ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Φίλιπο Ιντζάκι

Ο νέος τεχνικός της Μίλαν περνάει από τις ακτίνες του "Βασιλιά". Πως ξεκίνησε, τι κατόρθωσε και ποιο είναι το μέλλον του.

Φίλιπο Ιντζάκι

Έχει την εμπιστοσύνη του Γκαλιάνι αλλά και του Μπερλουσκόνι (αυτή είχε κι ο Ζέεντορφ, αλλά αποχαιρέτησε). Ο Ιντζάκι ήρθε για να μείνει στον πάγκο της Μίλαν, στην ομάδα που έζησε τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του ζωής, με στόχο την επάνοδό της, στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Πως ξεκίνησε

Ξεκίνησε στις ακαδημίες της Πατσιέντσα μαζί με τον αδερφό του, Σιμόνε, όμως έπαιξε μόλις δύο φορές, με αποτέλεσμα να πάει δανεικός στη Λέφε, ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Εκεί “βγάζει μάτια”, πετυχαίνοντας 13 γκολ σε 21 συμμετοχές, με τη Βερόνα να τον αποκτά ως δανεικό την επόμενη σεζόν στη Σέριε Β. Πετυχαίνει άλλα 13 τέρματα σε 34 αγώνες. Επιστρέφει στην Πατσιέντσα όπου παίρνει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Σε 37 αγώνες, βάζει 15 γκολ κι όλοι μιλάνε για ένα νέο μεγάλο επιθετικό.

Τον αποκτά η Πάρμα, όπου κάνει τα πρώτα του παιχνίδια στη Σέριε Α, πετυχαίνοντας δύο τέρματα (το ένα από τα δύο κόντρα στη Πατσιέντσα) σε 15 παιχνίδια, ενώ άλλα δύο βάζει στο OYEΦΑ.

Πρώτος σκόρερ

Οι “τζιαλομπλού” δεν τον εμπιστεύτηκαν άλλη σεζόν, δίνοντάς τον στην Αταλάντα. Εκεί γίνεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος από την πρώτη του σεζόν, όπου πετυχαίνει 24 τέρματα σε 33 παιχνίδια, πράγμα που κάνει τη Γιουβέντους να τον προσέξει.

Γιουβέντους

Πολλοί τον έχουν συνδέσει με τη Μίλαν, όμως στη Γιουβέντους έγινε ο παίκτης που είδαμε στους “ροσσονέρι”. Σε τέσσερις σεζόν, συνεργάζεται άψογα με τους Ντελ Πιέρο-Ζιντάν, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πετυχαίνει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ, ενώ κατακτά και το σκουντέτο την πρώτη του χρονιά. Στην Ευρώπη, χάνει στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0, ενώ συνολικά σε τέσσερις σεζόν, παίζει 165 φορές βάζοντας 89 γκολ.

Μίλαν

Παρόλα αυτά όμως η Γιουβέντους δίνει τον Ιντζάκι στη Μίλαν, λόγω των πολλών επιλογών στην επίθεση μετά την προσθήκη του Τρεζεγκέ.  Στο Μιλάνο, δεν έχει τόσο καλή αρχή, αφού μένει εκτός για το πρώτο μισό της σεζόν, λόγω τραυματισμού, όμως στην επιστροφή του, συνθέτει ένα φοβερό δίδυμο με τον Σεφτσένκο, οι οποίοι μαζί, οδηγούν την επόμενη σεζόν, τη Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κερδίζουν τον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά και το Κύπελλο.

Το 2003 κατακτά το Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά και το πρωτάθλημα Ιταλίας. Το 2005 είναι στον πάγκο στο μεγάλο τελικό της Κωσταντινούπολης, όμως δύο χρόνια μετά παίζει βασικός στη “ρεβάνς” με τη Λίβερπουλ και πετυχαίνει τα δύο νικητήρια γκολ στον τελικό της Αθήνας, όπου χαρίζουν το Τσάμπιονς Λιγκ στη Μίλαν.

Φτάνει τα 100 γκολ με την Μίλαν, ενώ παράλληλα κατακτά το Διηπειρωτικό το 2007, το πρωτάθλημα το 2011, αλλά και το Σούπερ Καπ Ιταλίας την επόμενη σεζόν.

Με τους “ροσσονέρι” πετυχαίνει συνολικά 126 γκολ σε 300 παιχνίδια.

Κατορθώματα κι εθνική

Είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πίσω μόνο από το Ραούλ, με 70 γκολ. Στην Ιταλία, είναι πέμπτος σκόρερ όλων των εποχών με 316, ενώ έχει ένα βραβείο mvp για το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007, έχει βγει μια φορά πρώτος σκόρερ στην Ιταλία με την Αταλάντα, ενώ το 1997 βγήκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της χώρας.

Με την εθνική Ιταλίας πέτυχε 25 τέρματα σε 57 αναμετρήσεις, παίρνοντας μέρος μόνο σε 2 μεγάλες διοργανώσεις. Το 2000 στο Βέλγιο για το Ευρωπαϊκό και το 2006 στη Γερμανία όπου έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Προπονητής

Ο Ιντζάκι ανέλαβε τις ακαδημίες της Μίλαν τα τελευταία δύο χρόνια (μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο δηλαδή). Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να αντικαταστήσει τον Ζέεντορφ, καθώς Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι ξέρουν πως πλέον δεν μπορούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα, άρα οι ακαδημίες είναι το όπλο τους.

Το κακό για τον Ιντζάκι είναι πως παίρνει τη Μίλαν σε μια άσχημη περίοδο και αν τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά τότε ίσως απομακρυνθεί χωρίς καν να έχει προλάβει να δουλέψει.

Η μεγάλη του ελπίδα είναι τα παιδιά που δούλευε τα δύο αυτά χρόνια στις ακαδημίες, αλλά και η επάνοδος του Ελ Σαραουί που θα έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, μαζί φυσικά με τον Κακά.

Αν τα καταφέρει θα το μάθουμε στο μέλλον, όμως τα δείγματά του στις ακαδημίες είναι άκρως θετικά, με αποκορύφωμα το Μαστούρ που ανέβηκε ήδη στη μεγάλη ομάδα από τα 16 του κι αναμένεται να παίξει τεράστιο ρόλο στη νέα Μίλαν, τις επόμενες σεζόν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να ξυπνήσει από το λήθαργο τους επιθετικούς της Μίλαν, δίνοντάς τους συμβουλές καθοριστικές, ελπίζοντας πάντως να μην τους κάνει κι αυτούς να φαίνονται “γεννημένοι” οφ-σάιντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ