Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Εδώ υπάρχει ένας «έρωτας» μεγάλος…

Το sportsking.gr έκατσε, έψαξε και σας παρουσιάζει πέντε μεγάλους δισεκατομμυριούχους-ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων.

20.02.2014 | 14:20

Κάποτε, το να αποκτήσει κάποιος μια ποδοσφαιρική ομάδα ήταν πολυτέλεια. Πλέον όμως, εν έτη 2014 ο «έρωτας» μεταξύ των δισεκατομμυριούχων-κροίσων και των ποδοσφαιρικών ομάδων καλά κρατεί.

Βέβαια, το μυαλό όλων μας πάει στο αυτονόητο. Επενδύει κάποιος μεγιστάνας σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κλαμπ επειδή πραγματικά θέλει να βγάλει χρήματα;

Πόσο μάλλον όταν προέρχονται από χώρες που ζουν μέσα στην φτώχεια, όπως η Ινδία. Φυσικά, η προβολή προς το πρόσωπό τους παίζει μεγάλο ρόλο. Περαιτέρω απαντήσεις όμως μπορούν να μας δώσουν μόνο οι ίδιοι και τα υπουργεία Οικονομίας των χωρών τους.

Αναλυτικά η λίστα των πέντε δισεκατομμυριούχων της μπάλας:

1. Αμάνσιο Ορτέγκα (Ισπανία)

Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 29,4 δισ. ευρώ. Δεν τον ενδιαφέρουν οι τίτλοι, ούτε το ποδόσφαιρο. Απλά βοηθάει την ομάδα της γενέτειράς του όσο και όπως μπορεί. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όταν αγοράζουμε ρούχα “Zara”, “Massimo”, “Dutti” ή “Pull & Bear”, ένα μέρος των χρημάτων τους πηγαίνει για τη συντήρηση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

2. Λάκσμι Μιτάλ (Ινδία)

Ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής μετάλλου “ArcelorMittal”. Βρίσκεται στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 16,2 δισ. ευρώ. Όπως και πολλοί άλλοι που επενδύουν στο ποδόσφαιρο, έτσι και ο ίδιος μάλλον δεν το συμπαθεί ιδιαίτερα. Οι πράξεις του το αποδεικνύουν, μετά από κόψιμο επιχορηγήσεων και πάγωμα του τμήματος που κατείχε σε Οριμπάς (Ουκρανία) και Οτελούλ (Ρουμανία) αντίστοιχα. Βέβαια, είχε προηγηθεί η εξαγορά σε εργοστάσια μεταλλουργίας στις δύο χώρες. Πλέον και μετά από πολύ «ψήσιμο» του Γαμπρού του, Αμίντ Μπαχτία, έγινε συνιδιοκτήτης κατά 33% της αγγλικής Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

3. Αλίσερ Ουσμάνοφ (Ρωσία)

Ο Ρώσος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα του. Με περιουσία περίπου στα 15,7 δις. ευρώ, βρίσκεται στην 28η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει ασχοληθεί με τη μεταλλουργία (με την οποία και ξεκίνησε ως επιχειρηματίας), με το φυσικό αέριο της «Gazprom», τα ΜΜΕ και πολλά ακόμα. Είναι ο μεγαλομέτοχος της αγγλικής Άρσεναλ, καθώς κατέχει το 29,63%. Δηλώνει πάντα “παρών” σε αγώνα των «κανονιέρηδων», αλλά φαντάζει δύσκολο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας. Όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή οι άγγλοι διευθυντές του συλλόγου είναι ανένδοτοι.

4. Κάρλος Σλιμ (Μεξικό)

Καθαρή περιουσία: 73 δις δολάρια, αύξηση 4 δις δολάρια από πέρσι.
Σύλλογοι: Πατσούκα, Λεόν (Μεξικό) και Ρεάλ Οβιέδο (Ισπανία)
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη και δεν θα επενδύσει κάπου; Ο Κάρλος Σλιμ με περιουσία 73 δις δολάρια, έχει κάνει πάταγο και τεράστιο τζίρο από τις τηλεπικοινωνίες, αλλά δεν σταματάει εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2012 επεκτάθηκε και στο ποδόσφαιρο μέσω της “America Movil”, που του ανήκει. Η τελευταία αγόρασε μετοχές σε δύο μεξικάνικους συλλόγους, Πατσούκα και Λεόν, αλλά και στην ισπανική Ρεάλ Οβιέντο. Πλέον συνεχίζει την αυτοκρατορία του και στο ποδόσφαιρο.

5. Ρομάν Αμπράμοβιτς (Ρωσία)

Υπάρχει άραγε κάποιος που να μην γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της αγγλικής Τσέλσι; Το όνομά του φιγουράρει σχεδόν κάθε εβδομάδα σε τίτλους ειδήσεων. Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος με περιουσία που αγγίζει τα 10.3 δις δολάρια, αγόρασε τους «μπλε» το 2003 έναντι του ποσού των 233 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή. Έχει ξοδέψει πάνω από 2.97 δις δολάρια για την αγαπημένη του ομάδα, ενώ είναι κάτοχος του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, ενός ice boat 377 ποδών και όχι μόνο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version