Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Face-2-Face

“Αξιοποιήστε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να δώσουν περισσότερο βάρος στις ακαδημίες τους και στα νέα ταλαντούχα παιδιά, όπως τόνισε ο Κώστας Βασιλείου στο sportsking.gr

27.02.2014 | 16:39

Παραμελημένες έχουν τις ακαδημίες τους οι περισσότερες μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τους νεαρούς παίκτες που έχουν πλούσιο ταλέντο, όπως κάνουν οι σύλλογοι του εξωτερικού.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αμυντικός του Οδυσσέα Κορδελιού, Κώστας Βασιλείου, που έχει έχει περάσει και από τον Απόλλωνα Σμύρνης μιλώντας στο www.sportsking.gr.

Διαβάστε την συνέντευξη του Κώστα Βασιλείου:

Για τα ταλέντα στην Ελλάδα που δεν αξιοποιούνται:

“Όσο οι ομάδες είχαν λεφτά στα ταμεία τους δύσκολα βλέπαμε να εμπιστεύονται κάποιο από τα νέα παιδιά, με αποτέλεσμα να φέρνουν παίκτες από το εξωτερικό. Ωστόσο, από τότε που η οικονομική κρίση χτύπησε τους περισσότερους συλλόγους παρατηρούμε πως οι ευκαιρίες στα νέα παιδιά είναι πιο πολλές”.

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει, ώστε να αξιοποιηθούν οι νέοι ταλαντούχοι παίκτες:

“Αυτό που θα πρέπει να αλλάξει πρώτα είναι η νοοτροπία. Υπάρχει μεγάλη πίεση για αποτελέσματα. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια χάρη στην οικονομική κρίση  τα νέα παιδιά παίρνουν πιο πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει οι παράγοντες να δώσουν περισσότερο βάρος στις ακαδημίες, καθώς υπάρχουν νεαρά παιδιά με ταλέντο και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα πρέπει να αξιοποιηθεί”.

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό:

“Πιστεύω πως μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ξένων πρωταθλημάτων. Έχουν τα φόντα και το ταλέντο. Ωστόσο, καμιά φορά η νοοτροπία τους δεν είναι η σωστή στην αρχή, με αποτέλεσμα να χρειάζονται λίγο καιρό για να προσαρμοστούν. Αυτό, δυστυχώς, έχει περάσει και στους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, γι’ αυτό δεν βλέπουμε κάποιον Έλληνα παίκτη σε έναν από αυτούς. Παρόλα αυτά παιδιά όπως ο Μαυρίας και ο Μήτρογλου δούλεψαν σκληρά και ανταμείφθηκαν με μία καλή μεταγραφή”.

Για το καλύτερο αμυντικό αυτή την στιγμή στον κόσμο:

“Για εμένα είναι ο Ζεράρδ Πικέ της Μπαρσελόνα. Είναι ένας παίκτης με σπουδαία τεχνική, σωστή σωματοδομή, προωθεί σωστά το παιχνίδι της ομάδας του, είναι γρήγορος, τα έχει όλα”.

Για το είδωλό του:

“Το είδωλό μου είναι ο Τζον Τέρι. Μπορεί ποτέ να μην ήταν από τους πιο γρήγορους αμυντικούς, αλλά πάντα ήταν αυτό που λέμε “killer” αμυντικός”.

Για τον επιθετικό που θα ήθελε πιο πολύ να αντιμετωπίσει: 

“Θα ήθελα να παίξω αντίπαλος με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι μέσα στους τρεις καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Ωστόσο, πέρα από το γκολ έχει τέλεια τεχνική, “βλέπει” γήπεδο και θα μου άρεσε πάρα πολύ να τον αντιμετωπίσω”.

Για το δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο:

“Αυτά που κάνει ο Μέσι δεν τα κάνει κανένας άλλος και αυτό είναι σημαντικό γιατί βρισκόμαστε σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο έχει εξελιχτεί πολύ, το ίδιο και οι αμυντικοί. Γι’ αυτό όλα αυτά που κάνει είναι σπουδαία”.

Για την ομάδα που βλέπει πως έχει ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ:

“Πολλές ομάδες έχουν δείξει καλό πρόσωπο. Ωστόσο, αυτή που θα το σηκώσει θα είναι μία από τις Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ακόμα νωρίς να πούμε κάτι, αλλά πιστεύω η Μπάγερν θα καταφέρει να κάνει το repeat”.

Για εκείνον που θα ήθελε πιο πολύ να έχει συμπαίκτη:

“Δύσκολη ερώτηση. Γι’ αυτό δεν θα πω έναν, αλλά δύο παίκτες που θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου. Για τερματοφύλακα θα διάλεγα τον Μπουφόν. Είναι πραγματικός ηγέτης και ξέρει να κατευθύνει μία άμυνα. Ο δεύτερος θα ήταν ο Τσάβι. Είναι πραγματικός… υπολογιστής μέσα στο γήπεδο”.

Για το ποιο είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και σε ποιο θα ήθελε να αγωνιστεί:

“Χωρίς δεύτερη σκέψη το αγγλικό. Εκεί δεν χωράνε προγνωστικά. Όλοι μπορούν να τους νικήσουν όλους. Ωστόσο, σε αυτό που θα ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή είναι το γερμανικό και το ιταλικό”.

Για το γήπεδο που θα ήθελε να παίξει:

“Στο Μπερναμπέου θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ κάποια στιγμή”.

Για την ομάδα που θα ήθελε να πάρει μεταγραφή κάποτε στο μέλλον:

“Όνειρο μου είναι να παίξω με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου που είναι η καλύτερη του κόσμου αφενός και αφετέρου γιατί την υποστηρίζω από μικρός”.

Για τον προπονητή με τον οποίον θα ήθελε να συνεργαστεί περισσότερο στο μέλλον:

“Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα ή με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο προπονητής πρέπει να έχει ισχυρή προσωπικότητα και πιστεύω πως και οι δύο την διαθέτουν”.

Για τους στόχους του με την ομάδα:

“Στόχος μας είναι η σωτηρία και αυτό πιστεύω πως θα επιτευχθεί σχετικά εύκολα. Προσωπικός μου στόχος είναι να έχω αγωνιστική δράση και στο μέλλον να κάνω το βήμα το παραπάνω”.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Face-2-Face
Exit mobile version