ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Face-2-Face

“Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες”

Οι παίκτες και όχι οι παράγοντες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει στην Ισπανία, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κιάσσος μιλώντας στο sportsking.gr.

“Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες”

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν πρωταγωνιστές είναι μόνο οι παίκτες και όχι οι παράγοντες, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, τόνισε με δηλώσεις του στο www.sportsking.gr ο μέσος της Παναχαϊκής, Κώστας Κιάσσος.

Ο 38χρονος χαφ μετά από πολλά χρόνια στα γήπεδα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου μίλησε για τις καλύτερες εμπειρίες που έχει αποκομίσει από αυτά, αλλά και το πόσο σημαντικά είναι τα νέα παιδιά για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε την συνέντευξη του Κώστα Κιάσσου: 

Για το πέρασμά του από την Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Νουμάνθια:

“Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα. Στην Ισπανία είχα στο μυαλό μου μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είχα κάτι άλλο να με απασχολεί. Το επίπεδο ήταν πραγματικά πολύ υψηλό. Κάθε μέρα χαιρόμουν το ποδόσφαιρο. Χωρίς αμφιβολία εκείνη η σεζόν με τη Νουμάνθια ήταν η καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής μου. Δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Εκεί εξελίχτηκα και σαν παίκτης, αλλά και σαν άνθρωπος. Νιώθω ευλογημένος που κατάφερε να παίξω στην Πριμέρα Ντιβιζιόν”.

Για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για έναν Έλληνα να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος: 

“Το πιο δύσκολο απ’ όλα πιστεύω ήταν η προσαρμογή στην προπόνηση. Δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα. Ο ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος και δεν έμοιαζε σε τίποτα με εκείνον στην Ελλάδα. Φυσικά, και η νοοτροπία που συνάντησα εκεί ήταν διαφορετική. Τόσο σε θέμα φιλάθλων όσο και ποδοσφαιριστών και παραγόντων”.

Για το πέρασμά του από το κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ανόρθωσης και του Παραλιμνίου:

“Όταν πήγα στην Κύπρο ήδη το πρωτάθλημα ήταν υψηλού επιπέδου και ήταν εξελιγμένο. Είχα την τιμή να παίξω σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι η Ανόρθωση που έχει μεγάλη ιστορία και πολλούς φιλάθλους. Επίσης, ήμουν τυχερός γιατί είχα πολλούς καλούς συμπαίκτες μαζί μου. Πλέον βλέπουμε πως στην Κύπρο πάνε και μεγάλα ονόματα και βρίσκεται σε ανοδική πορεία το πρωτάθλημά τους”.

Για τις διαφορές ανάμεσα σε κυπριακό και ελληνικό πρωτάθλημα: 

“Οι πρώτες έξι με επτά ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος θα μπορούσαν να αγωνιστούν και να πρωταγωνιστούν στο ελληνικό, καθώς η διαφορά δυναμικότητας τους δεν είναι τόσο μεγάλη, καθώς έχουν αρκετούς καλούς παίκτες. Ωστόσο, οι υπόλοιπες ομάδες που είναι από την μέση και κάτω απέχουν ποιοτικά πολύ από τις υπόλοιπες της Ελλάδας”.

Για την στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ, μετά από τόσα χρόνια καριέρας:

“Η πρώτη συμμετοχή μου με τη φανέλα της Νουμάνθια που ήταν με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, δεν θα ξεχάσω όταν έπαιξα κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Αυτές οι δύο στιγμές έχουν χαραχτεί πολύ βαθιά στο μυαλό μου”.

Για τη διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία:

“Από τον κόσμο μέχρι τους παράγοντες υπάρχει λάθος νοοτροπία στην Ελλάδα. Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες στη χώρα μας, αλλά δεν υπάρχουν οι σωστές υποδομές και οι σωστές συνθήκες, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό. Εδώ, δυστυχώς, πρωταγωνιστούν οι παράγοντες. Πρέπει να είναι οι παίκτες πρωταγωνιστές και όχι οι παράγοντες. Κάθε παίκτης πρέπει θα πρέπει να παίρνει την απόφαση που αυτός θέλει και όχι να του την επιβάλλουν οι παράγοντες. Είδαμε πριν από δύο χρόνια στην Ισπανία πως ποδοσφαιριστές από μικρότερες ομάδες ήταν απλήρωτοι καιρό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρωτάθλημα για δύο εβδομάδες. Όπως έγινε και πρόσφατα στον αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Ρασίνγκ Σαταντέρ με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου οι παίκτες της Σαταντέρ δεν είχαν πληρωθεί και έτσι αρνήθηκαν να παίξουν. Οι παίκτες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές και οι παράγοντες”.

Για το τι του είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στα γήπεδα της Ισπανίας:

“Η όλη ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Κάθε πρωί ξύπναγα και το μόνο που με ένοιαζε ήταν το ποδόσφαιρο. Δεν είχα κάποιο άλλο πράγμα να με απασχολεί”.

Για τον προπονητή που θα ήθελε να συνεργαστεί κάποια στιγμή:

“Με τον Ζοσέ Μουρίνιο και ο λόγος είναι γιατί είναι τελειομανής. Ωστόσο, θα ήθελα πάρα πολύ να παρακολουθήσω από κοντά μία προπόνηση τόσο του Γκουαρντιόλα όσο και του Μπιέλσα, καθώς και οι δύο είναι σπουδαίοι προπονητές”.

Για το γήπεδο που θα ήθελε να αγωνιστεί και ποιο από αυτά της Πριμέρα Ντιβιζιόν ξεχώρισε περισσότερο:

“Θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω στο “Αλιάνζ Αρένα” και στο “Γιουβέντους Στάντιουμ”. Τώρα όσον αφορά στα γήπεδα που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση όσο αγωνιζόμουν στην Ισπανία ήταν το “Σάντσες Πιθχουάν” και το “Μεστάγια”. Πραγματικά η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι εκπληκτική”.

Για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ:

“Έφυγε σε πολύ καλή ηλικία για το εξωτερικό. Αν και πιστεύω πως θα μπορούσε να κάνει το βήμα για το εξωτερικό και λίγο πιο νωρίς και να έχει ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη. Ωστόσο, για να τον επιλέξει μία ομάδα σαν τη Φούλαμ μόνο τυχαίο δεν είναι. Του αξίζουν πολλά μπράβο! Πιστεύω θα πάει ακόμα πιο ψηλά”.

Για τη σχέση που έχει με τους νέους παίκτες:

“Θέλω όσο μπορώ να βοηθάω τους νέους ποδοσφαιριστές. Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, αλλά τον κερδίζεις. Αυτό είναι το μότο μου που ακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να βοηθάω τα νέα παιδιά, καθώς αυτά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Για την εμπειρία της Ευρώπης όντας παίχτης του Παναθηναϊκού:

“Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα και μεγάλη τιμή που φόρεσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, πιστεύω πως θα μπορούσα να δώσω ακόμα περισσότερα στην ομάδα, καθώς έφυγα πριν ολοκληρώσω το έργο μου. Είχα καλή παρουσία, αλλά μέσα σε μία νύχτα τελείωσαν όλα. Μπορούσα να προσφέρω ακόμα περισσότερα. Παρόλα αυτά από εκεί έχω μόνο φίλους και ήταν μεγάλη χαρά για εμένα που πέρασα από μία τέτοια ομάδα”.

Για τους καλύτερους μέσους στον κόσμο:

“Ο Ινιέστα, ο Τσάβι και ο Γιάγια Τουρέ είναι οι καλύτεροι χαφ αυτή την στιγμή στον κόσμο. Μπορείς να μάθεις πολλά από αυτούς ακόμα και αν παρακολουθήσεις ένα τους μόνο παιχνίδι. Όλοι τους είναι παίκτες με τρομερή αυτοπεποίθηση και εκπληκτική τεχνική κατάρτιση”.

Για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο:

“Το ισπανικό με το αγγλικό πρωτάθλημα στον κόσμο είναι τα καλύτερα, λόγω ρυθμού και ποιότητας. Στο ισπανικό έχω αγωνιστεί και θα ήθελα πάρα πολύ κάποια στιγμή να αγωνιστώ και στο αγγλικό”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ