ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Aνάλυση τελικού

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο γεγονός, ο "Βασιλιάς" σας βάζει για τα καλά στο κλίμα, με ανάλυση των δύο ομάδων.

Aνάλυση τελικού

Ο πρώτος τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια πόλη, έχει γραφτεί στην ιστορία πριν καν γίνει. Ποια είναι όμως τα σχέδια τον δύο προπονητών; Πως θα καλυφθούν οι απουσίες και πως θα επηρεάσουν την κάθε ομάδα;

Πάμε να δούμε: 

Οι δύο ομάδες είχαν μικροευτράπελα, πριν καν ξεκινήσει το ματς.

Από τη μία Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Πέπε και Βαράν, δεν έχουν προπονηθεί στο 100% τους, ενώ από την άλλη το ίδιο συνέβη σε Αρντά Τουράν και Ντιέγκο Κόστα.

Οι οποιαδήποτε απουσία παίζει μεγάλο ρόλο, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν εκτός τον Πέπε και τον Ντιέγκο Κόστα στο πάγκο.

Ο “Βασιλιάς” σε στέλνει ταμείο με σημεία για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αυτά τα δεδομένα, η επιθετική γραμμή της Ρεάλ δε θα αλλάξει, με τους bbc(Benzema, Bale, Cristiano)βασικούς, ενώ αν κριθεί ανέτοιμος ο Γάλλος στράικερ, τη θέση του θα πάρει ο Ίσκο, ο οποίος θα γίνει δεκάρι πίσω από τα δύο αστέρια της ομάδας, ή τρίτος στο κέντρο, πηγαίνοντας στα αριστερά, με το Ντι Μαρία στα δεξιά και το Μόντριτς στο κέντρο.

Πίσω από αυτούς θα βρίσκεται ο Ιγιαραμέντι που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Τσάμπι Αλόνσο. Ο νεαρός Βάσκος, υστερεί στην ομαλή και γρήγορη μεταβίβαση, όμως μπορεί να κερδίσει περισσότερες μονομαχίες απέναντι στο σκληρό κέντρο της Ατλέτικο, που θα αποδειχθούν κάτι περισσότερο από σημαντικές.

Το κακό για τη Ρεάλ όμως βρίσκεται εδώ ακριβώς. Η Ατλέτικο πιέζει αρκετά ψηλά κι αν η μπάλα είναι στα πόδια του Ιγιαραμέντι, τα πράγματα θα γίνονται δύσκολα. Για αυτό ίσως ο Αντσελότι θα βάλει πιο δίπλα του το Μόντριτς για να αποφευχθούν μοιραία λάθη.

Στην άμυνα, η απουσία του Πέπε είναι μεγάλη. Σκεφτείτε να έλειπε ο Γκοντίν από την Ατλέτικο. Ο Πορτογάλος αν κι έχει ακούσει πολλά, έχει δέσει άψογα με το Ράμος και είναι αρκετά αποτελεσματικός φέτος, κόβοντας αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις.

Ο Βαράν ταλαιπωρείται όλη τη σεζόν από χονδροπάθεια, όμως αν είναι 100% σήμερα, μπορεί να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά.

Ο Αντσελότι πάντως, λογικά θα δώσει τη μπάλα στους “ροχιμπλάνκος” για να γλιτώσει το αφόρητο πρέσινγκ, ενώ θα μπορεί έτσι να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτό έκανε στους τελικούς με τη Μίλαν, αυτό έκανε στα ντέρμπι της Τσέλσι, αυτό έκανε και πέρσι με την Παρί κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη τώρα, ο Σιμεόνε δεν είναι χαζός να πέσει τόσο εύκολα στη παγίδα. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες κι οι δηλώσεις του Αργεντινού δεν είναι κάποιο mind game, τότε ο Ντιέγκο Κόστα θα μείνει στον πάγκο, ενώ ο Αρντά μπορεί να αγωνιστεί.

Με τον Αρντά το κέντρο γίνεται πιο ευέλικτο, καθώς Τιάγκο-Γκάμπι θα μείνουν στο κέντρο, ενώ Κόκε και Αρντά θα αλλάζουν από δεξιά στα αριστερά, μπαίνοντας ως δεκάρια στο κέντρο κάνοντας το 4-4-2, σε 4-2-2-2.

Στη κορυφή, λογικά θα δούμε το Βίγια, με έναν από τους Ραούλ Γκαρθία και Άντριαν να παίρνουν τη θέση του Κόστα, όμως αυτή θα βοηθάνε περισσότερο στο κέντρο και στις πτέρυγες, δίνοντας ένα ακόμα παίκτη παραπάνω.

Η άμυνα μένει αναλλοίωτη, ενώ ο Σιμεόνε θα πάει λογικά για το γρήγορο γκολ που θα παγώσει τους “μερένχες”. Από κει κι έπειτα, θα εμπιστευτεί την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή πορεία της Ατλέτικο.

Οι καμικάζι του Σιμεόνε θα τα δώσουν όλα, ενώ είναι πλέον απελευθερωμένοι από το βάρος του “τίποτα”. Αν έχαναν το πρωτάθλημα στο Καμπ Νου, θα αγχώνονταν περισσότερο μήπως γίνουν νέα Μπενφίκα ή Λεβερκούζεν. Τώρα είναι λίγο πιο απελευθερωμένοι. Εκτός αυτού μπροστά τους βλέπουν ένα αντίπαλο που δεν είναι επίπεδα πάνω, αλλά στα μέτρα τους, αφού φέτος μόνο στο Κύπελλο έχασαν.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κούραση. Οι “ροχιμπλάνκος” εκτός του ότι δεν έχουν τον πάγκο της Ρεάλ, μέχρι το προηγούμενο Σάββατο, τα έδωσαν όλα για το πρωτάθλημα, ενώ οι “μερένχες” από το Μόναχο και μετά, έσβησαν τις μηχανές, λόγω φυσικά και των τραυματισμών που ακολούθησαν.

Το προπονητικό τιμ του Αντσελότι, δεν πίεσε κανένα παίκτη της τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο ίδιος ο Ιταλός, μπορούσε να κάτσει να δει με την ησυχία του, όσα παιχνίδια της Ατλέτικο ήθελε.

Πάντως, οι περισσότερες εκπλήξεις μπορούν να έρθουν από τον Αργεντίνο τεχνικό, καθώς εκτός του ότι Κόστα/Άντριαν/Ραούλ Γκαρσία παλεύουν για μια θέση, μπορεί εντός να δούμε και τον Ντιέγκο Ρίμπας, όπως είχε γίνει στον πρώτο ημιτελικό με τη Τσέλσι.

Υπομονή λοιπόν κι ας κερδίσει ο καλύτερος.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρεάλ Μαδρίτης

[team1]

Ατλέτικο Μαδρίτης

[team2]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ