ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Στο μυαλό του Βασιλιά

Βενγκέρ vs Μόγιες: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος loser;

Ο Αρσέν Βενγκέρ εδώ και χρόνια έπαιζε... μόνος του σε αυτή την κατηγορία. Μέχρι που πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ντέιβιντ Μόγιες και το ντέρμπι ξεκίνησε.

Βενγκέρ vs Μόγιες: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος loser;

Όλα κυλούσαν υπέροχα για τον Αρσέν Βενγκέρ μέχρι και το περσινό καλοκαίρι. Η Άρσεναλ, της οποίας είναι προπονητής από το 1996, είχε να σηκώσει κούπα από το 2005. Loser τον ανέβαζαν, loser τον κατέβαζαν. Τα ανέκδοτα που είχαν βγει όλα αυτά τα χρόνια στο νησί για χάρη του Αλσατού και της αποτυχίας του ήταν εφάμιλλα με εκείνα που έχουμε εμείς με τις ξανθιές και τους Πόντιους. Έπαιζε μόνος του σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, αν υπήρχε “Χρυσή Μπάλα” για losers θα ήταν ο πιο πετυχημένος.

Όλα καλά μέχρι την αποφράδα χρονιά. Το 2013. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφασίζει να κρεμάσει το μπλοκάκι του (για την τσίχλα του δεν ξέρουμε τι έγινε). Και ποιον διαλέγει ο “Φεργκι” για αντικαταστάτη του; Τον Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Σερ Άλεξ φεύγοντας του είπε: “Κράτα την ομάδα στην κορυφή”. Εκείνος μάλλον κατάλαβε “κάνε ό,τι μπορείς για να μην επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή. Πουθενά”.

Έτσι, λοιπόν μετά τα διλήμματα του τύπου: “ξανθιές ή μελαχρινές”, “βουνό ή θάλασσα”, “τέχνη ή μέγεθος”, ήρθε και το “Βενγκέρ ή Μόγιες”;

Ο “Βασιλιάς” τα έβαλε κάτω. Τα δεδομένα. Τα κοίταξε από την μία, τα έφερα από την άλλη. Δεν μπορούσε να βγάλει νικητή. Γι’ αυτό ρώτησε πέντε προπονητές που έχουν αντιμετωπίσει τον Σκωτσέζο και τον Αλσατό, ώστε να βγει από αυτούς ο loser με το κεφαλαίο “L”.

1) Ζοσέ Μουρίνιο: “Με πήρατε τηλέφωνο για να μιλήσω γι’ αυτούς τους δύο; Για τους ανθρώπους που αν δουν Κύπελλο στον δρόμο θα πάρουν την αστυνομία τηλέφωνο γιατί θα νομίζουν πως είναι βόμβα; Νομίζω δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Αρσέν Βενγκέρ δαγκωτό. Το έχει σπάσει το κοντέρ της αποτυχίας”.

2) Πεπ Γκουαρντιόλα: “Και οι δύο είναι πολύ καλά παιδιά! Δηλαδή αν έχετε κόρη ή αδερφή που είναι σε ηλικία γάμου θα σας έλεγα πηγαίντε την σε έναν από τους δύο! Εξαιρετικά παιδιά! Δηλαδή τι άλλο να σας πω; Μάλαμα! Άσχετα από πρωταθλητισμό δεν ξέρουν τίποτα! Δεν μετράει αυτό! Καλός άνθρωπος να είναι ο άλλος! Α, πρέπει να διαλέξω ε; Τον Μόγιες τότε. Ε, ναι, έχει όλα τα φόντα να ξεπεράσει τον Βενγκέρ. Αλλά είπαμε. Καλά παιδιά και τα δύο”.

3)Αντόνιο Κόντε: “Καλοί προπονητές και οι δύο. Έχουν κάνει εκπληκτικό έργο στις ομάδες τους, αλλά, όντως είναι πρόβλημα που δεν μπορούν να πάρουν κάποιο τίτλο. Τι θα τους συμβούλευα; Να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και ίσως μερικά τηλέφωνα προς τους διαιτητές να τους έδινε άλλον… αέρα. Θα διάλεγα τον Βενγκέρ. Άλλωστε τη δική του φωτογραφία έχω στο γραφείο μου για να μου θυμίζει δύο πράγματα: πως δεν θα πρέπει να καταντήσω να μην μπορώ να σηκώσω Κύπελλο του καφέ, αλλά και να μην γίνουν ποτέ έτσι, λευκά τα μαλλιά μου”.

4) Ντιέγκο Σιμεόνε: “Ξέρετε πως μου αρέσουν οι μάχες. Τα δυνατά μαρκαρίσματα. Αλλά αυτή η μονομαχία ρε παιδιά παραείναι σκληρή! Είναι σα να βάζετε να αναμετρηθούν ο Γκοτζίλα με το Κράκεν! Όποιος και να χάσει, ξέρεις, πως θα είναι άδικο για τον άλλον! Όπως και να έχει πρέπει να διαλέξω κάποιον. Με βαριά καρδιά θα έλεγα Μόγιες. Ήδη έχει καταφέρει να χάσει το μέτρημα από τις ήττες! Το μέλλον του ανήκει!”.

5) Νίκος Αλέφταντος: “Έλα μωρέ τώρα. Είναι αυτοί οι δύο προπονηταί; Έχεις τέτοια φουσέκια μπροστά και δεν μπορείς να κάνεις μία φάση; Πως μετά να γίνουν πρωταθληταί; Το ένα τ’ άλλο ξέρω ‘γω. Άμα είχα εγώ στον Ολυμπιακό τέτοιους παίκται θα τα είχα πάρει όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μιλάμε θα είχα κάνει μία ομάδα που θα είχε αφήσει εποχή. Άλλο πράγμα! Τι να λέμε τώρα; Και μου λες ποιον να διαλέξω ως χειρότερο; Έλα Παναγιά μου! Άλλο και τούτο! Και οι δύο για τα μπάζα είναι! Αλλά αυτός ο Βένγκερ, Βενγκέρ, πως στο καλό λέγεται έχει παραγίνει! Ούτε για τον Απόλλωνα Φαρσάλων δεν κάνει!”

Αnd the Oscar goes to… Αρσέν Βενγκέρ! Ο Αλσατός νίκησε (3-2) στα σημεία τον Μόγιες και αναδείχτηκε άξια ως ο πιο μεγάλος loser που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα! Πάντα τέτοια Αρσέν!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ