ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Face-2-Face

“Όνειρο να παίζεις με Ζιντάν και Ροναλντίνιο”

Για την εμπειρία του σε Γερμανία και Ισπανία, αλλά και την Ελλάδα, μίλησε ο μέσος της Σκόντα Ξάνθης, Τζούλιαν ντε Γκουζμάν, αποκλειστικά στο sportsking.gr.

“Όνειρο να παίζεις με Ζιντάν και Ροναλντίνιο”

Όταν έχεις παίξει σε δύο από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι η Μπουντεσλίγκα και η Λα Λίγκα, τότε είναι φυσικό και επόμενο να έχεις αντιμετωπίσει παίκτες σαν τον Ζινεντίν Ζιντάν και το Ροναλντίνιο.

Γι’ αυτή του την εμπειρία και όχι μόνο μίλησε στο www.sportsking.gr ο χαφ της SKODA Ξάνθης, Τζούλιαν ντε Γκουζμάν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζούλιαν ντε Γκουζμάν:

Ήσουν τρία χρόνια στη Μπουντεσλίγκα και τέσσερα στη Λα Λίγκα. Ποιο από τα δύο, πιστεύεις, είναι το καλύτερο πρωτάθλημα;

“Και τα δύο πρωταθλήματα, έχουν υψηλό επίπεδο. Για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, που θέλει να πάρει ευκαιρίες, είναι καλύτερη η Μπουντεσλίγκα. Προσωπικά, με βοήθησε να γίνω σωστός επαγγελματίας και με προετοίμασε για τη συνέχεια. Στην Ισπανία πήγα όταν υπήρχαν πολλοί αστέρες του αθλήματος και υπήρχαν 5-6 ομάδες που ήταν πάρα πολύ καλές, όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και την Ευρώπη.

Η ποιότητα είναι τεράστια κι αυτό φαίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα. Η γνώμη μου, οπότε, είναι πως καλύτερη είναι η Λα Λίγκα, όμως στη Μπουντεσλίγκα θα δεις γεμάτα γήπεδα κι αρκετό επαγγελματισμό”.

Ο αδερφός σου, Τζόναθαν, παίζει στην Αγγλία (Σουόνσι), ωστόσο πέρασε ενάμιση χρόνο στην Ισπανία. Εσύ του πρότεινες να πάει εκεί;

“Τον συμβούλεψα σίγουρα. Ήταν ένα καλό βήμα για την καριέρα του, μετά από 10 χρόνια στην Ολλανδία. Το να πάει εκεί και να παίξει στη Μαγιόρκα και τη Βιγιαρεάλ, ήταν σημαντικό, ενώ πήρε εμπειρίες κι από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Επίσης γνώρισε τον Μίκαελ Λάουντρουπ ο οποίος αργότερα τον πήρε στη Σουόνσι. Στη Λα Λίγκα ήξεραν το στυλ παιχνιδιού μου και το δικό του στυλ είναι καλύτερο, καθώς μπορεί να σκοράρει πιο εύκολα”.

Ποια είναι η κύρια διαφορά ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα;

“Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό. Πρέπει να είσαι σκληρός και να έχεις σωστή νοοτροπία. Οι προπονήσεις ήταν οι πιο δύσκολες που έχω κάνει στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Με βοήθησαν να γίνω πιο δυνατός και σκληρός παίκτης. Στην Ισπανία η νοοτροπία είναι πιο χαλαρή. Πρέπει να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Στην προπόνηση αρκετή ώρα κάναμε τεχνική και τακτική. Άρα, η κουλτούρα είναι η κύρια διαφορά ανάμεσά τους”.

Υπάρχουν κοινά με το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Πριν μερικά χρόνια, η Σούπερ Λίγκ ήταν στα 6-7 κορυφαία πρωταθλήματα, ωστόσο επηρεάστηκε πολύ από την κρίση. Υπάρχουν όμως κοινά. Ένα κοινό είναι ο τρόπος ζωής. Τη συγκρίνω με την Ισπανία. Πολλοί Ισπανοί παίκτες βλέπεις να μην πηγαίνουν στη Γερμανία, λόγω του τρόπου ζωής εκεί. Ο προπονητής μας δουλεύει πολύ στην τακτική και το στυλ παιχνιδιού κι αυτό ταιριάζει περισσότερο με την Ισπανία”.

Ποια ήταν η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν έρθεις και ποια είναι τώρα;

“Πριν έρθω εδώ ήξερα το ελληνικό ποδόσφαιρο μόνο από τις μεγάλες ομάδες που έβλεπα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός, ή από το Γιουρόπα με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ. Ήξερα ότι πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό βλέπω και τώρα που ήρθα εδώ. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που κυριαρχούν, όμως κι όταν παίζει με τις υπόλοιπες  βλέπεις καλή ποιότητα. Η κατάσταση που περνά η χώρα με την κρίση, νομίζω ωφέλησε την εθνική Ελλάδος περισσότερο, διότι παίζουν αρκετοί νέοι παίκτες. Βλέπεις να βγαίνουν συνέχεια νεαρά ταλέντα και για αυτό υπάρχει μια ισχυρή εθνική που μπορεί και προκρίνεται στο Μουντιάλ”.

Ποια ομάδα υποστηρίζεις ή σου αρέσει να βλέπεις;

“Μπαρτσελόνα. Είμαι οπαδός της από το 1994, όταν έπαιζε ο Λάουντρουπ κι ο Ρομάριο, όμως υποστηρίζω και σε όποια ομάδα παίζει ο αδερφός μου, οπότε τώρα υποστηρίζω τη Σουόνσι.(γέλια)”.

Ποια θα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ;

“Ελπίζω η Μπαρτσελόνα, όμως πιστεύω ο τελικός θα είναι Μπάγερν Μονάχου- Ρεάλ Μαδρίτης”.

Το Μουντιάλ στη Βραζιλία φέτος;

“Είναι ασφαλές να πω η Βραζιλία. Μου αρέσει η Ισπανία, όμως καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει πάρει κάποιο τίτλο στην Αμερική, οπότε θα είναι δύσκολο. Η Ισπανία κι η Γερμανία είναι φαβορί, όμως θα είναι δύσκολο”.

Αφού μιλάμε για εθνικές, ο Σταλτέρι έχει ρεκόρ συμμετοχών, με 84 συμμετοχές στην εθνική του Καναδά, ενώ εσύ έχεις 69. Στοχεύεις να τον ξεπεράσεις;

“Θα ήταν σπουδαίο! Ο Σταλτέρι είχε σπουδαία καριέρα, κέρδισε τη Μπουντεσλίγκα, έπαιξε στην Αγγλία κι έκανε πολλές συμμετοχές με τον Καναδά στα καλύτερα χρόνια της εθνικής. Ελπίζω να φτάσω τις συμμετοχές του ή να τον ξεπεράσω, όμως πιστεύω όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνω σε συλλογικό επίπεδο. Αν για παράδειγμα, παραμείνω στη Σούπερ Λιγκ, θα έχω καλύτερες πιθανότητες να παίρνω κλήσεις για την εθνική”.

Καλύτερος συμπαίκτης που είχες;

“Είναι δύσκολο να επιλέξω ένα, όμως ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν είναι ο καλύτερος”.

Μετανιώνεις για κάποια απόφαση στο παρελθόν; Ήσουν κοντά στην Τότεναμ, αλλά προτίμησες τη Λα Κορούνια…

“Δε μετανιώνω! Μπορούσα να πάω στην Τότεναμ ή να μείνω στη Μπουντεσλίγκα, όμως η ευκαιρία να παίξω στη Λα Λίγκα, ήταν όνειρο για μένα και πιστεύω έκανα την καλύτερη επιλογή. Ήταν όνειρο να αγωνίζομαι κόντρα σε παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ζιντάν, ο Ρικέλμε. Ήταν τα καλύτερα χρόνια του ισπανικού πρωταθλήματος, οπότε δε μετανιώνω”.

Μένουν έξι παιχνίδια για το τέλος του πρωταθλήματος κι η ομάδα σου χρειάζεται νίκες για να παραμείνει στην κατηγορία. Θα τις πάρετε;

“Έχω αρκετή πίστη πως θα τις πάρουμε. Είναι σημαντικό να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα. Αξίζαμε κάποιες περισσότερες νίκες από όσες έχουμε. Θα ήταν ιδανικό νομίζω στους επόμενους έξι αγώνες να πάρουμε 10 με 12 βαθμούς κι είναι πολύ σημαντικό να το κατορθώσουμε αυτό. Είμαι χαρούμενος στην Ξάνθη κι είναι μεγάλη μου τιμή να παίζω εδώ. Υπάρχουν ανταγωνιστικοί αγώνες, οπότε είναι αυτό που θέλω”.

Πως σου φαίνεται η πόλη;

“Είναι ενδιαφέρουσα πόλη. Είναι μικρή πόλη, όμως το καλό σε αυτό είναι πως μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα σε ό,τι έχεις να κάνεις. Στο τέλος κάθε ημέρας, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο είσαι εδώ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό”.

Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

“Κυρίως προσέχω τον εαυτό μου. Ξεκουράζομαι και αναρρώνω. Κάνω παρέα με θετικούς ανθρώπους κάτι που είναι σημαντικό. Η τεχνολογία με βοηθάει να κρατάω επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσω ίντερνετ κρατάω επαφή με την οικογένειά μου”.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το υπόλοιπο της καριέρας σου;

“Θέλω να παίζω αξιοπρεπή ποδόσφαιρο για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Αν το καταφέρω θα είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Θέλω επίσης να συνεχίζω να παίζω με την εθνική ομάδα. Πιστεύω τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου, είναι σημαντικά γιατί θα μου επιτρέψουν να κάνω το επόμενο βήμα στη ζωή μου. Αυτό με κρατάει κοντά στο ποδόσφαιρο.

Σε αυτά τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια της καριέρας, θα παραμείνω επαγγελματίας, ελπίζω να είμαι στην Ευρώπη, αν δεν είμαι, τότε θα γυρίσω στο MLS, στη Βόρεια Αμερική, τον Καναδά, όμως ελπίζω να είμαι εδώ στην Ευρώπη”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ