ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Face-2-Face

“Οι Έλληνες παίκτες, δεν υστερούμε από τους ξένους”

Ο Σπύρος Φουρλάνος, μας μίλησε για την εμπειρία του από το Βέλγιο, τις διαφορές με το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες μένουν πίσω, λόγω νοοτροπίας.

“Οι Έλληνες παίκτες, δεν υστερούμε από τους ξένους”

Στα 20 του χρόνια, έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχει πάει στο Βέλγιο για λογαριασμό της Κλαμπ Μπριζ, ενώ έχει παίξει ως βασικός και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Νέων, στον οποίο ηττήθηκε από στην Ισπανία. Για αυτά και πολλά ακόμα, ο Σπύρος Φουρλάνος, μίλησε αποκλειστικά στο www.sportsking.gr .

Ο νεαρός παίκτης που πλέον, αγωνίζεται ως δανεικός στην Καλλονή, μας ανέφερε τις διαφορές ανάμεσα στο Βέλγιο και την Ελλάδα.

Το Βέλγιο τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει παίκτες όπως οι Αζάρ, Φελαϊνί, Κομπανί. Φαίνεται να γίνεται σωστή δουλειά. Εσύ τι πιστεύεις πως είναι αυτό που κάνει τη διαφορά αυτή;

“Είναι η αλήθεια ότι η συγκεκριμένη γενιά Βέλγων ποδοσφαιριστών είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει και φυσικά από πίσω έρχονται και άλλες εξίσου καλές. Πιστεύω πως αυτό οφείλεται φυσικά στην δουλειά που γίνεται στις υποδομές των βελγικών συλλόγων αλλά και των μικρών εθνικών ομάδων του Βελγίου. Ο στόχος τους είναι να βγαίνουν ολοκληρωμένοι παίχτες που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο.

Βέβαια και το βελγικό πρωτάθλημα είναι ίσως το κορυφαίο όσον αφορά το κομμάτι μάρκετινγκ και για αυτό βλέπουμε όλους του καλούς Βέλγους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα παρόλο που μπορεί να υπάρχει κάποιος εξίσου καλός παίκτης άλλης εθνικότητας που θα μπορούσε να παίξει εκεί!”.

Μπορούν περισσότεροι Έλληνες να διακριθούν στην Ευρώπη;

“Οι Έλληνες έχουμε το ταλέντο και τις ικανότητες να ξεχωρίσουμε στην Ευρώπη, χρειάζεται όμως και γρήγορη προσαρμογή στις απαιτήσεις ενός διαφορετικού ποδοσφαίρου από το ελληνικό στο οποίο έχουμε συνηθίσει! Θεωρώ όμως ότι δεν υστερούμε στο κομμάτι του ταλέντου σε σχέση με τους ξένους”.

Υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;

“Μερικές φορές η διάφορα στην νοοτροπία είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει πίσω εμάς τους Έλληνες ποδοσφαιριστές γιατί  έχουμε συνηθίσει στις δικές μας συνθήκες και τρόπο ζωής και σκέψης, κάτι που διαφέρει αρκετά από τους άλλους Ευρωπαίους. Φυσικά, κάθε παίκτης ξεχωριστά αποκτά τη δική του νοοτροπία αλλά γενικά οι Έλληνες παίκτες δυσκολευόμαστε περισσότερο από άλλους να υιοθετήσουμε την νοοτροπία μιας άλλης ποδοσφαιρικής χώρας αλλά εάν το καταφέρουμε τότε μπορούμε να ξεχωρίσουμε πραγματικά”.

 Πως πιστεύεις θα τα πάει η Εθνική μας στο Μουντιάλ; Ποια χώρα πιστεύεις θα το πάρει;

“Η Εθνική μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι συνεπής στις μεγάλες διοργανώσεις και αν μη τι άλλο δίνει το 100% των δυνατοτήτων της, γεγονός που μας κάνει περήφανους κάθε φορά! Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε πολύ ποιότητα και εμπειρία σε αυτήν την Εθνική οπότε είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να περιμένουμε άλλη μια καλή εμφάνιση και πορεία στο Μουντιάλ με ότι και να σημαίνει αυτό.Σίγουρα πάντως θα παίξουν με την ψυχή τους σε όλα τα ματς πράγμα που μας κάνει περήφανους ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Περιμένω και θέλω μετά από καιρό να το κατακτήσει η Βραζιλία αν και η Γερμανία μου φαίνεται μεγάλο φαβορί για αυτό το Μουντιάλ”.

Ποια ομάδα ξεχωρίζεις από το εξωτερικό και ποιόν παίκτη; Ποιος βλέπεις να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος;
“Από το εξωτερικό παρακολουθώ πάντα την Ρεάλ Μαδρίτης που φέτος είναι σε εξαιρετική φόρμα και θεωρώ πως μπορεί να ξεπεράσει το φαβορί και φέτος Μπάγερν και να κατακτήσει το τρόπαιο! Μου αρέσει όμως πολύ ο Μάριο Γκέτσε της Μπάγερν πιστεύω είναι σπουδαίος παίκτης”.
 
Με ποιόν προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς και με ποιο παίκτη;
“Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον προπονητή θα ήθελε να συνεργαστεί και αυτός μαζί μου. Είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με έναν προπονητή! Το όνομα πολλές φορές δεν έχει τόση σημασία. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο παίκτη που θέλω να παίξω μαζί του, θέλω όμως οι συμπαίκτες μου να έχουν ομαδικό πνεύμα,το σημαντικότερο σε μια ομάδα”.

Ποιο είναι το καλύτερο πρωτάθλημα;

“Είμαι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά πραγματικά το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο από όλες τις απόψεις, είναι ευτυχία για έναν παίκτη να αγωνίζεται εκεί όπως φυσικά και στα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα αλλά η Αγγλία πιστεύω είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από κάθε αντίπαλο αλλά ότι και να γίνει οι Άγγλοι βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν γιορτή”.

Ποιοι οι καλύτεροι/αγαπημένοι σου παίκτες στη θέση που παίζεις;

“Αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών είναι ο μοναδικός Ζινεντίν Ζιντάν και εν ενέργεια είναι φυσικά ο Ινιέστα. Είναι διαφορετικού επιπέδου παίκτες!”.

 Σε ποιο γήπεδο θες να αγωνιστείς;
“Όνειρο μου φυσικά είναι να αγωνιστώ στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” κάποια στιγμή γιατί από μικρό παιδί είμαι φανατικός οπαδός της Ρεάλ”.
Μπορεί η εθνική νέων που ήσουν μέλος το 2012 να αποτελέσει τον κορμό της εθνικής ανδρών για τις επόμενες διοργανώσεις;
“Όλοι οι παίκτες διαθέτουμε τα προσόντα να αποτελέσουμε τον κορμό της Εθνικής Ανδρών, εφόσον συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε κάθε φορά ότι αξίζουμε να φτάσουμε εκεί και ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την επιτυχία και την ευθύνη του να είσαι στην Εθνική ομάδα”.
Οι στόχοι σου για τη συνέχεια;
“Στόχος μου είναι να βρω τα πατήματα μου μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας στο Βέλγιο λόγω αλλαγής προπονητή αλλά και προβλήματος τραυματισμού και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία που είναι ο μεγάλος στόχος. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα συνεχίσω να δουλεύω και βελτιώνομαι, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξελιχθεί κάθε ποδοσφαιριστής. Όσον αφορά το μέλλον μου, έχω συμβόλαιο με την Μπριζ για δύο ακόμα χρόνια. Δεν υπάρχει κάτι καινούριο, στο τέλος της σεζόν θα εχω όλα τα δεδομένα και θα πάρω την καλύτερη απόφαση για τον μέλλον μου”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ