ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωτοσέλιδα

Ντέρμπι μίσους (vid)

Γιουβέντους και Ίντερ θα βρεθούν αντιμέτωπες την Κυριακή και εμείς σας θυμίζουμε πως ξεκίνησε η κόντρα,πως έγινε μεγαλύτερη και τα μεγάλα παιχνίδια μεταξύ τους.

Ντέρμπι μίσους (vid)

Μιλάμε για δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας (η Μίλαν είναι η άλλη) κι ως εκ τούτου τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι ντέρμπι κι ας μην υπήρχε η κόντρα.

Ντέρμπι Ντ’ Ιτάλια

Ο τίτλος αυτός δόθηκε το 1967 από το γνωστό αθλητικό δημοσιογράφο Τζιάνι Μπρέρα και αναγνωρίζεται έτσι αφού είναι όντως το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας (η Μίλαν έχει καλές σχέσεις με τη Γιουβέντους ενώ το ντέρμπι με την Ίντερ είναι για το Μιλάνο).

Η έχθρα των δύο ομάδων ξεκίνησε πριν 50 χρόνια περίπου. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι ξεκίνησε την αντιπαλότητα αυτή όμως το 9-1 υπέρ της Γιουβέντους τη σεζόν 1960-61 έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Τι έγινε όμως πριν 9-1; Τον Απρίλιο του 1961 η δεύτερη Ίντερ ταξίδευε στο Τορίνο να αντιμετωπίσει την πρώτη Γιουβέντους με τέσσερις βαθμούς να χωρίζουν τις δύο ομάδες. Oι “νερατζούρι” ήταν αισιόδοξοι καθώς είχαν κερδίσει τον πρώτο γύρο κι ήλπιζαν σε κάτι ανάλογο για να κλείσουν τη διαφορά.

Δυστυχώς, οι οπαδοί των δύο ομάδων ήταν περισσότεροι από τα καθίσματα του γηπέδου με αποτέλεσμα 5000 άτομα να δουν το παιχνίδι από τα αποδυτηρια ή από τον πάγκο της Ίντερ! Το παιχνίδι άρχισε κανονικά,όμως 30 λεπτά μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη καθώς οπαδοί της “μεγάλης κυρίας” μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι δόθηκε στην Ίντερ με 2-0 σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς,όμως οι “μπιανκονέρι” έκαναν έφεση για την απόφαση αυτή στην αθλητική ιταλική ομοσπονδία γνωστή ως FIGC (από τα αρχικά  Federazione Italiana Giuoco Calcio).

Την τελευταία μέρα της σεζόν η ομοσπονδία αποφασίζει να επαναληφθεί ο αγώνας κι η Ίντερ είδε την απόφαση ως σκάνδαλο καθώς έτσι το πρωτάθλημα πήγαινε στη Γιουβέντους. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα αν σκεφτεί κανείς πως πρόεδρος της FIGC ήταν π Ουμπέρτο Ανιέλι, πρόεδρος της “Γιούβε” τότε.

Ο Άνγκελο Μοράτι (πατέρας του Μάσιμο), αποφασίζει μαζί με τον προπονητή, Eλένιο Ερέρα να παίξουν τον αγώνα,όμως με την primavera (η ομάδα κάτω των 18) για να διαμαρτυρηθούν έτσι στην απόφαση. Το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή της Ίντερ με 9-1 κι έτσι άρχισε η αντιπαλότητα που ξεκίνησε τότε.

Calciopolis ή Farsio-polis

Η κόντρα γιγαντώθηκε το 2010. Αφού πρώτα το 2006 η Γιουβέντους έπεσε κατηγορία για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια κι αφού της αφαίρεσαν τα δύο πρωταθλήματα του 2005 και 2006, ο Λουτσιάνο Μότζι κατηγορεί τους Μοράτι και Φακέτι παραδίδωντας στο δικαστήριο ηχογραφήσεις των δύο ανθρώπων με διαιτητές.

Ο δικαστής έκανε γνωστό πως πρόκειται για την ίδια υπόθεση και αποδείχθηκε ουσιαστικά πως ο Μότζι μάθαινε τελευταίος τα στησίματα με πρώτο τον Φακέτι και μετά ο Μεάνι της Μίλαν. Όλα αυτά καταρρίπτουν τις κατηγορίες του 2006 που βάραιναν τον τότε διευθυντή της Γιουβέντους καθώς η τιμωρία βγήκε με την πρόθεση πως τα σχεδίαζε αυτός όλα.

Από τότε το θέμα έχει παγώσει και άκρη δεν έχει βρεθεί. Το σίγουρο είναι πως μόνο η Γιουβέντους τιμωρήθηκε τόσο βαριά, τη στιγμή που από τη Μίλαν αφαιρέθηκαν βαθμοί, ενώ η Ίντερ επιβραβεύτηκε μάλιστα καθώς πήρε το πρωτάθλημα των “μπιανκονέρι” του 2006.

Οι “γιουβεντίνοι” νιώθουν αδικημένοι λέγοντας πως το όλο σκάνδαλο πρόκειται για φάρσα, ενώ οι “νερατζούρι” έχουν να μιλάνε για το τρέμπλ του 2010 και το ότι είναι η μόνη ομάδα χωρίς υποβιβασμό στην Ιταλία.

H κόντρα συνεχίστηκε αυτή τη μεταγραφική περίοδο με την γνωστή ανταλλαγή Γκουαρίν-Βούτσινιτς να μην γίνεται στο παρα πέντε και την Ίντερ να εκτείθετε καθώς ο Μαυροβούνιος πέρασε τα ιατρικά κι ο Κολομβιανός παρακαλούσε να τελειώσει η μεταγραφή του.

Μεγάλα παιχνίδια

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί σε 212 αγώνες (ανεξαρτήτου έδρας) σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ. Η Γιουβέντους επικρατεί στις νίκες με 93 ενώ υπάρχουν 53 ισοπαλίες με την Ίντερ να χει κερδίσει 66 φορές. Η “μεγάλη κυρία” έχει σκοράρει 261 φορές,ενώ η Ίντερ 30 λιγότερες.

Η μεγαλύτερη νίκη της Γιουβέντους φυσικά είναι το 9-1 που προαναφέραμε,ενώ από την πλευρά των “νερατζούρι” το 8-0 στις 4 Απριλίου το 1954 είναι το μεγαλύτερο σκορ.

Το περσινό ντέρμπι μεταξύ τους ήταν μεγάλης σημασίας. Στο Γιουβέντους Στάντιουμ η Γιούβε μετρούσε 49 σερί νικες πρωταθλήματος και η Ίντερ “έσπασε” το σερί με το εμφατικό 1-3. Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, με τους ιντερίστι να τερματίζουν 9οι και τη “Μεγάλη Κυρία” να πανηγυρίζει ακόμα ένα τίτλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ