ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άρσεναλ

Specialists in failure

Άλλη μία χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει χαμένη για την Άρσεναλ και το sportsking.gr σας θυμίζει πως οι "κανονιέρηδες" τα βρίσκουν μπαστούνια στις νοκ- άουτ αναμετρήσεις.

Specialists in failure

Η Άρσεναλ επί Αρσέν Βενγκέρ πάντα βρίσκεται στο μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Ωστόσο, ο Αλσατός, παρά το γεγονός πως έχει δουλέψει με πολλούς και διαφορετικούς παίκτες στους “κανονιέρηδες”, λίγες φορές έχει καταφέρει να προχωρήσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν εξαιρέσουμε την σεζόν 2005-2006 που οι Λονδρέζοι έφτασαν μέχρι τον τελικό όπου και ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από την Μπαρτσελόνα, τότε θα διαπιστώσουμε πως το… ταβάνι του Βενγκέρ και της ομάδας του είναι μέχρι τους “8” του θεσμού.

Παρόλα αυτά πάμε να κάνουμε ένα flashback και να θυμηθούμε από τότε που το Τσάμπιονς Λιγκ έχει νοκ- άουτ αναμετρήσεις τους αντίπαλους που πάντα άφηναν τον Βενγκέρ και τους παίκτες του στο… καναβάτσο.

Σεζόν 2003-2004

Η Άρσεναλ δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στον δεύτερο όμιλο καταφέρνοντας να τερματίσει πρώτη με δέκα βαθμούς αφήνοντας πίσω της τις Λοκομοτίβ Μόσχας και Ίντερ με οκτώ, ενώ τελευταία τερμάτισε η Ντιναμό Κιέβου με επτά.

Στους “16” οι Λονρέζοι θα αντιμετωπίσουν τη Θέλτα. Στην Ισπανία οι “κανονιέρηδες” θα επικρατήσουν με σκορ 3-2, ενώ στη ρεβάνς στο “Χάιμπουρι” θα νικήσουν με σκορ 2-0. Ωστόσο, ο αποκλεισμός θα έρθει έναν γύρο πιο μετά. Από τη συμπολίτισσα Τσέλσι.

Η Άρσεναλ στην έδρα της των “μπλε” θα έρθει 1-1, όμως θα χάσει με σκορ 2-1 στη ρεβάνς στην έδρα της και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας.

Σεζόν 2004-2005

Αν και η Άρσεναλ είχε δυσκολευτεί αρκετά στον πέμπτο όμιλο που ήταν μαζί με Αϊντχόφεν, Παναθηναϊκό και Ρόζενμποργκ τερμάτισε πρώτη με δέκα βαθμούς.

Παρόλα αυτά δεν προχώρησε και πολύ, καθώς αποκλείστηκε στους “16” από τον κακό της δαίμονα που ακούει στο όνομα: Μπάγερν Μονάχου. Στην Γερμανία οι Βαυαροί επικράτησαν με σκορ 3-1, ενώ στη ρεβάνς του “Χάιμπουρι” οι “κανονιέρηδες” αν και επιβλήθηκαν 1-0 δεν μπόρεσαν να σημειώσουν ακόμη ένα τέρμα που θα τους οδηγούσε στους “8” της διοργάνωσης. Champions League -  Arsenal v Bayern Munich

Σεζόν 2005-2006

H καλύτερη προς το παρόν για τον Βενγκέρ και την Άρσεναλ, καθώς έφτασαν μέχρι τον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα των Ροναλντίνιο και Ετό.

Ωστόσο, πιο πριν οι “κανονιέρηδες” είχαν τερματίσει πρώτοι και καλύτεροι στον δεύτερο όμιλο με 16 βαθμούς αφήνοντας πίσω Άγιαξ, Τούν και Σπάρτα Πράγας.

Στα νοκ- άουτ παιχνίδια οι Λονδρέζοι απέκλεισαν τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Βιγιαρεάλ χωρίς να δεχτούν γκολ για δέκα παιχνίδια μέχρι και τον τελικό στο Παρίσι.

Εκεί η Άρσεναλ αν και προηγήθηκε στο 37΄μετά από κεφαλιά του Σολ Κάμπελ δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και τελικά έχασε με 2-1 από τους “μπλαουγκράνα”. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Άγγλοι έπαιζαν από το 18′ με παίκτη λιγότερο μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα που είχε δει ο τερματοφύλακας του συλλόγου, Γενς Λέμαν. fail3 fail4

Σεζόν 2006-2007

Μία σεζόν μετά την… απογείωση και τον τελικό στο Παρίσι η Άρσεναλ θα επιστρέψει στις χαμηλές πτήσεις και θα αποκλειστεί από τη φάση των “16” από την Αϊντχόφεν.

Στην Ολλανδία οι “κανονιέρηδες” θα ηττηθούν με σκορ 1-0, ενώ στη ρεβάνς στο Λονδίνο θα έρθουν 1-1 . Για την ιστορία να αναφέρουμε πως οι Λονδρέζοι στη φάση των ομίλων είχαν τερματίσει για άλλη μία φορά πρώτοι μαζεύοντας 11 βαθμούς όσου και η δεύτερη Πόρτο, ενώ πιο πίσω τερμάτισαν ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αμβούργο. fail5

Σεζόν 2007-2008

Η Άρσεναλ και μάζεψε εκείνη την σεζόν 13 βαθμούς έμεινε στη δεύτερη θέση έχοντας δύο λιγότερους από την σπουδαία -τότε- Σεβίλλη, ενώ τον όμιλο συμπλήρωναν η Σλάβια Πράγας και η Στέαουα Βουκουρεστίου.

Στους “16” το σύνολο του Βενγκέρ θα αποκλείσει την Μίλαν χάρη στο “διπλό” στο “Σαν Σίρο” με σκορ 2-0, καθώς η ρεβάνς στο “Έμιρεϊτς” ήρθε 0-0. fail6

Στην επόμενη “στροφή” του θεσμού η Άρσεναλ θα πετύχει τη Λίβερπουλ. Στο Λονδίνο οι δύο ομάδες θα σκοράρουν από μία φορά. Στον αγώνα του “Άνφιλντ” οι “reds” θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη με σκορ 4-2 και συνάμα και την πρόκριση για τους “4” της διοργάνωσης. fail7

Σεζόν 2008-2009

Για δεύτερη σερί χρονιά θα έχει η Άρσεναλ στον όμιλό της την Πόρτο και για δεύτερη σερί χρονιά θα μείνει στην δεύτερη θέση. Οι “δράκοι” κατάφεραν να συγκεντρώσουν 12 βαθμούς έναντι 11 των Άγγλων και να κατακτήσουν τη κορυφή του έβδομου γκρουπ.

Στους “16” η Άρσεναλ θα ανταμώσει τη Ρόμα. Στο “Έμιρεϊτς” οι Λονδρέζοι θα νικήσουν με 1-0, όμως στη Ρώμη θα χάσουν με το ίδιο σκορ. Έτσι, το παιχνίδι θα οδηγηθεί αρχικά στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Εκεί πιο ψύχραιμοι ήταν οι παίκτες του Βενγκέρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 7-6. fail8

Στους “8” οι “κανονιέρηδες” θα παίξουν με τη Βιγιαρεάλ. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ισπανία το σκορ θα έρθει 1-1 με τον Αντεμπαγιόρ να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα τέρματα εκείνης της σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο “Έμιρεϊτς” οι παίκτες του Βενγκέρ δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και έτσι θα επικρατήσουν με σκορ 3-0 και παίρνοντας το “εισιτήριο” για τους “4” μετά από χρόνια.

Ωστόσο, κάπου εκεί θα σταματήσει η πορεία της Άρσεναλ, αφού στα ημιτελικά θα γνωρίσει δύο ήττες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία στο “Ολντ Τράφορντ” με σκορ 1-0 και μία στο Λονδίνο με σκορ 3-1. fail9

Σεζόν 2009- 2010

Η Άρσεναλ θα βρεθεί στον όγδοο όμιλο μαζί με Ολυμπιακό, Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ. Οι “κανονιέρηδες” με 13 βαθμούς θα τερματίσουν στην κορυφή.

Στους “16” οι παίκτες του Βενγκέρ θα έρθουν αντιμέτωποι με εκείνους της Πόρτο. Στην Πορτογαλία οι Λονδρέζοι θα γνωρίσουν την ήττα με σκορ 2-1, όμως στην έδρα τους δεν θα δυσκολευτούν και θα επικρατήσουν με σκορ 5-0.

Παρόλα αυτά η πορεία τους θα σταματήσει στους “8” από την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι και των υπολοίπων. Οι Καταλανοί στο Λονδίνο θα καταφέρουν να φύγουν με το 2-2 στις αποσκευές τους κάνοντας τη ρεβάνς στο “Καμπ Νού” πιο εύκολη για εκείνους, καθώς κατάφεραν να νικήσουν τους “κανονιέρηδες” με σκορ 4-1, παρά το γεγονός πως άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον Μπέντνερ στο 18′. fail10

Σεζόν 2010- 2011

Παρά το γεγονός πως εκείνη την σεζόν η Άρσεναλ κατάφερε να μαζέψει 12 βαθμούς δεν της έφτασαν για να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όγδοο όμιλο, καθώς η Σαχτάρ είχε τρεις παραπάνω.

Κάπως έτσι οι “κανονιέρηδες” έπεσαν για δεύτερη σερί σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Στο “Έμιρεϊτς” οι Λονδρέζοι κατάφεραν να νικήσουν με σκορ 2-1, όμως στην Ισπανία γνώρισαν την ήττα με σκορ 3-1 μένοντας για άλλη μία χρονιά γρήγορα εκτός συνέχειας. fail11

Σεζόν 2011- 2012

Για άλλη μία φορά η Άρσεναλ θα καταφέρει να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου, αφήνοντας τις υπόλοιπες ομάδες (Μαρσέιγ, Ολυμπιακό, Μπορούσια Ντόρτμουντ) να… φάνε τη σκόνη της.

Στην επόμενη φάση οι Άγγλοι θα αντιμετωπίσουν την Μίλαν. Στο “Σαν Σίρο” οι “ροσονέρι” θα πραγματοποιήσουν μία σπουδαία εμφάνιση παίρνοντας τη νίκη με σκορ 4-0. Οι “κανονιέρηδες” το πάλεψαν όσο μπορούσαν, προκειμένου να πετύχουν μία επική ανατροπή- πρόκριση. Ωστόσο επιβλήθηκαν με σκορ 3-0 και έχασαν για άλλη μία χρονιά το “τρένο” της διάκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ. fail12

Σεζόν 2012- 2013

Σάλκε και Άρσεναλ ήταν εκείνες που πέρασαν με επιτυχία το “εμπόδιο” των ομίλων. Οι Γερμανοί τερμάτισαν πρώτοι με 13 βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι τους ακολούθησαν στους “16” με 10.

Στα νοκ- αουτ παιχνίδια η κλήρωση θα φέρει στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ την Μπάγερν Μονάχου που τελικά στο τέλος θα κατακτήσει την “κούπα με τα μεγάλα αυτιά”.

Στο “Έμιρεϊτς” οι Λονδρέζοι θα ηττηθούν με σκορ 3-1, ενώ στο “Αλιάνζ Αρίνα” θα επιβληθούν με σκορ 2-0 όμως εκείνοι που πήραν την πρόκριση ήταν οι Βαυαροί. fail13

Σεζόν 2013-2014

Σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους των τελευταίων χρόνων με ομάδες όπως η Νάπολι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ, η Άρσεναλ θα καταφέρει να συγκεντρώσει 12 βαθμούς, όπως έκαναν οι Γερμανοί με τους Ιταλούς. Ωστόσο, οι Άγγλοι με τους Βεστφαλούς πήραν το “εισιτήριο” για τους 16.

Εκεί η κληρωτίδα θα φέρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Λονδρέζους με την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί αν και δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να επιβληθούν με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ των Κρόος και Μίλερ.

Πλέον η ρεβάνς στην έδρα τους δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι καλό στους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ που θα κυνηγήσουν ένα… θαύμα.

Είναι ικανοί να το πετύχουν ή άλλη μία χρονιά θα τους βρει να μένουν γρήγορα εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ;

Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν στις 11 Μαρτίου στο “Αλιάνζ Αρίνα”. Jack Wilshere of Arsenal and Thomas Muller of Bayern Munich

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ