Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

“Xώθηκε” η UEFA και παίζει ο Κουρτουά

Ο Τίμπο Κουρτουά λόγω ειδικού όρου στο δανεισμό του, δεν μπορεί να παίξει κόντρα στην ομάδα του, όμως η UEFA του επιτρέπει κανονικά τη συμμετοχή του.

11.04.2014 | 14:15

Δέκα εκατομμύρια ευρώ. Τόσα είναι τα λεφτά που πρέπει να δώσει η Ατλέτικο Μαδρίτης στη Τσέλσι, αν θέλει να έχει στη διάθεσή της τον νεαρό τερματοφύλακα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, σύμφωνα πάντα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ισπανική ομάδα με τους Λονδρέζους.

Ο πρόεδρος των “ροχιμπλάνκος” ξεκαθάρισε πως είναι απίθανο να δώσει η ομάδα του τόσα λεφτά, με την UEFA ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως ο παίκτης θα παίξει κανονικά.

“Η ακεραιότητα  των αθλητικών διοργανώσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή για την UEFA. Τόσο η UEFA Champions League και ο Πειθαρχικός Κανονισμός της UEFA περιέχουν σαφείς διατάξεις που απαγορεύουν αυστηρά κάθε ομάδα να ασκήσει, ή να επιχειρήσει να ασκήσει, οποιαδήποτε επιρροή απολύτως πάνω από τους παίκτες άλλου συλλόγου.

Επομένως, οποιαδήποτε διάταξη σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των συλλόγων που θα μπορούσε να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζεται ένα παιχνίδι είναι άκυρη, άκυρη και μη εφαρμόσιμη, εφόσον η UEFA ανησυχεί. Επιπλέον, οποιαδήποτε προσπάθεια να επιβάλουν μια τέτοια διάταξη θα αποτελούσε σαφή παραβίαση τόσο της UEFA Champions League και  του Πειθαρχικού Κανονισμού της και, επομένως, θα τιμωρούνταν αναλόγως”.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version