ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωτοσέλιδα

Κομμένη η πλάκα

Δείχνοντας το σοβαρό της πρόσωπο η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε στη Ρωσία 4-2 τη Ζενίτ και πλέον κάνει σχέδια για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κομμένη η πλάκα

Στην Μπουντεσλίγκα οι τελευταίες εμφανίσεις της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι για… γέλια. Ωστόσο, στο Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είπαν να σοβαρευτούν.

Αυτό το κατάλαβε και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία στην έδρα της έχασε 4-2 από τους Βεστφαλούς στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στον… ύπνο έπιασε την Ζενίτ η Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί κατάφεραν, αρχικά, να ανοίξουν το σκορ με τον Μιχιταριάν στο 4′. Οι Ρώσοι πριν καταλάβουν τι είχε συμβεί έπαιρναν για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους ένα λεπτό αργότερα (5′).

“Δράστης” αυτή τη φορά ήταν ο Ρόις που μετά από σέντρα του Σαχίν βρέθηκε στο σωστό σημείο διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Στην συνέχεια οι Γερμανοί είχαν και άλλες φάσεις για να πετύχουν και άλλο γκολ τόσο με τον Λεβαντόφσκι (31′) όσο και με τον Ρόις (32′), όμως δεν τα κατάφεραν.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Ζενίτ είχαν πολλά νεύρα κάτι που τους οδηγούσε στο να χάνουν εύκολα την μπάλα, αλλά και τις περισσότερες “μονομαχίες” με τους αντιπάλους τους που έδειχναν πως ήθελαν πιο πολύ το ματς.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Στο 57′ η Ζενίτ θα κάνει το 2-1 με τον Όλεγκ Σάτοφ, ο οποίος μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των Βεστφαλών και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι η μπάλα θα καταλήξει στα πόδια του και εκείνος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα την στείλει στα δίχτυα του Βαϊντενφέλερ.

Ωστόσο, η “απάντηση” από τους παίκτες της Μπορούσια θα ερχόταν μετά από τέσσερα λεπτά (61′). Μετά από ωραία αντεπίθεση ο Πίστσεκ από τα δέξια θα πασάρει στον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός δεν είχε πρόβλημα να νικήσει από κοντά τον Λοντίγκιν και να πετύχει το πέμπτο του γκολ σε επτά αγώνες στη διοργάνωση.

Οι Ρώσοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να παίζουν με ακόμη περισσότερη όρεξη και αυτό φαινόταν από τον τρόπο που έμπαιναν στις φάσεις.

Έτσι, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Φαϊζούλιν (τον οποίο ευνόησαν και οι κόντρες) η Ζενίτ θα κεδρίσει πέναλτι. Από τα έντεκα βήματα ο Χουλκ δεν θα αστοχήσει και θα βάλει εκ νέου την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης στο παιχνίδι.

Αυτός όμως που ήρθε για να… κόψει το βήμα στους παίκτες του Σπαλέτι ήταν και πάλι ο Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ στο 71′ θα γίνει ο τελικός αποδέκτης ωραίας ομαδικής προσπάθειας των γηπεδούχων και με δυνατό, συρτό σουτ θα “γράψει” το 4-2.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης η μπάλα πήγαινε πάνω- κάτω, αλλά ήταν φανερό πως οι ποδοσφαιριστές να ψάχνουν για ακόμη ένα τέρμα, χωρίς, όμως να το βρίσκουν.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (84′ Σμολνίκοφ), Λομπάερτς, Κρισίτο, Νέτο, Φαϊζούλιν (84′ Κερζάκοφ), Αρσάβιν (15′ Τίμοστσουκ), Βίτσελ, Σάτοφ, Χουλκ, Ροντόν

Ντόρτμουντ: Βαϊντεφέλερ, Φρίντριχ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Κελ, Σαχίν, Μιχιταριάν (70′ Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (85′ Χόφμαν), Γκροσγκρόιτς (91′ Ντορμ), Λεβαντόφσκι

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ