ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Πίρλο: “Ανήκω στη Ρεάλ!”

Η αυτοβιογραφία του Ιταλού μέσου εκδόθηκε, με τον ίδιο να αποκαλύπτει πως είχε κλείσει στη "βασίλισσα" το 2006, μετά το Μουντιάλ.

Πίρλο: “Ανήκω στη Ρεάλ!”

Η αυτοβιογραφία του Πίρλο μόλις κυκλοφόρησε και μόνο καλή εντύπωση δεν έκανε σε πολλούς. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά, μεταφρασμένο το κεφάλαιο που ο ίδιος αφηγείται πως ένιωθε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και πως χάλασε η μεταγραφή.

“Είναι το καλοκαίρι του 2006 , έχουμε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο , και είμαι “μεθυσμένος” στη ζωή . Πηγαίνω έξω με το ποδήλατό μου στα ήσυχα σοκάκια του Forte dei Marmi και , όπως έχω περάσει από μπροστά στη θάλασσα , οι άνθρωποι σταματούν και με χτυπούν ελαφριά στην πλάτη.

Νόμιζαν πως σκέφτομαι ακόμα τον τελικό, όμως υπήρχε κάτι που δεν ήξερε κανείς. Δεν ήξεραν πως άνηκα στη Μαδρίτη κι όχι στο Μιλάνο. Ήμουν παίκτης της Ρεάλ στο μυαλό μου , την καρδιά μου και την ψυχή μου . Είχα ένα πενταετές συμβόλαιο που με περίμενε, και ένα μισθό που ήταν εκτός πραγματικότητας.

Φάνηκε ότι ορισμένοι άνθρωποι στο Μιλάνο, ήταν απασχολημένοι με το Calciopoli που ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές θέμα της συζήτησης τότε , μετά το Μουντιάλ.

Μια μέρα είχα διαβάσει ότι επρόκειτο η Μίλαν να υποβιβαστεί στην Serie B , την επόμενη να ξεκινάει με ποινή 15 βαθμών . Την επόμενη φορά πως θα της αφαιρεθούν τα τρόπαια και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Μετά από λίγο άρχισα να υποψιάζομαι ότι δεν ήταν ο Mark David Chapman που σκότωσε τον John Lennon . Ήταν ένας από τους διευθυντές του Μιλάνου .

Το όλο θέμα ήταν ένα απόλυτο χάος .Για ένα πράγμα ήμουν σίγουρος, όμως: ποτέ δεν θα έπεφτα στη Serie B. Και αν έφευγα, δεν θα αισθανόμουν σαν προδότης .

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Φάμπιο Καπέλο τηλεφώνησε . Και μετά ο Franco Baldini , ο διευθυντής τους για το ποδόσφαιρο . Ο καθένας ήθελε να μου μιλήσει . Είχα μια κουβέντα με τον ατζέντη μου , Tullio Tinti , και του ζήτησα να μάθει τι έλεγαν στο Μιλάνο για όλα.

Σε λίγες μέρες έπρεπε να είμαι πίσω στο Μιλανέλο . Για να προκριθούμε στο Champions League , θα έπρεπε να περάσουμε από τα προκριματικά του εναντίον του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου . Σε εκείνο το σημείο 0 Tullio μου είπε : ” Θα μιλήσω με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν θες αλλαγή σκηνικού, πήγαινε στο σπίτι σου στη Μπρέσια και περίμενε εκεί. Άσε ανοιχτό το κινητό και σε παίρνω σε λίγο…”

Δεν πέρασε πολύ ώρα και το τηλέφωνό μου χτύπησε. Ο Νοστράδαμος ήταν ένας απλός ερασιτέχνης σε σύγκριση με τον Tullio.

“Γεια σου Αντρέα , ο Fabio Capello εδώ. ”  Ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος .

“Γεια σου , κόουτς. Πώς είσαι ; ”

“Είμαι καλά , και φαντάζομαι είσαι ακόμα καλύτερα . Έλα μαζί μας . Έχουμε υπογράψει τον Emerson από την Γιουβέντους και είσαι ο άνθρωπος για να παίξει δίπλα του στη μεσαία γραμμή . ”

“Εντάξει τότε . ”

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να με πείσει . Λιγότερο από ένα λεπτό , εγώ υπολογίζω . Αν μη τι άλλο , επειδή είχα ήδη δει το συμβόλαιο . Ο ατζέντης μου είχε μελετήσει με μεγάλη λεπτομέρεια και στη συνέχεια ξεκινήσαμε για τη Μαδρίτη.

“Αντρέα , ξεκινάμε .”

“Είμαι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό , Tullio .”

Σκεφτόμουν τον εαυτό μου με τη λευκή φανέλα. Σκεφτόμουν το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, το Ναό, ένα γήπεδο που φοβάται κάθε αντίπαλος.

«Τι θα κάνουμε τώρα, στη συνέχεια, Tullio;”

“Ας πάμε για φαγητό σε λίγες ημέρες.”

“Πού; Στη Μαδρίτη;”

“Όχι, Αντρέα. Όχι στη Μαδρίτη. Στο Μιλανέλο”

“Τι εννοείς« Μιλανέλο »; Είσαι ηλίθιος;”

“Όχι, καλά άκουσες…Στο Μιλανέλο. Δεν έχουμε την έγκριση Γκαλιάνι ακόμα.”

Συναντηθήκαμε σε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται για τα γεύματα της ομάδας , ανάμεσα στις κουζίνες και την αίθουσα με το τζάκι , όπου ο Μπερλουσκόνι παίζει στο πιάνο και λέει διάφορα αστεία .

Ο Tullio μίλησε πρώτος . “Ο Andrea πρόκειται να υπογράψει στη Ρεάλ . ”

“Ναι”, είπα.

Τότε ο Γκαλιάνι , με κοίταξε κατάματα . ” Αντρέα , φίλε μου δεν πας πουθενά . ”

Έβγαλε μια μικρή θήκη κάτω από το τραπέζι .

Εμφάνισε ένα συμβόλαιο και είπε: “Δε θα πας πουθενά γιατί θα υπογράψεις με εμάς. Είναι για πέντε χρόνια και το ποσό είναι κενό για να βάλεις ό,τι επιθυμείς”.

Ο Tullio το άρπαξε σχεδόν μέσα από τα χέρια μου . «Θα το κρατήσω αυτό.”

Πήρε το χρόνο του, το πήρε σπίτι, το διάβασε και το ξαναδιάβασε . Πήγα με την εθνική ομάδα για προετοιμασία στο Coverciano και , για λίγες μέρες , δεν άκουσα τίποτα. Νόμιζα ότι ήταν μια τελειωμένη υπόθεση : Σκεφτόμουν την Ισπανία κι ονειρευόμουν την Ισπανία. Η φαντασία μου ήταν στο ταξίδι, να πετάξω στη Μαδρίτη και να προσγειωθώ κάπου ανάμεσα στην Plaza Mayor και την Puerta del Sol .

Και τότε ο ατζέντης μου μου τηλεφώνησε .

“Υπέγραψε στη Μίλαν . Αυτή τη στιγμή , δεν θα σε αφήσει να φύγεις .”

“Όχι …”

” Ναι .”

” Εντάξει , εντάξει.”

Στη συνέχεια, έπρεπε να με προετοιμάσει για τον Τύπο. Να μην πω τίποτα που δεν έπρεπε, ειδικά για το συμβόλαιο που είχα σχεδόν υπογράψει με τη Ρεάλ. Είπα διάφορα κλισέ και μισές αλήθειες. Μπορείτε να διαβάσετε ένα θαμπό , άψυχο σενάριο γραμμένο από τους υπαλλήλους τύπου χωρίς ταλέντο ή δημιουργική σπίθα .

“Όχι , δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στο Μιλάνο . ”

Άντε γαμ…ε!

Είναι κρίμα που πήγαν έτσι τα πράγματα. Θα είχα υπογράψει στη Ρεάλ με την καρδιά μου . Είναι μια ομάδα με περισσότερη αίγλη από το Μιλάνο, περισσότερες προοπτικές , λίγο από όλα . Χτυπούν το φόβο στους αντιπάλους τους , όποιοι και αν τυχαίνει να είναι .

Sτο τέλος της σεζόν είχα την παρηγοριά να κερδίσω το Champions League . Θα μπορούσε να πάει πολύ χειρότερα .

*Η αυτοβιογραφία του Πίρλο, με τίτλο “Ι think therefore I play”, κυκλοφόρησε στην Ιταλία κι άλλες πολλές χώρες, ενώ αναμένεται και στην Ελλάδα. 9781909430167

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ