ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Talent Show

“Έχουν λάθος νοοτροπία πολλοί Έλληνες παίκτες”

Η λάθος νοοτροπία που έχουν αρκετοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στέκεται εμπόδιο, ώστε να κάνουν το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους, όπως τόνισε στο sportsking.gr o Παναγιώτης Μπάλκας.

“Έχουν λάθος νοοτροπία πολλοί Έλληνες παίκτες”

Αν μη τι άλλο πολλοί νέοι, Έλληνες ποδοσφαιριστές που ξεκινάνε τώρα την καριέρα τους έχουν το ταλέντο να κάνουν κάτι καλό, αλλά κάπου… κολλάνε.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μπάλκα το πρόβλημα των περισσοτέρων βρίσκεται στη λάθος νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζουν πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να μένουν στάσιμοι και να μην κάνουν το βήμα παραπάνω.

Εκτός αυτού ο 20χρονος στόπερ του Αχιλλέα- Πανιωνίου (που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί στον Α.Ο Πάρου και στον Πανναξιακό) μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στην επαρχία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Μπάλκα:

Τι θα πρέπει να θυσιάσει ένα παιδί για να φτάσει κάποτε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο;

“Για να φτάσει ένα παιδί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αυτά που πρέπει να θυσιάσει είναι πολλά. Το σημαντικότερο απ’όλα είναι τα ξενύχτια. Όλοι θέλουμε να βγαίνουμε έξω με τους φίλους μας, να πίνουμε και να περνάμε καλά. Όμως ο οργανισμός συνηθίζει αλλιώς, γίνεται η νύχτα… μέρα και η μέρα… νύχτα. Ως εκ τούτου το παιδί να μην είναι σε θέση την άλλη μέρα στην προπόνηση να προσφέρει αυτά που μπορεί”.

Γιατί στην Ελλάδα βλέπουμε πολλά νέα παιδιά να μην αξιοποιούνται;

“Το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα όσον αφορά αυτό το θέμα είναι πολύ μεγάλο και φοβάμαι πώς και στο μέλλον θα χειροτερέψει αν κάποιοι δεν βάλουν μυαλό. Πιστεύω πως η διαφορά νοοτροπίας και λιγότερο οι εγκαταστάσεις ανάμεσα σε μας και στις άλλες χώρες είναι το κλειδί που μας έχει αφήσει… πολλά χρόνια πίσω. Είναι κρίμα να βλέπουμε ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές να μην κάνουν το βήμα παραπάνω.Το ευχάριστο πάντως είναι ότι ένα μικρό ποσοστό “ρισκάρει” και ξενιτεύεται εκτός Ελλάδας για ένα καλύτερο μέλλον”.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να συνδυάσει ποδόσφαιρο και σχολείο;

“Επειδή κι εγώ έχω περάσει από αυτή την φάση, είναι πολύ δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.Αν το παιδί βάλει ένα σωστό πρόγραμμα, τότε πιστεύω ότι μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο.Το δύσκολο σε αυτό είναι να έχει τόσο καλή απόδοση στο σχολείο όσο και στο ποδόσφαιρο.Μετά, βέβαια, από κάποια ηλικία, αποφασίζει με το τι θέλει να ασχοληθεί”.

 Είναι πιο δύσκολο για τα παιδιά από την επαρχία να πάρουν μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα σε σχέση με εκείνα που βρίσκονται στην Αθήνα;

“Σαφώς και είναι πιο δύσκολο.Τα παιδιά που βρίσκονται στην Αθήνα επωφελούνται πολύ λόγω εγκαταστάσεων κατά κύριο λόγο. Αλλιώς θα εξελιχθεί η προπόνηση αυτών των παιδιών και αλλιώς των παιδιών της επαρχίας. Από μικρή ηλικία μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται εκτός κι εντός γηπέδου και μετά λειτουργούν “μηχανικά”. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Βέβαια, αν κάποιο παιδί έχει τεράστιο ταλέντο και βρίσκεται στην επαρχία, πράγμα δύσκολο, τότε είναι θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα”.

Είναι καλές οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην επαρχία;

“Οι εγκαταστάσεις της επαρχίας, όπως είπα και παραπάνω, απέχουν… χιλιόμετρα από εκείνες των μεγάλων πόλεων.Με αποτέλεσμα και το επίπεδο των ομάδων να μην είναι τόσο υψηλό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε μερικά νησιά, που αποτελούν και την εξαίρεση του κανόνα, υπάρχουν σχετικά καλές εγκαταστάσεις (πχ.Πάρος, Νάξος). Εύχομαι, μέσα από την ψυχή μου, στο μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν και το ποδόσφαιρο να γίνει εξίσου ισχυρό και στην επαρχία”.

Από πέρυσι βλέπουμε να παίζουν όλο και πιο πολλές ομάδες με νέους Έλληνες παίκτες λόγω της οικονομικής κρίσης. Άρα μπορούμε να πούμε πως έκανε καλό; 

“Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης έβαλε πολλά ”ζόρια” στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς. Κατά την άποψη μου, το μοναδικό ”διασωθέν” στοιχείο είναι το ποδόσφαιρο. Αφού, πλέον, δεν υπάρχουν λεφτά για ποδοσφαιριστές που πληρώνονται μόνο με… “χρυσό”, είναι καιρός να ευνοηθούν και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Να πάρουν την ευκαιρία που περιμένουν μέρες, μήνες ακόμα και…χρόνια και να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας τους. Άλλωστε, ο κάθε ποδοσφαιριστής γίνεται ”καλός ποδοσφαιριστής” μόνο μέσα από τα παιχνίδια και τις συνεχείς εμπειρίες”.

Στο μέλλον πιστεύεις πως τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούν να αλλάξουν τόσο, ώστε να μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

“Ελπίζω στο μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν και να φτάσει η Ελλάδα στο επίπεδο που της αξίζει. Το όνειρο όλων των Ελλήνων, πάντως, είναι να φτάσει ο κόσμος στο σημείο να συγκρίνει το ελληνικό πρωτάθλημα με τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.Αλλά μέχρι τότε πρέπει να αλλάξουν πολλά…”.

Με ποιον προπονητή θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον και γιατί; 

“Αν μπορούσα να συνεργαστώ με κάποιον προπονητή στο μέλλον,αυτός θα ήταν ο Κόντε.Όχι γιατί είμαι υποστηρικτής της Γιουβέντους, αλλά γιατί μου αρέσει ο τρόπος που επικοινωνεί με τους παίκτες. Σε κάθε λάθος που γίνεται απλά τους εμψυχώνει. Δίνει βάση στο αμυντικό κομμάτι, στην τακτική και στο passing game. Άλλωστε, χωρίς αυτόν, η Γιουβέντους δεν θα έφτανε ποτέ εκεί που βρίσκεται τώρα”.

Σε ποιο γήπεδο θα ήθελες να αγωνιστείς; 

“Αν μπορούσα να αγωνιστώ σε κάποιο γήπεδο,αυτό θα ήταν το ”Juventus Stadium”. Συνδυάζει απλότητα με θέαμα! Πιστεύω ότι μπορεί να μπει στην λίστα των πέντε πιο όμορφων γηπέδων του κόσμου. Η κατασκευή του, από τους αρχιτέκτονες, είναι τελείως διαφορετική από τα άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν δεν μπορέσω να αγωνιστώ εκεί, θα ήθελα να πάω να παρακολουθήσω έναν αγώνα της Γιουβέντους, τουλάχιστον.Ας είναι και με την Κάλιαρι, που λέει ο λόγος (γέλια)”.

Σε ποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελες να παίξεις; 

“Θα ήθελα να παίξω στη Γιουβέντους.Έχω καταντήσει γραφικός πλέον (γέλια)!”.

Ποιο είναι το είδωλό σου;

“Το είδωλό μου, από μικρός, ήταν, είναι και θα είναι ο Φάμπιο Καναβάρο. Λόγω στυλ, νοοτροπίας, προσωπικότητας, σκέψης εν ώρα αγώνα. Είναι άνθρωπος εντός κι εκτός γηπέδου.Όπως οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, έτσι κι αυτός έχει δωρήσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν διάφορες αρρώστιες. Το αποκορύφωμα ήταν όταν πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους! Θυμάμαι ότι ήμουν κολλημένος στην τηλεόραση όταν έπαιζε…”.

Στη θέση που αγωνίζεσαι (στόπερ) ποιος πιστεύεις είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; 

“Αυτή τη στιγμή, βγάζω το… καπέλο στον Νταβίντ Λουίζ! Εκτός από άψογος κεντρικός αμυντικός είναι και γκολτζής. Διαθέτει τρομερό σουτ και αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να βάλει παραπάνω από ένα γκολ, ακατόρθωτο για την θέση του. Βέβαια, ο Μουρίνιο μερικές φορές τον προωθεί και αμυντικό χαφ αφού είναι καλός και στο passing game. Δεν μπορώ βέβαια, σε καμία περίπτωση, να μειώσω και τον Σέρχιο Ράμος που είναι επίσης από τους κορυφαίους στον κόσμο. Απλά δίνω ένα προβάδισμα στον Βραζιλιάνο λόγω…φόρμας!”.

Το φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ;

“Το φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ πιστεύω είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Άτυχη τα τελευταία 5-6 χρόνια, αφού περισσότερες από τρεις φορές έχει φτάσει τουλάχιστον στους “8” και δεν έχει πανηγυρίσει έναν τίτλο. Μην ξεχνάμε ότι έχει να πάει σε τελικό από το 2001-2002 όταν είχε νικήσει τη Λεβερκούζεν 2-1 με την αξέχαστη γκολάρα του Ζιντάν. Φέτος είναι η χρονιά της. Με τον Ρονάλντο… καυτό που θέλει όσο τίποτα άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.”.

Το φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

“Το φαβορί για το Μουντιάλ είναι η διοργανώτρια, Βραζιλία! Διαθέτει μακράν το καλύτερο υλικό, με παίχτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Στα… πάτρια εδάφη θεωρώ ότι μπορεί μετά από πολλά χρόνια κι αυτή να πανηγυρίσει τον πολυπόθητο τίτλο!”.

Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο και γιατί;

“Σε τέτοιο επίπεδο,δύσκολα μπορείς να πεις ποιος είναι καλύτερος. Και οι δύο είναι δώρα από το Θεό, όπως ήταν ο Μαραντόνα και ο Πελέ πριν μερικές δεκαετίες. Αν μου έβαζαν το μαχαίρι στον…λαιμό θα έλεγα Ρονάλντο επειδή μπορεί λίγο πιο εύκολα να βγάλει την ομάδα του από την δύσκολη θέση και να την οδηγήσει στην νίκη. Δεν μπορώ, όμως, για κανέναν λόγο να μειώσω τον Μέσι”.

Τα σχέδιά σου για το μέλλον;

“Από μικρός, ήθελα να γίνω φυσικοθεραπευτής. Διάβασα όσο μπορούσα και πέρασα στην σχολή που επιθυμούσα. Από εκεί και πέρα, μετά το πτυχίο σκέφτομαι και μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αν όλα πάνε καλά, θα ήθελα να ανοίξω το δικό μου φυσικοθεραπευτήριο και να βοηθάω τους πελάτες μου στο μέγιστο έτσι ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση. Αλλά εκτός από αυτό, μπορώ να κάνω πολλά πράγματα στον τομέα μου, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και με την ποδοσφαιρική μου καριέρα”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ