ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Oι καλύτεροι της Πριμέρα

Μετά την Αγγλία πάμε στους καλύτερους 11 του ισπανικού πρωταθλήματος με τον προπονητή φυσικά που έκλεψε όλα τα φλας φέτος, αλλά και απουσία σοκ.

Oι καλύτεροι της Πριμέρα

Φυσικά και μιλάμε για το “Τσόλο” Σιμεόνε. Αφήστε εκτός το Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί μιλάμε για το πρωτάθλημα. Αν κάποιος έλεγε πέρσι το καλοκαίρι πως η Ατλέτικο θα πάρει το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από τις μεταγραφές των Μπέιλ-Νεϊμάρ, θα τον περνούσαν για τρελό.

Κι όμως. Ο Σιμεόνε μας απέδειξε πως τα λεφτά μερικές φορές δεν φέρνουν την ευτυχία. Παρά την πώληση του Φαλκάο που πέρσι ήταν ο ηγέτης των “ροχιμπλάνκος”, ο Αργεντίνος τεχνικός κατάφερε κι έφτιαξε μία ομάδα, με άμυνα από μπετό, κέντρο με 20 πνευμόνια κι επίθεση φωτιά.

Ακόμα κι όταν φάνηκε οι παίκτες της να κλατάρουν και το πρωτάθλημα να απομακρύνεται, ο Σιμεόνε κατάφερε να κατεβάσει 11 μαχητές στο “Καμπ Νου” από τους οποίους οι δύο πιο απειλητικοί(Κόστα, Τουράν) βγήκαν στο 20λεπτο. Και πάλι όμως, η Ατλέτικο δεν άξιζε μόνο το “χ” αλλά και τη νίκη ίσως. Αλλά κι η ισοπαλία έφτανε για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από πολλά χρόνια, σε μια διοργάνωση που στο μάτι φαίνονταν δύο μόνο ομάδες, έκανε το ακατόρθωτο.

Έτσι λοιπόν είναι κάπως σχεδιασμένη και η ενδεκάδα της χρονιάς στην Ισπανία, με αρκετούς μαχητές, μερικούς που δεν περιμέναμε, με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της περσινής σεζόν, αλλά και μία τεράστια απουσία.

Τερματοφύλακας: Κουρτουά(Ατ.Μαδρίτης): Ο καλύτερος νέος τερματοφύλακας απέδειξε πως δεν αξίζει άλλους δανεισμούς κι άλλο χρόνο να δείξει την αξία του. Έλειψε για τρεις αγωνιστικές λόγω τραυματισμού κι η Ατλέτικο βρήκε το μπελά της πετώντας πέντε βαθμούς.

Δεξί-αριστερό μπακ: Χουανφράν-Φελίπε Λουίς(Ατλ.Μαδρίτης): Πάνω κάτω, πάνω κάτω, σταματημό δεν είχαν. Άψογοι αμυντικά, φοβεροί επιθετικά κάνοντας τον παραπάνω παίκτη στην επίθεση να φαίνεται άκρως επικίνδυνος, ενώ παράλληλα άνοιγαν το παιχνίδι των “ροχιμπλάνκος” όποτε ήθελαν.

Κεντρικοί αμυντικοί:

Ράμος(Ρεάλ Μαδρίτης): Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Δεν απέφυγε τις κόκκινες, όμως ήταν κάτι παραπάνω από ηγέτης, ειδικά στα δύσκολα ματς. Όταν ο Μουρίνιο έλεγε πως ο Ράμος μπορεί να γίνει ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στο κόσμο, πριν τρία χρόνια, φέρνοντας εκεί από δεξί μπακ που έπαιζε, οι περισσότεροι γελούσαν, ξέροντας πόσο επιρρεπής σε λάθη ήταν. ΉΤΑΝ όμως. Πλέον είναι μέσα στους τρεις καλύτερους άνετα.

Γκοντίν(Aτ.Μαδρίτης): “Με ποιον θα πάρει πρωτάθλημα ρε; Mε το Γκοντίν στην άμυνα δεν πας πουθενά…” Τάδε έφη…όλο και κάποιος θα το χε πει στην αρχή της σεζόν. Βασικά η πρόταση έπρεπε να λέει, “χωρίς το Γκοντίν ΔΕΝ παίρνει πρωτάθλημα”.

Μέσοι:

Μόντριτς(Ρεάλ Μαδρίτης): H αποκάλυψη της χρονιάς, από την άποψη πως είναι 27 και ποτέ δεν τον είχαμε δει να κάνει τόσο γεμάτη καλή χρονιά. Βασικά, φανταστική χρονιά. Μαζί με το Ντι Μαρία ανέβασαν επίπεδο στο κέντρο των “μερένχες”, όντας απίστευτα ουσιαστικός. Παίρνει τη θέση του Ντι Μαρία, στην ενδεκάδα της χρονιάς, γιατί μέχρι το Δεκέμβριο ο Αργεντίνος, έπαιζε δεξί εξτρεμ στη θέση του τραυματία Μπέιλ, ενώ από κει και πέρα άλλαξε το σύστημα ο Αντσελότι φέρνοντάς τον στο κέντρο.

Γκάμπι(Ατ.Μαδρίτης): Κι εδώ είχαμε πρόβλημα. Ο Κόκε σε κάθε παιχνίδι έτρεχε τα περισσότερα(λίγα παραπάνω πάντα)από το Γκάμπι, όμως ο αρχηγός έδωσε τα πάντα για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ το πάθος του ξεχείλιζε παρασύροντας όλη την ομάδα του.

Ράκιτιτς(Σεβίλλη): Aπέδειξε κατ’ αρχήν πως έχει όντως τεράστιο ταλέντο και κατά δεύτερον, πως δεν πρόκειται για ένα από τα αιώνια ταλέντα. Πήρε από το χέρι τη Σεβίλλη και την οδήγησε στα “ψηλά” του βαθμολογικού πίνακα. Φοβερός ασίστμαν αλλά και σουτέρ.

Επιθετικοί:

Ρονάλντο(Ρεάλ Μαδρίτης): Φοβερός για άλλη μία σεζόν, έδειξε πως αξίζει να αυτο-αποκαλείται ως ο κορυφαίος παίκτης στο κόσμο. Βγήκε πρώτος σκόρερ, ενώ η απουσία του στις τελευταίες αγωνιστικές, αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σημαντική, αφού η “βασίλισσα” δεν μπόρεσε να μείνει στο κυνήγι τίτλου μέχρι τέλους.

Κόστα(Aτ.Μαδρίτης): Ήταν αυτός που γέμισε την απουσία του Φαλκάο, ήταν αυτός που ξελάσπωσε άπειρες φορές τους πρωταθλητές, ήταν αυτός που έδωσε την αρχική ώθηση για το θαύμα. Απίστευτη σεζόν από ένα παίκτη που κανείς, εκτός του Σιμεόνε, δεν πολυπίστευε.

Βέλα(Σοσιεδάδ): Κι όμως. Ας με πείτε τρελό. Ο Μέσι δεν ενθουσίασε φέτος(μάλλον επειδή τον συνηθίσαμε να κάνει τρελά πράγματα). Έβαλε πάλι πολλά γκολ, όμως έλειψε καιρό, ενώ στα ντέρμπι(εκτός του 4-3 στο “Μπερναμπέου)ήταν παρών/απών. Μακάρι να επιστρέψει ως ο “παλιός καλός Μέσι” όμως μέχρι τότε, ο Βέλα θα πάρει τη θέση του. Ο επιθετικός των Βάσκων έκανε άλλη μία γεμάτη σεζόν κι αν δεν έβλεπε και φέτος τον εαυτό του στην κορυφαία ενδεκάδα δε θα τον έβλεπε ποτέ. Πολλά και χρήσιμα γκολ από το Μεξικανό, που θα λείψει στο Μουντιάλ.

[team1]

Υπόλοιποι διακριθέντες: Κόκε, Αρντά(Ατ. Μαδρίτης), Μέσι, Ντάνι Άλβες(Μπαρτσελόνα), Ντι Μαρία, Μπέιλ, Πέπε, Καρβαχάλ(Ρεάλ Μαδρίτης), Ντιέγκο Άλβες, Φεγκουλί(Βαλένθια), Μουνιαίν, Ιτουράσπε(Αθ. Μπιλμπάο), Γκριζμάν(Σοσιεδάδ), Γκαμέιρο(Σεβίλλη).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ