ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μπέτο

Ποια είναι τα μυστικά του Μπέτο, ο οποίος χάρη στις αποκρούσεις του στα πέναλτι κόντρα στην Μπενφίκα χάρισε το Γιουρόπα Λιγκ στη Σεβίλλη; Ο "Βασιλιάς" τα ξέρει και τα παρουσιάζει.

Μπέτο

Ο Αντόνιο Αλμπέρτο Μπάστος Πιμπαρέλ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε από τα ψηλά, πήγε στα χαμηλά και τελικά στα 32 του εκτοξεύθηκε στην κορυφή του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη.

Η μοίρα τον έφερε να παίζει σε Σπόρτινγκ και Πόρτο, τις μισητές αντιπάλους της Μπενφίκα, την οποία “καθάρισε” στο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τα ψηλά στα χαμηλά

Ο Μπέτο γεννήθηκε στη Λισσαβόνα και τα γάντια του τερματοφύλακα τον μαγνήτισαν από την πρώτη στιγμή που μπήκε να παίξει στις αλάνες. Μεγάλωσε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, όμως έπαιξε μόνο στη Β’ ομάδα, ενώ στην πρώτη ήταν τρίτη επιλογή.

Αναγκαστικά, πηγαίνει δανεικός στη Κάσα Πία, όπου παίρνει τα γάντια σπίτι του, παίζοντας 38 φορές, ενώ την επόμενη χρονιά μετακινείτε στη Τσάβες, όπου βλέπει το τέρμα με τα κιάλια. Πηγαίνει στη Μάρκο και αγωνίζεται 27 φορές, τραβώντας το βλέμμα της Λεϊσόες που ήταν η επόμενη ομάδα του.

Εκεί μένει τρία χρόνια κάνοντας συνολικά 97 εμφανίσεις.

Ξανά στα ψηλά και πάλι κάτω

Η Πόρτο τον αποκτάει για βασικό, όμως ο Χέλτον είχε άλλη άποψη και στέλνει τον Μπέτο στο πάγκο, αφού οι 6 εμφανίσεις του κι όλας, ήταν απογοητευτικές.Τη δεύτερη σεζόν παλεύει, όμως μένει και πάλι στον πάγκο, με την εμπιστοσύνη να χει χαθεί προς το μέρος του.Τη δεύτερη σεζόν παλεύει, όμως μένει και πάλι στον πάγκο, με την εμπιστοσύνη να χει χαθεί προς το μέρος του.

Εξωτερικό και επιστροφή

Πηγαίνει στη Κλουζ, όπου συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ξαφνικά γίνεται αίλουρος. Κάνει 27 εμφανίσεις και η Μπράγκα τον αποκτάει για τη θέση του ν.1.Εκεί φοράει 15 φορές τη φανέλα βασικού, ενώ πηγαίνει και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, όπου χάνει από την Πόρτο.

Εξιλέωση

Η Σεβίλλη ψάχνει κάποιον για back-up του Πάλοπ κι ο Μπέτο αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ως δανεικός αγωνίζεται 16 φορές, ο Πάλοπ πηγαίνει στη Λεβερκούζεν κι η Σεβίλλη εμπιστεύεται τον Πορτογάλο για τη φετινή σεζόν.Μια κίνηση που αποδείχτηκε χρυσάφι. Ο Μπέτο βγάζει μάτια όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά κυρίως στην Ευρώπη, όπου αποκρούει τρία πέναλτι της Μπέτις στο φετινό προημιτελικό του Γιουρόπα, αλλά και άλλα δύο στο τελικό με τη Μπενφίκα, παίρνοντας άξια το θαυμασμό όλων των φίλων του ποδοσφαίρου.

Εθνική

Έκανε το ντεμπούτο του το 2009 σε φιλικό με την Εσθονία(0-0), ενώ βρίσκεται στις επιλογές του Κεϊρόθ, για το Παγκόσμιο του 2010, χωρίς όμως να παίξει λεπτό.

Έχει κάνει συνολικά εμφανίσεις, ενώ βρίσκεται στις επιλογές για το φετινό Μουντιάλ, με τη λογική να λέει πως δε θα κοπεί και θα δώσει κανονικά το παρόν, όμως δύσκολα να αγωνιστεί, έχοντας μπροστά του τον Ρουί Πατρίσιο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ