ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Oι καλύτεροι στην Πρέμιερ

Όπως υποσχεθήκαμε, θα παρουσιάσουμε τις καλύτερες ενδεκάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα, αρχίζοντας με την Αγγλία.

Oι καλύτεροι στην Πρέμιερ

Φυσικά ανάμεσα στους 11 καλύτερους υπάρχει κι ένας προπονητής. Στην Αγγλία η επιλογή είναι δύσκολη. Σίγουρα δεν είναι ο Μουρίνιο καθώς περιμέναμε πολλά περισσότερα από αυτόν αλλά και από την ομάδα του, η οποία το καλοκαίρι ήταν φαβορί τίτλου, σίγουρα δεν είναι ο Βενγκέρ που μετά το Δεκέμβριο απλά γονάτισε, σίγουρα δεν είναι ο Μόγιες κι ο Σέργουντ για ευνόητους λόγους…

Τι μας μένει; Ο Ποκετίνο της Σαουθάμπτον που ξεπέρασε και τον πιο αισιόδοξο οπαδό των “Αγίων”, ο Μαρτίνεθ της Έβερτον που ξεπέρασε μέσα σε ένα χρόνο την καλύτερη θέση του Μόγιες με τα “ζαχαρωτά” σε δέκα, αλλά φυσικά και τα δύο φαβορί.

Πελεγκρίνι και Ρόντζερς λοιπόν, με τον τεχνικό της Λίβερπουλ να κερδίζει τη θέση. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, η Σίτι ήταν στα φαβορί και κατέκτησε μια θέση που περιμέναμε πάνω-κάτω, ενώ η Λίβερπουλ ξεπέρασε τους πάντες. Έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, όμως…γλίστρησε πριν πιει νερό.

Ποκετίνο και Μαρτίνεθ βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού, γιατί η Λίβερπουλ μας πρόσφερε το καλύτερο θέαμα και τις μεγαλύτερες συγκινήσεις φέτος, οπότε δε θα μπορούσαμε να τους βάλουμε πάνω από το Ρόντζερς, αλλά ακόμα και από τον άνθρωπο που στη πρώτη του χρονιά στο νησί, κατέκτησε το τίτλο.

Πάμε και στους 11 κορυφαίους, σε σχηματισμό 4-4-2, λόγω παράδοσης:

Τερματοφύλακας: Τσεχ(Τσέλσι): O Γιορίς ήταν φανταστικός, ο Ντε Χέα υπερπολύτιμος, αλλά ο Τσεχ ήταν ένα επίπεδο πάνω. Έχει τεράστιο μερίδιο για την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ενώ οι αποκρούσεις του και η σταθερότητά του τον κρατάνε στην κορυφή για άλλη μία σεζόν. Ο Χάρτ ήταν ντεφορμέ στο πρώτο μισό της σεζόν, ενώ ο Μινιολέ δέχτηκε μερικά αστεία γκολ.

Δεξί μπακ: Ζαμπαλέτα(Σίτι): Ο Σανιά φόρτσαρε στο τέλος, ο Ράφαελ αμυντικά ήταν κακός, ο Τζόνσον, όχι. Ο Ζαμπαλέτα απέδειξε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα(σίγουρα από τα πιο υποτιμημένα)δεξιά μπακ της γης. Έπαιξε 36 από τα 38 παιχνίδια ως βασικός και η αποτελεσματικότητά του μέτρησε. Πολύ κοντά(ίσως καλύτερος)ο Κόουλμαν της Έβερτον, όμως θεωρούμε αδικία να μην “εκλέξουμε” τον Αργεντίνο.

Αριστερό μπακ: Μπέινς(Έβερτον): Είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης στο νησί τα τελευταία 5 χρόνια. Η αριστερή πλευρά είναι δικιά του σε κάθε παιχνίδι, ενώ το πόδι/φαρμάκι που έχει, είναι πηγή κινδύνου σε κάθε επίθεση. Παράλληλα πέτυχε και έξι γκολάκια. Από κοντά η αποκάλυψη της χρονιάς, Λουκ Σο της Σαουθάμπτον.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Κοσιελνί(Άρσεναλ): Εξαιρετική σεζόν από το Γάλλο που μαζί με το Μερτεζάκερ, θωράκισαν για τα καλά την άμυνα των “κανονιέρηδων”, εκτός φυσικά από τα ντέρμπι, όπου μεγάλη ευθύνη είχαν και οι μέσοι.

Κέιχιλ(Τσέλσι): Η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Έκανε ένα φανταστικό πρωτάθλημα, με τα σημαντικά λάθη του να είναι…μηδέν. Άρχοντας στα ψηλά, αψεγάδιαστος αμυντικά.

Μέσοι:

Τουρέ(Σίτι): Τι να πούμε εμείς; Ό,τι κι αν πουμε κι αν γράψουμε θα είναι λίγο. Παίκτης καταλύτης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο καλύτερος μέσος βάση στατιστικών, στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ράμσεϊ(Άρσεναλ): Όσο ήταν καλά(μέχρι το Δεκέμβριο),αποτέλεσε βαρόμετρο για την Άρσεναλ. Από τη στιγμή που “έπεσε”, έπεσε κι η ομάδα του Βενγκέρ από την πρώτη θέση. Επέστρεψε, δίνοντας το Κύπελλο στην ομάδα του, αλλά και δύο νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Φοβερός!

Ενστάσεις για το Τζέραρντ δεκτές, αλλά τι να κάνουμε; Δύο χωράνε…

Δεξί χαφ: Λαλλάνα(Σαουθάμπτον): Ο νεαρός μέσος τράβηξε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων, ακόμα κι εκτός νησιού. Εντελώς λογικό, αφού πήρε τη Σαουθάμπτον από το χέρι και την έστειλε στα ψηλά του πίνακα. Τον διαλέξαμε στη θέση του Στέρλινγκ, επειδή στην επίθεση η κορυφή είναι κόκκινη…

Αριστερό χαφ: Aζάρ(Τσέλσι): Ο κινητήριος μοχλός των επιθέσεων της Τσέλσι, έκανε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό κι αν συνεχίσει έτσι, θα είναι ο κύριος εκφραστής της προσπάθειας του Μουρίνιο για την κορυφή.

Επιθετικοί:

Σουάρεζ-Στάριτζ: To καλύτερο δίδυμο φέτος μακράν του δεύτερου, βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα δίδυμα όλων των εποχών στην Πρέμιερ Λιγκ. Μαζί με το Στέρλινγκ τράβηξαν όλο το επιθετικό κομμάτι, με βοηθούς του Χέντερσον και Τζέραρντ. Mαζί, πέτυχαν τα 51 από τα 101 γκολ της Λίβερπουλ, δηλαδή λίγο πάνω από το 50%!

[team1]

Υπόλοιποι διακριθέντες:

Κόουλμαν, Μιραλάς, Μπάρκλεϊ(Έβερτον), Σκρτέλ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ(Λίβερπουλ), Αγκουέρο, Nασρί, Φερναντίνιο(Σίτι), Ντε Χέα, Ρούνεϊ(Γιουνάιτεντ), Γουίλιαν, Ιβάνοβιτς(Τσέλσι), Έρικσεν(Τότεναμ), Λάμπερτ, Σο(Σαουθάμπτον), Καθόρλα(Άρσεναλ)

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ