνίδι κόντρα στη Σάντερλαντ και καταχειροκροτείται από τους οπαδούς των “μπλε”. Κάνει 18 εμφανίσεις(οι 9 ως αλλαγή) και μένει στον πάγκο στους τελικούς του Κυπέλλου και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών της επόμενης σεζόν,πηγαίνει δανεικός στη βασίλισσα για να ξαναβρεί τον Πορτογάλο τεχνικό. Σε 30 εμφανίσεις του πετυχαίνει δύο τέρματα με το τελευταίο να είναι στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν πριν γυρίσει μαζί με τον Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπρίτζ.

Παίζει σε τρία παιχνίδια,ενώ στο τελευταίο του κόντρα στην Ντέρμπι για το Κύπελλο είναι βασικός και αρχηγός για πρώτη και τελευταία φορά. Από τις 256 συμμετοχές του οι 33 ήταν ως αλλαγή. Οχτώμιση χρόνια στο Λονδίνο έκανε μόνο φίλους και όλοι θα τον θυμούνται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ