Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Από το κλάμα στο… calma!
Ρεάλ Μαδρίτης

Από το κλάμα στο… calma!

H Ρεάλ Μαδρίτης παραλίγο να βάλει τα κλάματα, όμως ο Ράμος την έσωσε και στην παράταση η "βασίλισσα" επικράτησε 4-1 της Ατλέτικο με τον Κριστιάνο να βάζει το κερασάκι.

25.05.2014 | 00:23

Σε έναν συναρπαστικό τελικό από την αρχή μέχρι το τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της Ατλέτικο με σκορ 4-1, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 1-1.

Οι “ροχιμπλάνκος” προηγήθηκαν με τον Γοδίν, όμως η “βασίλισσα” στο 93′ με τον Ράμος πήγε το ματς στην παράταση και εκεί οι “μερένχες” φάνηκαν πως είχαν περισσότερες δυνάμεις σκοράροντας τρεις φορές.

Αυτό είναι το δέκατο Κύπελλο Πρωταθλητριών για τη Ρεάλ που βρίσκεται στη κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2002.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως θα το περίμεναν οι περισσότεροι λίγο- πολύ. Δηλαδή, τόσο η Ρεάλ όσο και η Ατλέτικο έδωσαν περισσότερη έμφαση στο πως δεν θα δεχτούν γκολ, παρά στο πως θα δημιουργήσουν φάσεις, ώστε να πετύχουν ένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης να υπάρχουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και από τις δύο ομάδες.

Ωστόσο,  λίγο πιο πριν και συγκεκριμένα στο 10′ ο Ντιέγκο Κόστα έκανε νόημα στον πάγκο της Ατλέτικο πως δεν μπορούσε να συνεχίσει, γι’ αυτό και ο Σιμεόνε πέρασε στη θέση του τον Αντριάν. Φάσεις δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και ως εκ τούτου την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σέρχιο Ράμος και Κεντίρα από τη Ρεάλ, ενώ από την πλευρά των πρωταθλητών Ισπανίας ο Ραούλ Γκαρσία.

Την πρώτη καλή φάση του τελικού την είδαμε στο 28′ όταν εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο από καλή θέση κατέληξε στις “τανάλιες” του Κουρτουά. Από και έπειτα ο ρυθμός ανέβηκε και οι “ροχιμπλάνκος” παραλίγο να εκμεταλλευτούν την “αναμπουμπούλα” στην περιοχή της “βασίλισσας” στο 32′.

Ένα λεπτό αργότερα (33′) ο Γκάρεθ Μπέιλ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και κούρσα πολλών μέτρων θα μπει στα καρέ του Κουρτουά, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το καλύτερο και η μπάλα βγήκε άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Ουαλός (γκολ) το έκανε ο Γοδίν στο 36′, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας που έκανε κακή και αναίτια έξοδο. Μάλιστα, στο 40′ η Ατλέτικο έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά η κεφαλιά του Αντριάν πέρασε λίγο έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο, καθώς στο 54′ κιόλας είχε την πρώτη καλή φάση και πρωταγωνιστές ήταν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Τίμπο Κουρτουά με τον Βέλγο να απομακρύνει με υπερένταση το καλοχτυπημένο φάουλ του Πορτογάλου.

Ωστόσο, για την επόμενη καλή ευκαιρία έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά, αφού και πάλι ο Πορτογάλος με εντυπωσιακό γυριστό προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα χωρίς όμως επιτυχία. Η μεγαλύτερη φάση για τη Ρεάλ, όμως, θα σημειωθεί στο 78′ με τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Ο Ουαλός βρήκε χώρο και μπήκε στην περιοχή της Ατλέτικο, όμως, από πλάγια θέση δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά και η μπάλα θα βρει την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κουρτουά. Από εκεί και πέρα η μπάλα ήταν μόνιμα στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πολιορκούσαν τα “καρέ” των “ροχιμπλάνκος”.

Ωστόσο, είτε ο Γοδίν, είτε ο Μιράντα ήταν πάντα στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή, προκειμένου να μην αφήσουν τους παίκτες της “βασίλισσας” να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης και εκεί που έμοιαζαν όλα χαμένα για τους “μερένχες” ο Σέρχιο Ράμος στο 93′ θα τους δώσει το “φιλί της ζωής”.

Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο έμπειρος σέντερ μπακ πήδηξε στο… Θεό κάνοντας το 1-1 και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο πρώτο επιπλέον τέταρτο δεν σημειώθηκε κάποια αξιοσημείωτη φάση αν και η Ρεάλ ήταν εκείνη που είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της.

Στο 108′ ο Μόντριτς θα επιχειρήσει μακρινό σουτ, όμως ο Κουρτουά το μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.  Όμως το γκολ της “βασίλισσας” έμελλε να σημειωθεί δύο λεπτά αργότερα (110′) από τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά και αφού ήδη είχε εξουδετερωθεί ο Κουρτουά θα “γράψει” το 2-1.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια των αμυντικών της Ατλέτικο και ο Μαρσέλο με σουτ από την περιοχή θα κάνε το 3-1 και λίγο αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εύστοχο πέναλτι θα κάνει το 4-1.

Η 11αδα της Ρεάλ Μαδρίτης 

[team1]

Η 11αδα της Ατλέτικο Μαδρίτης

[team2]

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version