ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

O μικρός Κάιζερ

Tελικοί πλησιάζουν, Μουντιάλ έρχεται και ο "Βασιλιάς" θυμήθηκε ένα από τους μεγαλύτερους λούζερ όλων των εποχών, που δεν είναι άλλος από το Μίκαελ Μπάλακ.

O μικρός Κάιζερ

Και σκέφτεστε τώρα εσείς…Γιατί λούζερ;

Ε, για αυτό είναι στη συγκεκριμένη στήλη ο συγκεκριμένος παικταράς. Ξεχάστηκε γρήγορα μετά το τέλος της καριέρας του, το 2012, ενώ δεν είναι και λίγα τα τρόπαια που κατέκτησε αν και έχασε 19 τελικούς συνολικά στην καριέρα του!

Πάμε και θα τα δούμε όλα ένα-ένα.

Τα πρώτα βήματα michael-ballack-karriere-01

Το ταλέντο του έγινε γρήγορα γνωστό, με το Μπάλακ να χρησιμοποιεί από μικρή ηλικία και τα δύο πόδια με την ίδια ευκολία, ενώ το 1995 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στη Τσέρμιντσερ. Εκεί τον αποκαλούν “Μικρό Κάιζερ”, ψευδώνυμο που του έμεινε για όλη την υπόλοιπη καριέρα του, σε σχέση με το Μπεκενμπάουερ που αποκαλούνταν “Ο Κάιζερ”.

Στην Τσέρμιντσερ μένει δύο σεζόν, πραγματοποιώντας 40 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα 8 τέρματα, με τον Ότο Ρεχάγκελ να ζητάει αμέσως την μεταγραφή του παίκτη στη Καϊζερσλάουτερν, όπως κι έγινε το 1998.

Έμεινε για μία σεζόν στη δεύτερη ομάδα όντας ηγέτης και τη δεύτερη σεζόν, πήρε τη φανέλα σπίτι του, κάνοντας 46 εμφανίσεις με τέσσερα γκολ, κατακτώντας κι όλας το πρώτο του πρωτάθλημα.

Η νέα μεταγραφή δεν άργησε, με τη Λεβερκούζεν να δίνει 4 εκατομμύρια ευρώ, για την απόκτησή του το 1999. Michael-Ballack-006

Δεκάρι στη “Νεβερκούζεν”

Στη Μπάγερ γίνεται δεκάρι από αμυντικός μέσος, και πετυχαίνει 36 τέρματα σε τρεις σεζόν. Το 2000, η ομάδα του θέλει ένα βαθμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως ο ίδιος πετυχαίνει αυτογκόλ, στην ήττα με 0-2 από την Ουντερχάκινγκ, τη στιγμή που η Μπάγερν Μονάχου κέρδιζε με 3-1 τη Βέρντερ, κατακτώντας αυτή το τίτλο.

Η επόμενη σεζόν ήταν ακόμη πιο καταστροφική. Η Λεβερκούζεν αποτυγχάνει να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα, αν και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, ήταν πέντε μπροστά από τη Ντόρτμουντ η οποία πανηγύρισε στο τέλος. Το Κύπελλο, χάθηκε στο τελικό κόντρα στη Σάλκε με 4-2, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάνει στο τελικό από το μαγικό γκολ του Ζιντάν, με 2-1.

Η πορεία αυτή ονομάστηκε “Το τρεμπλ του τρόμου”, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αποκαλέστηκε “Νεβερκούζεν” από το κόσμο, για τους τρεις χαμένους τελικούς.

Όμως ο Μπάλακ δεν έμεινε εκεί. Μαζί με τους συμπαίκτες του, Σνάιντερ, Ράμελοφ και Νόιβιλ φτάνουν στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, όπου χάνουν στο τελικό και πάλι, από τη Βραζιλία, με 2-0.

Ο Μπάλακ τελείωσε τη σεζόν με 17 τέρματα, ενώ ονομάστηκε Γερμανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της UEFA, από ψήφους του κόσμου. 975249-michael-ballack

Η μεγάλη μεταγραφή

Η Μπάγερν Μονάχου, όπως πάντα πήρε ό,τι καλύτερο υπήρχε στη Μπουντεσλίγκα κι αυτός ήταν ο Μπάλακ, ο οποίος την προτίμησε, αντί της Ρεάλ Μαδρίτης, με τη μεταγραφή να φτάνει τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Στη πρώτη του σεζόν κατακτά το νταμπλ, όμως την επόμενη χάνει και τους δύο τίτλους από τη Βέρντερ Βρέμης. Στις δύο επόμενες σεζόν, η Μπάγερν κατακτά το νταμπλ, με το Μπάλακ να αγωνίζεται σε 114 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 44 γκολ.

Ωστόσο, η αποτυχία στην Ευρώπη χρεώνεται κατά πολύ επάνω του, αφού σύμφωνα με τους Χένες, Ρουμενίγκε και Μπενκεμπάουερ, ο Μπάλακ δεν απέδιδε όπως έπρεπε. Το τέλος ήρθε εκεί και η Τσέλσι περίμενε στη…γωνία. michael_ballack_1538278c

Ένας Γερμανός στην Αγγλία

Ο 29χρονος τότε Γερμανός, υπογράφει στη Τσέλσι, όπου δηλώνει πως θα τελειώσει εκεί την καριέρα του. Εκεί δέχεται την πρώτη του απευθείας αποβολή, στο ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ, για μαρκάρισμα στο Σισοκό.

Η πρώτη του χρονιά ήταν πολύ καλή με τον ίδιο να βοηθάει σημαντικά την ομάδα του αλλά του ασκήθηκε έντονη κριτική κυρίως για τον αργό τρόπο παιχνιδιού του.

Το 2007 ο τραυματισμός του, του στερεί τη φανέλα βασικού, αφού ακόμα κι όταν επανήρθε έπαιζε κυρίως ως αλλαγή. Το 2008 έγινε ο τρίτος στην σειρά αρχηγός της ομάδας, σκόραρε αρκετά γκολ και βοήθησε πολύ την ομάδα του με αποκορύφωμα την νίκη επί της Γιουνάιτεντ στις 26 Απριλίου 2008 όπου σκόραρε δύο φορές. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα δεν το κατέκτησε η Τσέλσι.

Η επόμενη χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για τον ίδιο και την ομάδα. Όμως ένας ακόμη τραυματισμός τον κράτησε έξω σε μια περίοδο όπου το πρόγραμμα είχε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Η σεζόν συνεχίστηκε χωρίς να είναι βασικό μέλος της ομάδας ο Μπάλακ. Παρόλα αυτά, πετυχαίνει σημαντικό γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, για τη νίκη με 2-1, όπου έβαλε τους μπλε και πάλι στο παιχνίδι τίτλου, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Η σεζόν όμως τελειώνει με άλλο ένα “τρεμπλ τρόμου”, αφού η ομάδα του, χάνει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο στο τελικό και το Τσάμπιονς Λιγκ επίσης. Στο τέλος της σεζόν υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου για έναν χρόνο.

Το 2009-2010 ξεκίνησε ακόμη μια φορά με πολύ φόρα και γκολ συνεχίζοντας έτσι και στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο νησί, την κατάκτηση του πρωταθλήματος για το 2010. Παράλληλα κέρδισε και το κύπελλο όπου στο τελικό αγωνίστηκε βασικός μέχρι το 44΄. Όμως ακόμη ένας τραυματισμός του στέρησε την θέση στην Εθνική Γερμανίας για το Μουντιάλ ενώ το καλοκαίρι ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει ανανέωση του συμβολαίου του.

Συνολικά, κατέκτησε, ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα Αγγλίας, ένα Λιγκ Καπ (ενώ έχασε άλλο ένα) κι ένα Κομιούνιντι Σιλντ, ενώ έχασε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ένα του Κομιούνιντι Σιλντ και δύο φορές βρέθηκε με τη Τσέλσι δεύτερος στο πρωτάθλημα.

Σε όλες τις διοργανώσεις, σε τέσσερις σεζόν, έκανε 167 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 28 γκολ. Michael+Ballack+Chelsea+FC+v+Bayer+04+Leverkusen+76Nro5WcSQ5l

Τραυματισμός και τέλος

Μετά το διαζύγιο με την Τσέλσι και υπέγραψε στην Λεβερκούζεν για 2 χρόνια. Το Σεπτέμβριο όμως του ίδιου έτους ανακοινώθηκε από το ιατρικό τιμ ότι εξ αιτίας τραυματισμού θα παραμείνει εκτός για 5 μήνες. Τελικά επέστρεψε το Φεβρουάριο του 2011. Αγωνίστηκε ως αλλαγή σε πολλούς αγώνες και μετά από τους τόσους τραυματισμούς, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του το καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία 35 χρόνων.

Κατορθώματα

Στη Γερμανία κατέκτησε κατά σειρά, ένα πρωτάθλημα με τη Καϊζερσλάουτερν, έχασε δύο πρωταθλήματα με τη Λεβερκούζεν, ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα Κυπέλλου. Στη Μπάγερν Μονάχου, πήρε τρία νταμπλ σε τέσσερις σεζόν, ενώ ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς τρεις φορές και μία βγήκε δεύτερος στη ψηφοφορία.

Βγήκε άντρας της χρονιάς το 2002 από το “Κicker”, ήταν στην ομάδα της χρονιάς την ίδια χρονιά, αλλά και μέσος της σεζόν. Ήταν σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ, στην ενδεκάδα του τουρνουά, όπως άλλες δύο φορές ήταν στου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πήρε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς 2008 στη Γερμανία, ενώ βγήκε δεύτερος σκόρερ στο Κονφεντερέσιον Καπ του 2005 και είναι μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της εκατονταετίας της Μπάγερν Λεβερκούζεν. Germany_Ballack_551793a

“Πάντσερ”

Με την εθνική Γερμανίας, ήταν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από το 1999 μέχρι το 2010, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο του Μουντιάλ του 2002 και το χάλκινο του 2006. Το 2008 χάνει στο τελικό από την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό, ενώ το 2005 παίρνει και πάλι το χάλκινο.

Συνολικά, πραγματοποίησε 98 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 42 γκολ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ